تجمع داروسازان خوزستانی مقابل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور + عکس
یکی از داروسازان شنبه در حاشیه این تجمع به خبرنگار ایرنا گفت: وزارت بهداشت، به تازگی مجوز تاسیس داروخانه های گیاهی و سنتی را صادر کرده که اعتراض شدید جامعه داروسازان را در پی داشته است.
داود عبدالحسین پور افزود: بر طبق قانون، در زمان ابلاغ یا تصویب قانون، باید با کارشناسان و صاحبنظران حوزه مربوطه مشورت و نظر خواهی شود اما در خصوص این موضوع مهم، جامعه داروسازان کاملا نادیده گرفته شده اند.
این دکتر داروساز ادامه داد: داروخانه های فعلی به عنوان آخرین حلقه سیستم درمان به بیماران خدمت رسانی می دهند که در این راستا هنگام تحویل دارو مواردی از جمله سن، جنسیت و تناسب بیمار با دارو، عوارض و تداخلات دارویی مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت به حفظ سلامت بیماران منجر می شود.
وی گفت: با این تصمیم این بخش از کارها دچار اختلال می شود که به جز اختلال در سلامت مردم نتیجه ای ندارد و تامین دارو از داروخانه های دیگر باعث سرگردانی بیمار می شود.
این دکتر داروساز اظهار کرد: داروخانه های معمولی، داروها با دو منشا گیاهی و شیمیایی را عرضه می کنند بنابراین اگر در کار ما مشکی وجود دارد به ما اعلام کنند.
دیگر دکتر داروساز و پژوهشگر طب سنتی نیز گفت: عرضه دارو باید زیرنظر و نظارت فرد واجد شرایط باشد.
محمود جهان شاهی افزود: چندین هزار عطاری وجود دارد که بدون نظارت و در نظر گرفتن شرح حال بیمار و نشانه ها دارو تجویز می کنند.
وی ادامه داد: ما زمانی می توانیم داروخانه طب سنتی تاسیس کنیم که بیمارستان و دانشکده طب سنتی داشته باشیم و کار باید به دست افراد علمی باشد.
این دکتر داروساز تصریح کرد: این تجمع با مجوز از فرمانداری است و از ساعت ۱۰ تا ۱۲ روز شنبه برگزار شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز اظهار کرد: با توجه به گرمای هوا از تجمع کنندگان دعوت کردیم که در سرسرای این معاونت حضور یابند و صحبت های آنها را به وزارت انتقال می دهیم.
حسین برزگر افزود: به تجمع کنندگان توصیه کردیم که به هیچ وجه تجمعات خیابانی نداشته باشند و نقطه نظرات خود را تنها از مسیر کارشناسی به وزارت بهداشت انتقال دهند.
وی با اشاره به اینکه ما مخالف تجمعات به این شکل هستیم ادامه داد: فضای عمومی جامعه ایجاب می کند مباحث تخصصی در مسیر خاص خود پیگیری شود و در جهت عمیق تر شدن شکاف بین مردم و جامعه پزشکی خواسته یا ناخواسته حرکت نکنند.
بر طبق درخواست معاونت غذا و دارو، تجمع کنندگان به داخل سرسرای اجتماعات این معاونت هدایت شدند و با حضور همایون یوسفی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون نظرات خود را مطرح کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اواخر تیرماه اعلام کرد: آئین نامه داروخانه های گیاهی ابلاغ شده است و مجوز آنها به زودی صادر می شود.
دیگر مسئولان نیز اعلام کرده اند: این آئیننامه مصوبه ستاد توسعه طب سنتی وزارت بهداشت را دارد و به سازمان غذا و دارو نیز ابلاغ شده است.
اجرایی شدن این آئیننامه منوط به تدوین ضوابط است که به موقع انجام میشود، تدوین ضوابط حدود دو ماه به طول میکشد پس از آن هر داروسازی که داروخانه و پروانه تاسیس ندارد میتواند طبق ضوابط داروخانه طبیعی راهاندازی کند.
بیش از ۵۰۰ داروساز در بیش از ۵۰۰ داروخانه دولتی و خصوصی در خوزستان فعالیت دارند.