به نام کارگران، به کام…/ چه خبر از بیمه کارگران فصلی؟
عصر جنوب- دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان با اشاره به اینکه بیمه کارگران ساختمانی در برخی مواقع به نام کارگران اما به کام دیگران تمام میشود، سامانه ملی پالایش بیمه کارگران ساختمانی را در حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی مؤثر دانست و گفت: این سامانه باعث حذف پوشش بیمهای افرادی خواهد شد که به ناحق از بیمه کارگران ساختمانی در گذشته استفاده میکردند.
آقایار حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستتان، با اشاره به طراحی سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی اظهار کرد: این سامانه با هدف شناسایی دقیق کارگران ساختمانی و حذف پوشش بیمهای افرادی که تحت عنوان کارگر ساختمانی به ناحق از بیمه این کارگران استفاده میکنند، راهاندازی شده است.
وی افزود: این سامانه با استفاده از لیست کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه که از سوی تأمین اجتماعی ارائه میشود، اقدام به پالایش دقیق کارگران ساختمانی میکند و متولی این سامانه انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور است و قطعا در حل مشکلات ناشی از عدم پوشش بیمهای کارگران ساختمانی واقعی کمک خواهد کرد و از سوی دیگر باعث حذف پوشش بیمهای افرادی خواهد شد که به دروغ خود را کارگر ساختمانی معرفی کردهاند.
حسینی با اشاره به بازرسیهای میدانی از سوی انجمن صنفی کارگران ساختمانی پس از ثبتنام کارگران در سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی خاطرنشان کرد: این سامانه در گذشته در شهر خرمشهر به صورت پایلوت اجرا شد که در پوشش بیمه کارگران ساختمانی که فاقد بیمه بودند و همچنین در حذف پوشش بیمهای افرادی که تحت عنوان کارگر ساختمانی دارای بیمه بودند، بسیار مؤثر واقع شد.
وی با اشاره به سهمیه محدود سالانه پوشش بیمه کارگران ساختمانی، گفت: سالانه تعداد محدودی از کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار می گیرند بنابراین امکان بهره مندی تمام کاراگران ساختمانی از این بیمه وجود نداشت اما سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی باعث حذف پوشش بیمه افراد می شود که اصلا کارگر ساختمانی نیستند و از سوی دیگر موجب می شود که کارگران ساختمان به حق خود برسند و حداقل دغدغه بیمه را نداشته باشند.
دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان با بیان اینکه قطعا حوادث کار بیش از سایر مشاغل در کمین کارگران ساختمانی است، عنوان کرد: باید اقداماتی در راستای کاهش حوادث ساختمانی مانند آموزشهای مهارتی و ایمنی و … صورت بگیرد. همچنین باید انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی تخصصی شوند. یعنی به صورت انجمنهای کارگران جوشکار ساختمانی، گچکاران و … تفکیک شوند زیرا در این صورت خدمات و نحوه نظارت و پیگیری مشکلات، حرفهایتر و با شدت بیشتری پیگیری خواهد شد.