تاریخچه حسینیه علی ابن ابیطالب ( علیه السلام ) اندیمشک

عصر جنوب :  شهرستان اندیمشک محرم در عزای مظلوم کربلا رخت سیاه بر تن می کند … و مردم دیار یکهزار شهید اندیمشک هر سال با شوری دوچندان در عزای حسین به سوگ می نشیند … یکی از هیئت های که پس از سالها هنوز در مسیر سالار شهیدان غم را  بر عزای حسین به سینه میزند حسینه ی علی بن ابن ابیطالب شهرستان اندیمشک است که در عموم مردم که  در طنین نجوای مداح اهل بیت جمال خجسته نقشی جاودان در باور مردم اندیمشک به یادگار نوشته است …

سینه زنی واحد نوعی سبک سینه زنی است که بیش از شصت سال پیش از طریق کشورهای هند و پاکستان به کشورهای حاشیه ی خلیج فارس و سپس به جهت سفرهای بندر توسط لنج ، کشتی و ملوانان و ناخداهای آن روز به منطقه‌ی خلیج فارس و استان بوشهر کشیده شد و در آنجا ترویج یافت و بعد از آن در استان خوزستان رواج پیدا کرد.

اولین مداح این سبک مرحوم ناخدا عباس در بوشهر بود که هم اکنون مزارش در حرم حضرت علی ابن مهزیار در اهواز می باشد. بعد از ناخدا عباس، شادروان بخشو و بعد از آن دو هم مداحان کثیری آمدند که شهرت نسبی دارند.

چگونگی وارد شدن سینه زنی واحد در شهرستان اندیمشک

بیش از سی سال پیش این سبک سینه زنی توسط مداحان مختلف از جمله: شادروان استاد جمیل خجسته ( پدر استاد جمال خجسته، مداح فعلی حسینیه علی ابن ابیطالب) ، حمید تاج فر، خسرو تاج فر (فرزند استاد تاج فر) ، فرامرز خیرانی ، هوشنگ حیدری و صفر خالقی به شهرستان اندیمشک وارد شد که در این بین شادروان شادروان استاد جمیل خجسته در بین مداحان فوق الذکر بانی اصلی سینه زنی واحد شهرستان اندیمشک بود.

حسینیه علی ابن ابیطالب ( علیه السلام )

سال تاسیس این هیئت سال ۱۳۲۰ می باشد . بانی هیئت جناب عباس کریمی است که با تکیه به مولا در راه حسینیه تلاش می کند. اولین و برجسته‌ترین مداح هیئت استاد جمال خجسته است. مداحان دیگر از جمله حمید پارسا (تاج فر) هستند که در کنار استاد جمال خجسته عرض ارادت خدمت حضرت امام حسین (ع) دارند.

مکان جدید این حسینیه پانزده سال پیش، در سال ۱۳۷۲ احداث گردید. مکان قبلی هیئت ابتدا در ابتدا در خیابان روشنی واقع در منزل پدری عباس کریمی، سپس درجاده ی سد دز منزل عباس کریمی و بعد از آن به مکان فعلی حسینیه منتقل شد. اعضای هیئت امنای حسینیه عبارتند از : عباس کریمی، عبدالحمید شیدا، استاد جمال خجسته و منوچهر اژدر هستند. متراژ مکان فعلی حسینیه ۳۲۰ متر می باشد و هزینه های حسینیه توسط بانی هیئت تامین می شود که کمک های مردمی نیز ایشان را در هزینه ها یاری می‌کنند.

منبع : وب سایت حسینیه علی ابن ابیطالب ( علیه السلام )

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.