خوزستان در آماده باش چهارشنبه سوری + توصیه هایی که باید جدی گرفت
عصر جنوب – asrejonoob.ir: تمام نیروهای فوریتهای پزشکی در ۱۴۱ پایگاه در استان خوزستان و ۳۰ پایگاه در اهواز از بعدازظهر روز سه شنبه آخر سال در حالت آماده باش قرار خواهند گرفت.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه کلیه موادی که در نارنجک، ترقه، منور و سایر مواد آتش زا و محترقه استفاده می شوند، از مواد منفجره و آتش گیر هستند که موادی خطرناک و آسیب رسان هستند و صدمات جبران ناپذیری را به دنبال خواهند داشت، توصیه هایی در این خصوص ارائه داد:
۱) این مواد خود به خود خاصیت آتش گیری و انفجاری دارند، لذا از نگهداری آنها حتی به مقادیر بسیار کم در منازل، زیرزمین، محل کار و… جداً خودداری نمائید.
۲) از حمل مواد محترقه، آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداًً خودداری نمائید.
۳) هر ساله شاهد حوادث رقت آوری از جمله سوختگی های شدید، از دست دادن بینایی یا شنوایی در ایام چهارشنبه سوری هستیم، این موارد را شوخی نگیرید، زیرا با سلامتی خود بازی کرده اید.
۴) کودکان و نوجوانان از اقشار آسیب پذیر محسوب میگردند، استفاده از این مواد توسط آنان خطرات جدی به همراه داشته، سلامت آنان را به خطر انداخته و مرگ را به دنبال خواهد داشت.
۵) جهت پیشگیری از بروز حوادث احتمالی، فرزندانتان را در تهیه و استفاده از وسایل آتشبازی بیخطر و مفرح همراهی کنید.
۶) از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن در واحدهای مسکونی، معابر، کوچه و خیابان خودداری نمایید، چرا که ضمن آلودگی شدید هوا سایر خطرات را هم در برخواهد داشت.
۷) از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگهای عمومی خودداری نمائید.
۸) با رعایت حقوق شهروندی از پرتاب نارنجک و مواد محترقه بر روی درختان، بام و بالکن منازل که موجب آسیب رساندن و بدمنظر نمودن سیمای شهرمان میگردد، خودداری نمایید.
۹) از والدین گرامی و واحدهای آموزشی می خواهیم، در این چند روز باقی مانده با هشدار به نوجوانان و جوانان، آنها را از خطرها و عوارض وحشتناک بازی با آتش و ترقه و مواد منفجره آگاه سازند.
۱۰) به والدین و شهروندان توصیه می گردد کبریت و مواد آتش زا مانند نفت و امثال آن را از دسترس کودکان دور نمایند.
۱۱) کودکان در صورت دسترسی نداشتن به کبریت و مواد آتش زا در منزل برای تهیه مواد محترقه به فروشگاه های رنگ و مواد شیمیایی و داروخانه ها مراجعه می کنند لذا به فروشندگان مواد توصیه می شود از فروش مواد آتش زا به کودکان و نوجوانان خودداری نمایند .
۱۲) از برافروختن آتش در کنار درختان و یا داخل بوستان ها خودداری نموده و از این طریق فضای سبز و محیط زیست را در معرض نابودی قرار ندهید.
۱۳) از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و غیره بر روی مواد آتش گیر جداً پرهیز نمائید.
۱۴) از انداختن مواد تحت فشار (مانند کپسولها ، اسپری حشره کش و ….) و وسایل شیشه ای (مانند شیشه آب، آمپول،…) و قوطی های فلزی (مانند قوطی های اسپری و کنسرو) به درون آتش جدا بپرهیزید، زیرا به علت دارا بودن خاصیت انفجاری، ذرات آن پرتاب و وارد چشم می شود.
۱۵) وجود یک کپسول خاموش کننده پودر و گاز و جعبه کمکهای اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است.
۱۶) در صورت امکان یک شیلنگ آب در نزدیکی محوطه آتش آماده گردد تا در صورت لزوم، بتوان از آن استفاده نمود؛ حتماً قبل از ترک محل، از خاموش شدن آتش مطمئن شوید.