خوزستانی ها برای جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو این نکات را جدی بگیرند
دکتر احمدعلی معینی در خصوص شیوع بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در انسان باعث بیماری و مرگ می شود.
وی افزود: ویروس عامل بیماری تب کریمه کنگو از گروه آربو ویروس ها بوده و اولین بار در سال ۱۹۴۴ در شبه جزیره کریمه در شمال دریای سیاه و بعد از آن در سال ۱۹۵۶ در کشور کنگو واقع در آفریقا شناسایی شد و به این دلیل و به خاطر علائم بیماری در انسان ، به نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو معروف شد.
معینی اضافه کرد: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به وسیله کنه های دامی حمل و تکثیر می شود.
رییس اداره دامپزشکی شوشتر تاکید کرد: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با فصل تابستان ضروری است همشهریان به ویژه گروه های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی از انحاء با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره آمیز از جمله موارد ذیل، مراقب سلامتی خود باشند:
۱- خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها.
۲- رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت.
۳- نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه.
۴- خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی.
۵- خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود).
۶- خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود).
۷- استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل.
۸- اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه کنه های ماده تخم ریزی کرده و …
۹- خودداری از جدا کردن و له کردن (کشتن) کنه ها توسط شیردوشان و دامداران.
۱۰- خودداری از پشم چینی دام ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده .
۱۱- اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن.
۱۲- سم پاشی منازل و اصطبلهای روستایی جهت کاهش جمعیت کنهها.
گفتنی است تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است که هیچگونه نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد لذا رعایت موازین بهداشتی درتماس بادام ها وگوشت خام وخون وخونابه دام درپیشگیری ازاین بیماری کشنده الزامی است.