جهانگیری: بدترین وضعیت آبی را امروز خوزستان دارد/ تونلهای بهشتآباد و کوهرنگ۳ قطعاً اجرایی میشوند/ باید به مرکز ایران آب منتقل کنیم
عصر جنوب – asrejonoob.ir: معاون اول رییس جمهور گفت: در شش ماه ابتدای سال جاری(۱۳۹۵) سیستم بانکی کشور ۲۳۳ هزار میلیارد تومان وام پرداخت کرده است.
به گزارش ایسنا از اصفهان، اسحاق جهانگیری در جلسه اقتصاد مقاومتی استان اصفهان اظهار کرد: اصفهان استان مهم و تأثیرگذار ایران است. استان اقتصادی اصلی کشور است که هم صنعت، هم کشاورزی و هم گردشگری را در کنار فرهنگ به کشور ارائه میکند. در این استان فرهنگ کشور، سابقه تاریخی، آثارهای متعدد و نخبگان فرهنگی و هنری یکجا جمع هستند.
وی با بیان اینکه اصفهان قطب اصلی فرهنگ کشور است، ادامه داد: برترین دانشگاههای کشور در این استان قرار دارند و همه پتانسیلها و ظرفیتهای توسعه در این استان جمع هستند. البته محدودیتهایی هم در بخش توسعه اصفهان وجود دارد که مهمترین این محدودیتها آب و مسائل زیستمحیطی است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: بخش وسیعی از حمل و نقل کشور بر دوش اصفهان است و همه دولت مصمم هستند که استان اصفهان مسیر رو به رشد و توسعه خود را با سرعت بیشتری پیش ببرد و توسعه اصفهان کند نشود. متخصصان، صاحبنظران و شخصیتهای مهمی در حال بررسی چالشهای کشور و اصفهان هستند و میخواهند با یک نسخه مناسب مشکلات این استان را درمان کنند. البته در کشور ما چالشهای متعددی وجود دارد اما ما همهی وقت خود را گذاشتهایم که با سیاستگذاری درست این چالشها را به فرصت تبدیل کنیم.
جهانگیری تأکید کرد: امروز در سیاست خارجه در تعامل جدی با جهان هستیم و از ظرفیتهای دنیا در جهت رشد و توسعه کشور استفاده میکنیم. در واقع از بازارهای دنیا بهره میگیریم. منابع مورد نیاز کشور را از بازارهای بینالمللی تأمین میکنیم و میدانیم که این کشور برای توسعه نیازمند برنامهریزی دقیق است.
وی افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی مجموع سیاستها و نقشه راه برای عبور از تنگناهایی است که پیش روی ماست و در بخش اشتغال و بیکاری میلیونها تحصیلکرده بیکار در این کشور وجود دارد. ما باید ظرفیت دانشگاهی کشور را به سمت منابع اشتغالزا سوق دهیم تا دانشگاههای ما تبدیل به مراکز کارآفرینی شوند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه صدها میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است تا اشتغال برای این کشور فراهم شود، افزود: ما در بخش دولت با محدودیتهای جدی مواجه هستیم. در سال جاری و پس از به نتیجه رسیدن برجام، فروش نفت ما به بالای ۲ میلیون بشکه در روز رسیده است و میزان مالیات نیز رشد قابل توجهی داشت. با همه این رشدها ما هنوز محدودیت شدید بودجهای داریم و حجم منابع بودجه ما فقط امور جاری کشور را میتواند اداره کند. هنر مدیریت این است که در استانها مدیران ما با آنچه که دارند مدیریت کنند نه اینکه تا یک مسئول کشوری میبینند، از کمبودهایشان صحبت کنند و کاسه چهکنم چهکنم به دست بگیرند. این نحوه اداره دیگر برای ایران جوابگو نیست؛ آن هم یک استان مهم و پرپتانسیلی مانند اصفهان که انتظار میرود در هر جلسه آن دهها پیشنهاد کاری نه تنها برای استان که برای کشور از آن خارج شود.
جهانگیری ادامه داد: این فقط استان اصفهان نیست که با محدودیت مواجه است. خوزستان و خراسان هم مشکلات متعددی دارند. در جنوب کشور خوزستان، در شرق کشور کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مشکلات متعددی دارند. ما میدانیم که در برخی از شهرهای خراسان جنوبی آب برای آشامیدن وجود ندارد. ما با این محدودیتها باید برای یک کشور برنامهریزی کنیم.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یعنی با تکیه بر آنچه در داخل کشور وجود دارد پیش برویم. در شش ماهه ابتدای سال جاری ۲۳۳ هزار میلیارد تومان توسط سیستم بانکی کشور وام پرداخت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد رشد داشته است. این در حالی است که در همین زمان یک عده در بوق و کرنا کردهاند که سیستم بانکی ورشکسته است که این آمار نشان میدهد که اینطور نیست. ما در صادرات غیرنفتی هم در سال گذشته و شش ماهه ابتدای امسال نسبت به واردات پیشی گرفتهایم. ما نشان دادهایم که میتوانیم بدون صادرات نفت کشور را اداره کنیم. ما در سالهای گذشته ۶.۵ میلیون تن گندم وارد میکردیم اما در سال جاری ۳ میلیون تن گندم مازاد هم در کشور وجود دارد. ما سالهای گذشته همواره عزای کمبود گندم میگرفتیم و سیلوهایمان برای چند ماه یا چند روز گندم داشت اما امروز نه تنها سیلوهای گندم پر هستند، بلکه برای بیش از یک سال گندم ذخیره داریم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز در جلسه هیأت دولت در مورد اصفهان و آب آن بسیار صحبت شد، گفت: این که این استان در دوره طولانی خشکسالی قرار دارد بر کسی پوشیده نیست و قطعاً آب باید با اولویت مناسب توزیع شود و قطعاً هیچ کشاورزی نمیگوید که آب شرب مردم را بدهید تا من کشاورزی کنم. تصمیم مصمم ما این است که دغدغه آب را رفع کنیم. ما بیشک به منطقه مرکزی ایران باید آب منتقل کنیم. چه از خلیج فارس و چه از جاهای دیگر. بدترین وضعیت آبی را امروز خوزستان دارد که اگر مسائل آبی خوزستان باز شود همه به این نقطهنظر میرسند که اولویت آبی کشور برای خوزستان باشد. ما روی کشاورزان این منطقه حساس هستیم. تونلهای بهشتآباد و کوهرنگ۳ قطعاً اجرایی میشوند و حتماً از ابتدا تا انتهای زایندهرود نظارت جدی صورت میگیرد. سیستم هوشمند و کنترل هوشمند روی تمام مجاری آب بر زایندهرود نصب میشود و شورای عالی آب، ۹ بند خود را قطعاً اجرایی میکند.
وی خاطرنشان کرد: ما کانالهای توسعهای استان اصفهان را دیدهایم و میدانیم که باید توسعه اصفهان از کمترین اتکای به آب برخوردار باشد به همین دلیل به دنبال طرحهای کشاورزی به شکل گلخانهای هستیم و وزیر کشاورزی را مسئول این پیگیری قرار دادهایم.