خوزستان مقام دوم نرخ بیکاری را در کشور دارد
عصر جنوب: معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۰ دومین استان بعد از سیستان و بلوچستان در ردیف بیکاری در کشور هستیم.
امید حاجتی اظهار کرد: در خوزستان با وجود سرمایهگذاریهای زیادی که در حوزههای بالادستی و زیربنایی در استان انجام شده متاسفانه در حوزه اشتغال با مشکلات جدی مواجه هستیم.
وی افزود: بر اساس سرشماری سال ۹۰ دومین استان بعد از سیستان و بلوچستان در کشور هستیم و برخی شهرستانها چون مسجدسلیمان با ۴۳.۵ درصد در شرایط بسیار بحرانی قرار دارند.
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان با اشاره به اقداماتی که دولت برای رفع معضل بیکاری در استان انجام داده است، تصریح کرد: سه دسته اقدام برای برون رفت از این بحران در نظر گرفتهایم و یک برنامه توسعه اقتصادی داریم که به تفکیک مناطق شهری و روستایی انجام خواهد شد.
حاجتی ادامه داد: تصمیمگیریها و اقدامات مقطعی نیز صورت گرفته تا به صورت عمومی مشکل اشتغال حل شود، مانند بخشنامه الزام خرید کالا و خدمات داخل از واحدهای تولیدی استانی که به دنبال آن با افزایش تولید، اشتغال نیز افزایش خواهد یافت.
*اختصاص ۱.۴ میلیارد دلار فاینانس خارجی به خوزستان
وی با اشاره به توسعه صادرات غیر نفتی در چهار ماهه نخست سال جاری گفت: حجم صادرات غیر نفتی چهار ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۶ درصد رشد ارزشی داشته و تنها در حوزه عراق با ۳۱ درصد افزایش صادرات غیر نفتی مواجه بودهایم.
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان با بیان اینکه طرح ۵۵۰ هزار هکتار احیای اراضی کشاورزی و اسقرار شرکت آلومینیوم مسجد سلیمان از جمله اقداماتی است که در شهرهایی که نرخ بیکاری بالایی دارند اجرا شده تا رفع معضل بیکاری سریعتر به نتیجه برسد.
حاجتی در خصوص پروژه آلومینیوم مسجد سلیمان که بعد از ۹ سال وقفه در حال انجام است، تصریح کرد: شرکت آلومینیوم مسجد سلیمان از ۹ سال پیش در دستور کار قرار گرفته بود که خوشبختانه با تلاشهایی که صورت گرفت موفق شدیم بعد از سالها آن را به مرحله نهایی برسانیم که این پروژه برای ۳ تا ۴ هزار نفر اشتغال برای منطقه ایجاد خواهد کرد.
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان همچنین از اختصاص اعتبارات فاینانس خارجی برای استان خوزستان خبر داد و افزود: با تلاشهای استاندار خوزستان برای تامین اعتبار پروژههای عمرانی و اجرایی، ۱.۴ میلیارد دلار فاینانس خارجی برای خوزستان مصوب شده که در زمان اجرا به پروژهها تزریق خواهد شد.
حاجتی عنوان کرد: این امر کمک میکند ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر اشتغال در استان ایجاد شود.
*مشکلات واحدهای تولیدی
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات واحدهای تولیدی استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی ایجاد شده این واحدها با ظرفیت زیر ۴۰ یا ۵۰ درصد فعالیت میکنند و حداکثر نیروهای کاری که نیاز داشته را نتوانستهاند جذب کنند.
حاجتی خاطر نشان کرد: مشکلات واحدهای تولیدی در جلسات مستمر جداگانه مورد بررسی قرار میگیرند و راهکارهایی که برای برون رفت از مشکلات مؤثر است، ارائه و اجرا خواهد شد.
وی اضافه کرد: در شهرهایی که نرخ بیکاری بالایی دارند نیز طرحهایی اجرا میکنیم که نتیجه زودبازده اشتغال انجام پذیرد.
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان با اشاره به سیاستهای دولت برای خروج از رکود اقتصادی عنوان کرد: دولت سیاستهای خوبی در لایحه خروج از رکود اقتصادی تقدیم مجلس کرده که این سیاستها نیز بر کل کشور تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه این سیاستها انبساطی است و تاثیر خوبی نیز بر استان ما خواهد داشت، گفت: در این سیاستها، مالیات و عوارض کاهش و مخارج افزایش مییابد و واحدهای تولیدی بهتر میتوانند کنترل شوند.
*عدم همکاری بانکها با واحدهای تولیدی
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان با اشاره به مشکلاتی که بین بانکها و واحدهای تولیدی در استان ایجاد شده است، اظهار کرد: بخش عمده بانکها خصوصی بوده و دید و تفکر آنها مشابه بنگاه اقتصادی است و به سمت حوزههایی میرود که سود حاصل از آن بیشتر باشد.
حاجتی ادامه داد: زمانی که یک واحد تولیدی از تسهیلات بانک استفاده میکند مدت زمان بازگشت این سرمایه به بانک بین سه تا پنج سال ممکن است طول بکشد و طبیعتا بانک به سمتی میرود که بتواند سود خود را سریعتر دریافت کند و مشارکت برای آنها به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه این مشکلات در کل کشور وجود دارد اما در خوزستان حادتر به چشم میخورد، افزود: به دلیل مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی به وجود آمده این واحدها در ردیف بدهکاران بانکی قرار گرفته و وام جدید برای سرمایه در گردش به آنها پرداخت نمیشود.
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان تصریح کرد: این مشکلی است که برای همه واحدهای تولیدی بهویژه در خوزستان وجود دارد.
*لزوم ایجاد شعبه بانک خارجی در منطقه آزاد اروند
وی خاطر نشان کرد: در حال بررسی تک تک پروندههای واحدهای تولیدی هستیم اما با این شیوه نمیتوان تمام مشکلات آنها را حل کرد.
حاجتی یادآور شد: اگر دولت اعتبارات ویژهای را به این واحدهای تولیدی و تولیدکنندگان اختصاص دهد، میتوان بخشی از این مشکلات را برطرف کرد.
وی، ایجاد یک شعبه از بانکهای خارجی در منطقه آزاد استان و دسترسی به منابع مورد نیاز آن را یکی از راههایی دانست که میتواند در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان مؤثر باشد.
معاون بودجه و برنامهریزی استاندار خوزستان در پایان خاطر نشان کرد: ایجاد بانک یا صندوق توسعه منطقهای که رویکردهای آن با سیاستهای توسعهای استان مطابقت داشته باشد، نیز میتواند در این زمینه مؤثر باشد.