ساماندهی دستفروشان، فراموش شده شهرداری خرمشهر
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: درنگاه اکثر مردم، دستفروشان مایه مزاحمت درخیابان ها هستند.
از نظر این افراد، مواردی همچون: اختلال در رفت و آمد عابرین پیاده، فروش اجناس تقلبی ، عدم پرداخت مالیات و عوارض و … و زشتی چهره شهر دلایل مهم مزاحمت دستفروشان است.
خرمشهر باتوجه به موقعیت مرزی وهمسایگی باشهرهای جنوبی کشورعراق بستری مناسب برای فروش مایحتاج همسایگان خارجی ومسافران داخلی است. وجود سازماندهی شده دستفروشان می تواند در تنظیم قیمت مغازه داران سطح شهر، تأثیر بسزایی داشته باشد؛ اما بجای ایجاد بازارهای هدفمند ، غالب پیاده روها مملو از دستفروشانی شده است که بیشترازاینکه به رفاه مردم کمک کنند وبال گردن اند.
دستفروشان نیازمند یاری و ساماندهی هستند. می توان از آنها برای بهره گیری در چرخه اقتصادی و رونق بازار به نحو احسن استفاده کرد.
تجربه موفق ساماندهی بازارها ودستفروشان وایجاد بازارچههای دائمی در برخی ازشهرهای مهم کشور، می تواند الگوی مابرای بهبودوضع موجود شهرماباشد.
به واقع می توان با تمهیدات لازم، ضمن رونق اقتصادی، آن هم در این اوضاع بد اقتصادی، باعث ایجاد اشتغال و تشویق جوانان به اشتغال و درآمدزایی شد.
شاید ساده ترین راه برای رونق، ساماندهی و نظارت باشد.
همانطور که گفته شد، برخلاف آنچه که برخی می پندارند، دستفروشی باعث کریه شدن چهره شهر نیست بلکه درصورتیکه هدفمند وبقصد رونق اقتصادشهری ساماندهی شود ،باعث جذب گردشگر نیز هست! چه بسیار گردشگرانی که برای خرید محصولات باقیمت مناسب و تماشای بازارهای جدید در منطقه آزاد اروند به خرمشهر سفر می کنند و نقدینگی را وارد این شهرها می نمایند.
شهرداری خرمشهر با درک درست ازموضوع دستفروشان، با ساماندهی آنان، ضمن رونق اقتصادی شهر، می تواند باعث ایجاد جاذبه توریستی گردد.
بازارهای اصیل وقدیمی سیف،صفا و بلوارساحلی وحتی بازار روز نقاطی است که بستر مناسبی برای ایجاد بازارهای موضوعی ونیز ساماندهی دستفروشان می باشند که متأسفانه از چشم شهرداری به دور مانده است.
جالب اینجاست که ساماندهی و رونق دستفروشی ابزاری کم هزینه وسریع برای رونق اشتغال ،جذب وتوسعه اقتصاد گردشگری و خدمت رسانی بهتر به ساکنین شهراست که همه آنها یا تاکنون از دید مدیران شهرداری پنهان مانده است یا نیل به آنها درتوان آنان نبوده است.
به قلم: غلام عباس کاظمی