لزوم تلاش مسئولان برای شناسایی شهر باستانی اوان در اندیمشک

عصر جنوب: رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی اندیمشک عزم و همت مسئولان استان و شهرستان را برای شناسایی شهر باستانی اوان مربوط به دوره عیلامی را در این شهرستان خواستار شد.

داود ساکی حسن‌خانی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اندیمشک اظهار کرد: شهر باستانی اوان بر اساس مستندات تاریخی مربوط به دوره عیلامی در حد فاصل رودخانه‌های دز و کرخه یعنی اندیمشک کنونی قرار داشته و نزدیک به ۵ قرن بر سلسله اوان بر دولت عیلام فرمانروایی کرده است.

وی افزود: سرزمین عیلام یکی از چهار تمدن بزرگ دنیای قدیم بوده که از اهمیت فراوانی نزد تاریخ پژوهان، باستان‌شناسان و جغرافیدانان برخوردار است.

رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی اندیمشک اضافه کرد: سرزمین عیلام از دو قسمت کوهستانی و دشت تشکیل شده که محدوده‌ای شامل استان‌های کنونی خوزستان، لرستان، ایلام و بختیاری را در بر می‌گیرد.

وی عنوان کرد: بر اساس مستندات موجود تاریخی اوان کوه یا تنگ اوان در شمال شهر اندیمشک در آن روزگار به عنوان نگین سرزمین عیلام و محل اقامت تابستانی پادشاهان سلسله اوان به شمار می‌رفته است.

ساکی در ادامه افزود: در این کوهستان و گذرگاه تاریخی مکان‌های بکر و شناسایی نشده‌ای وجود دارد که روزگاری تخت‌گاه تابستانی شاهان دولت عیلام بوده و نیاز است که مورد کاوش باستان‌شناسان و پژوهشگران قرار گیرد.

وی تصریح کرد: سرپله یا سرپلی یکی از همین مکان‌های تاریخی است که از نام نخستین پادشاه دولت عیلام گرفته شده و بنا به نوشته سفر نامه ویلسون شاپور ساسانی نیز از اوان کوه یا تنگوان بازدید کرده است.

وی در پایان افزود: اگر عزم، همت و همکاری مسئولان میراث فرهنگی استان و شهرستان یاریگر پژوهشگران این انجمن گردد می‌توان انتظار داشت که در کمترین زمان ممکن محل دقیق شهر باستانی اوان مورد شناسایی قرار گرفته و به علاقمندان میراث تاریخی و باستانی کشور معرفی گردد.

به گزارش خبرگزاری فارس، در حوزه ثبت آثار تاریخی تاکنون ۴۱ اثر و محوطه تاریخی شهرستان اندیمشک در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.


مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.