استاندارخوزستان: کارخانه آلومینیوم درمسجدسلیمان احداث می شود
عصر جنوب: استاندار خوزستان گفت: درراستای اجرایی کردن برنامه های دولت تدبیر و امید و لزوم برون رفت شهرستان مسجد سلیمان از بن بست اقتصادی و محرومیت، کارخانه آلومینیوم در این شهرستان احداث می شود.
ˈعبدالحسن مقتداییˈ دوشنبه شب با حضور در شهرستان مسجد سلیمان و شرکت در جلسه عملیاتی کردن ساخت کارخانه آلومینیوم در این شهرستان گفت:با اجرای این پروژه و احداث کارخانه پتروشیمی و تاسیس فرودگاه درمسجد سلیمان زیرساخت های توسعه این شهرستان بزودی فراهم می شود .
وی افزود: اجرای این پروژه ها از تصمیمات مهمی است که در دولت تدبیر و امید برای محرومیت زدایی شهرستان مسجدسلیمان به جد دنبال می شود.
استاندار خوزستان گفت: این اولین سفر جمعی مدیران استانداری و مدیران کل استان خوزستان به مسجدسلیمان برای اجرایی کردن طرح احداث کارخانه آلومینوم است که درمرحله بعد نیز بحث احداث فرودگاه دنبال می شود.
استاندار خوزستان دراین نشست مقرر کرد، شهرک های صنعتی مسجد سلیمان معادل یا بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین به شرکت پتروشیمی این شهرستان واگذار کند.
معاون برنامه ریزی استانداری خوزستان نیز علت احداث کارخانه آلومینیوم درکنار پتروشیمی مسجد سلیمان را توجیه پذیری اقتصادی این پروژه ها ذکر کرد.
امید حاجتیˈ افزود: درفاز اول ۵۰ هزارهکتار از اراضی پتروشیمی مسجد سلیمان دراختیار شرکت آلومینیوم قرارمی گیرد تا هردو طرح با استقرار درکنار هم از مزایای دسترسی به جاده ها و خط آهن نیزبرخور دار باشند.
گفتنی است، شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان با مشارکت ۶۰ درصدی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و ۴۰ درصدی سازمان توسعه صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) با هدف تولید ۳۵۰هزار تن آلومینیوم درسال احداث می شود.
این کارخانه تولیدات خود را در دو فاز جداگانه ( ۱۷۵ هزارتنی ) با مجموع ۳۲۸ دیگ و تکنولوژی ۴۰۰ کیلو آمپر ( بالاترین تکنولوژی موجود ) و نیروگاه اختصاصی ۴۶۸ مگاواتی با قابلیت ارتقا تا ۱۰۰۰ مگاوات در شهرستان مسجدسلیمان با هدف محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در دولت تدبیر و امید تولید می کند.
براساس گزارش اداره کل امور اقتصادی استانداری خوزستان احداث این کارخانه علاوه برکسب درآمد های ارزی غیرنفتی , باعث ایجاد ۱۴۰۰ شغل مستقیم و ۱۰ هزار شغل غیرمستقیم دراستان خوزستان می شود.
پروژه پتروشیمی مسجد سلیمان نیز با هدف تولید اوره و امونیاک در۵ فاز شامل تولید اوره با ظرفیت ۳هزارو۲۵۰ تن در روز , واحد آمونیاک با ظرفیت تولید دو هزار تن در روز و خوراک گاز طبیعی به میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب , نیروگاه برق شامل ۳ ژنراتور هریک به میزان ۱۵ تا ۲۰ مگاوات , واحد یوتیلیتی با گاز طبیعی مصرفی و واحد انتقال آب خام با میزان مصرف ۵۰۰ لیتر در ثانیه درحال اجرا است .
این طرح با اعتباراتی از محل فاینانس و تسهیلات صندوق توسعه ملی درحال اجراست و هم اکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.