گفتگو با مشاور جوان و مسئول سازمانهای مردم نهاد فرمانداری بندر ماهشهر: در بحث NGO ها وضعمان خوب است/ شورای مشورتی جوانان تشکیل میشود
در ادامه سلسله گزارشات استانی این بار آمنه محتشمی خبرنگار خورنا در شهرستان بندر ماهشهر به سراغ یکی از جوانان موفق شهرستان رفته است. یکی از جوانانی که شاید این روزها نامش در هر مجلسی در این شهرستان به میان آید.
«اسماعیل طرفی» مشاور امور جوانان و سازمان های مردم نهاد فرمانداری شهرستان بندرماهشهر و مدیر مسئول پایگاه خبری عصر جنوب می باشد.
وی متولد پانزدهم مرداد ماه سال ۱۳۶۸ در بندر ماهشهر و دارای مدرک مهندسی شیمی از دانشگاه آزاد اسلامی است.
در روز تولد وی و درآستانه روز خبرنگار بهانه ی خوبی بود تا هم اینکه پای صحبت هایش بنشینیم و هم سوالات خود را طرح و پاسخ هایی دریافت کنیم. در ادامه با ایشان همراه می شویم…
خورنا- آقای طرفی در ابتدا توضیحاتی درباره NGO بدهید:
طرفی: ضمن عرض ادب و احترام خدمت شما و همه دوستان خورنایی و تبریک به مناسبت فرارسیدن ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگار؛ اگر بخواهیم تعریفی از سازمان مردم نهاد (سمـن) یا NGO داشته باشیم، بهتر است به همان تعریف جهانی رجوع کنیم که کاملترین و جامع ترین تعریف را دارد؛
“سازمان های غیر دولتی یا سازمانهای مردم نهاد به سازمانهایی گفته می شود که توسط گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی به صورت داوطلبانه و با رعایت قوانین مربوط و همچنین با اهداف غیر سیاسی شکل می گیرند و به دو صورت عضو پذیر یا امنایی توسط هیأت مدیره ، مدیریت و اداره می شود.” “سازمانهای مردمنهاد، اساساً با تاکید بر ۳ اصل داوطلبانه، غیر انتفاعی و غیر سیاسی تشکیل میشوند. سازمان مردمنهاد، غیر دولتی اند، اما واسطه بین مردم و دولت اند، یا به عبارت دیگر سازمان های مردم نهاد بازوی اجرایی دولت اند و در راستای جلب مشارکت مردمی و تقویت هماهنگی بین دولت و مردم گام بر می دارند.” این سازمان ها در قالب یکی از حوزه های؛ علمی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، هنری، نیکوکاری و امور خیریه، بشر دوستانه، امور زنان، آسیب دیدگان، اجتماعی، حمایتی، بهداشت و درمان و توانبخشی، محیط زیست و یا عمران و آبادانی فعالیت می کنند.
خورنا- سازمان های مردم نهاد فعال در شهرستان بندر ماهشهر بیشتر در چه حوزه هایی فعالیت می کنند و عملکردشان به چه صورت است؟
طرفی: در شهرستان بندرماهشهر از لحاظ کمی و کیفی وضعمان خوب است و تقریباً در تمامی حوزه ها چند سازمان به ثبت رسیده است، اما به هرحال باید به فکر فراهم آوردن زمینه های فعالیت دوچندان سازمان های فعال و تشویق به فعال شدن سازمان های نیمه فعال باشیم، به عبارت دیگر پس از رسیدن به وضعیت مطلوب در بحث “کمی” باید به فکر ارتقای “کیفی” و تلاش برای افزایش مشارکت عمومی باشیم، چرا که با افزایش مشارکت عمومی- افزایش آگاهى فردى و جمعى، ارتقای فرهنگی ایرانی – اسلامی و پیشرفت و رسیدن به ایده آل ها را داشته باشیم، در واقع مشارکت عمومی همان همدلی و همزبانی دولت و ملت است که مقام معظم رهبری در ابتدای سال بر آن تاکید داشتند. در بحث عملکرد سمن ها هم در استان خوزستان جزو فعال ترین شهرستان ها هستیم و با سیاست هایی که در چارچوب یک برنامه میان مدت تعریف کرده ایم و جهت تایید، خدمت فرماندار ارائه کرده ایم، ان شاالله می توانیم تا پایان سال به عنوان فعال ترین شهرستان در این زمینه برسیم، چرا که هم ظرفیت های موجود و هم اراده و توان این امر وجود دارد.
خورنا- کدام سمن ( سازمان مردم نهاد و یا NGO) را موفق تر می دانید؟
طرفی: همه سازمان های موجود در نوع خود و در حوزه ی فعالیت خود موفق هستند، ما در بندر ماهشهر، بندر امام خمینی و چمران در امور خیریه، فرهنگی، مذهبی، ورزشی، علمی، پژوهشی، اجتماعی، محیط زیست، ترک اعتیاد، تاریخی، حمایت از زندانیان – بیماران خاص، بانوان و سایر حوزه ها سازمان هایی داریم و هر کدام در حوزه خود در حال خدمت رسانی به شهروندان هستند، این موضوع باعث افتخار است که عده ای بدون چشم داشت به مسائل مالی و یا اهداف سیاسی اینگونه به همشهریان خود خدمت می کنند و انتظار داریم که سایر شهروندان نیز با توجه به توانایی خود وارد شوند و مشارکت داشته باشند.
خورنا- مشکلات سازمان ها و انتظارات برای حل آنها چیست؟
طرفی: (خنده – سوالات چالشی هم می پرسید پس!، البته خود ما هم رسانه ای هستیم و شوخی کردم، پس از چند لحظه سکوت پاسخ می دهد)؛
به هرحال مشکلاتی وجود دارد، گاهی اوقات عدم هماهنگی با سایر سازمان ها و یا عدم حمایت برخی سازمان هایی که می توانند وارد شوند و از این نیرو و پتاسیل بهره ببرند، باعث ایجاد موانعی می شود. به عنوان مثال و خیلی صریح؛ در بحث آموزشی، فرهنگی، محیط زیست، علمی، رباتیک، مبارزه با مواد مخدر، خیریه و یا هر بخش و حوزه دیگر ما سازمان هایی داریم و برخی ادارات و یا سازمانها هستند که به دنبال برگزاری کلاس ها، و یا انجام امور دیگری هستند که ظرفیتش در منطقه وجود دارد، متاسفانه گاهاً از سوی برخی سازمان ها این ظرفیت های موجود در منطقه نادیده گرفته می شود، از ظرفیت های خارج از منطقه استفاده می شود و این موارد گاهاً منجر به ایجاد دلسردی می شود.
ما جوانان بسیار مستعدی در منطقه داریم، استفاده از جوانان، استفاده از ظرفیت های فکری و انسانی موجود در منطقه یعنی فراهم آوردن زمینه تربیت مدیران و نسل های آینده، بعنی فراهم آوردن فضایی برای کسب تجربه، ایجاد انگیزه و حفظ سرمایه هایی که شناخت کافی از منطقه و شرایط موجود دارند و در نهایت یعنی رسین به توسعه ای پایدار.
متاسفانه گاهاً اینگونه اتفاقات ایجاد دلسردی می کند، البته در این مورد جناب آقای دکتر قمر – فرماندار محترم- در جلسه ای که با سازمان های مردم نهاد شهرستان داشتند قول هایی را برای حل این مشکل دادند و ان شاالله دیگر شاهد اینگونه موارد نخواهیم بود.
خورنا- در امور جوانان چه اقداماتی داشته اید؟
طرفی: در امور جوانان؛ برنامه تشکیل شورای مشورتی جوانان شهرستان بندر ماهشهر را تنظیم کرده ایم که در صورت تشکیل، در استان خوزستان تنها شهرستانی خواهیم بود که این شورا را که می توان از آن به عنوان اتاق فکر شهرستان هم نام برد فعال کرده ایم. مهمترین هدف تشکیل شورای مشورتی جوانان شهرستان بندر ماهشهر پرورش مدیران آینده و فعال کردن جوانان در عرصههای مختلف است که با حمایتهای فرماندار شهرستان این شورا در حال شکل گیری است، این اتاق فکر میتواند گامی بلند در راستای فعال کردن جوانان در عرصههای مختلف و استفاده از ظرفیت فکری و کارشناسی جوانان برای حل مسائل شهرستان باشد.
باید به جوانان اعتماد شود، در دوران دفاع مقدس فرماندهان طراز اولمان جوانان بوند، در آن دوران حساس به جوانان اعتماد شد و مدیرانی تربیت شد که تا کنون در حال خدمت گزاری به مردم و نظام هستند، اکنون هم باید جهادی عمل شود، به جوانان اعتماد شود و فضا برای فعالیت و آمدن فکرهای “نو” باز شود، باید جوانان در کنار مدیران با تجربه قرار داده شوند و با پرورش مدیرانی توانمند، آینده را تضمین کنیم.
در این شورا که از نمایندگان جوان ادارات شهرستان تشکیل می شود کمیته هایی تخصصی از جمله: کمیته اشتغال، کمیته مذهبی، کمیته فرهنگی – هنری و اجتماعی، کمیته محیط زیست و بهداشت، کمیته ورزش ، کمیته نخبگان، کمیته عمران شهری، کمیته بانوان، کمیته اقتصادی، کمیته مبارزه با مواد مخدر تشکیل خواهد شد و جوانان مستعد و دارای طرح و فکر نو، با ارائه برنامه به شورای مشورتی و شرکت در اتاق فکر جوانان، برنامه های خود را ارائه خواهند کرد و پس از تصویب در شورای مشورتی و تائید جناب فرماندار محترم به مدیران شهری و حوزه مربوطه خواهد رسید، تا ضمن ایجاد انگیزه و استفاده از پتانسیل موجود جوان در منطقه، بتوانیم افزایش مشارکت و تغییر نگرش نسبت به این قشر نخبه را داشته باشیم.
خورنا- در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید.
طرفی: ضمن تشکر از جناب آقای دکتر قمر فرماندار محترم شهرستان بخاطر اعتماد، توجه و حمایت های ایشان از قشر جوان و توجه ویژه به سازمان های مردم نهاد این نوید را خواهم داد که با توجه به توانایی ایشان ان شالله روند پیشرفت و خدمتگزاری در شهرستان سرعت بیشتری خواهد گرفت و به زودی کارهای بزرگتری در شهرستان بندر ماهشهر انجام خواهد گرفت.
همچنین ضمن قدردانی و تشکر از جناب آقای علیزاده مسئول محترم امور اجتماعی فرمانداری شهرستان بندر ماهشهر که بار فراوانی درزمینه سازمان های مرم نهاد به دوش ایشان است و زحمات فراوانی می کشند خداقوت گفته و آرزوی سلامتی برای ایشان دارم.
در پایان نیز تبریک مجدد روز خبرنگار به شما و همکاران گرامی و آرزوی بهترین ها برای مخاطبان عزیز.