هاشمی: اگر منطق داریم، نباید از مذاکره بهراسیم

عصر جنوب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار جمعی از اعضای شرکت کننده در نخستین اردوی تشکّل‌های اسلامی و سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، تلاش برای علم و پیشرفت را اوّلین و مهمترین حق هر انسانی خواند و گفت: بدترین ظلم به انسان‌ها این است که استعدادهای جوانان را هدر دهیم و آرزوهای فردی و اجتماعی مردم را نادیده بگیریم.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اوّلین سوره قرآن کریم که بر پیغمبر اسلام نازل شد، گفت: اسلام در این سوره آن هم در حجازی که با سوادانش به اندازه انگشتان یک دست نبودند، خواندن، نوشتن، بیان و در نهایت علم و دانش را برنامه خود می‌داند که حاصل آن تمدن بزرگ اسلامی در جهان است. وی با یادآوری شرایط دانشگاه‌ها و آمار دانشجویان و علاقه‌مندی جوانان به تحصیلات دانشگاهی در اوایل انقلاب، اظهار داشت: ما که در شورای انقلاب و بعدها در مجلس بودیم و بحث می‌کردیم، می‌دیدیم که ظرفیت دانشگاه‌ها بیش از ۱۵۰ هزار دانشجو نیست، اما تقاضاها برای کنکور بسیار زیاد بود و سرخوردگی جوانان در عدم موفقیت برای گذشتن از سد کنکور، تأثیرات منفی فراوانی بر آنان، خانواده‌ها و جامعه داشت.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح چگونگی طرح دانشگاه آزاد اسلامی و تأسیس آن، به جلسه خویش با امام(ره) اشاره کرد و افزود: وقتی توضیح دادم، امام راحل با تیزبینی، هوشیاری و آینده‌نگری که از ویژگی‌های ایشان بود فوراً پذیرفتند و حمایت‌های مادی و معنوی ایشان بهترین سرمایه برای آغاز کار ما در آن شرایط بود که به خاطر روحیه‌ی انقلابی بعضی‌ها، تب دولتی‌کردن امور داغ بود و فعالیت بخش خصوصی را مخصوصاً در آموزش تکفیر می‌کردند.

 

هاشمی رفسنجانی با بیان دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی و آثار فرهنگی و اجتماعی گستردگی آن در سراسر کشور، تصریح کرد: فضا برای خدمات دانشگاه آزاد باز شده و همه مؤسسات آموزش عالی را همکار خود در گسترش علم، دانش و تکنولوژی می‌دانیم و امیدواریم در این شرایط، جامعه در مسیر پیشرفت دانش و تکنولوژی گام بردارد.

 

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنا دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به انتقادات دولت گذشته علیه این دانشگاه، گفت: تخریب دانشگاه آزاد اسلامی و تحقیر دانشجویان این دانشگاه را شعار تبلیغاتی خود در انتخاب کرده بودند و کارشکنی‌های خود را اقدام انقلابی می‌خواندند، و در دو سال آخر دولت آن را به دست گرفتند، اما به گواهی اسناد و شواهد در این دو سال، بدهی‌های بسیاری به بار آوردند و حتی می‌خواستند بعضی‌ها از واحدها را بفروشند.

 

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنا دانشگاه آزاد اسلامی ارتقای کیفی دانشگاه و توجه به مقاطع تحصیلی را وظیفه مسؤولین دانشگاه دانست و بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به لطف خدا، عنایت امام راحل و حمایت مردم جای خود را باز کرده است. هاشمی رفسنجانی در پاسخ به مطالبات سیاسی دانشجویان و گله آنان از شرایط سیاسی کشور و مانع‌تراشی در کارهای دولت، گفت: کسانی که دولت سابق را با همه خراب‌کاری‌ها، قدّیس می‌خواندند، امروز در مقابل هر اقدام مؤثر دولت جدید، موضع می‌گیرند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست خارجی را از موفقیت‌های دولت یازدهم خواند و گفت: این برنامه بر اساس تعالیم پیامبر اسلام است که در آن شرایط را برای احقاق حقوق مسلمین با مشرکان مذاکره می‌کرد. وی ترس و نگرانی عده‌ای از مذاکرات دولت با جهانیان را برخاسته از نگاه باندی و جناحی به منافع ملی خواند و گفت: اگر به منطق و استدلال زبان انقلاب اعتقاد و ایمان داریم، چرا باید پیشاپیش از مذاکره‌ی با دیگران بترسیم.

 

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنا دانشگاه آزاد اسلامی با تقدیر از آغاز فعالیت تشکّل‌های اسلامی و سیاسی این دانشگاه گفت: باید فضای دانشگاه برای بحث‌های سیاس، علمی، فرهنگی و اجتماعی آزاد باشد تا بهترین راه‌ها در تضارب آرا شناخته و انتخاب شود. هاشمی رفسنجانی در پاسخ گلایه یکی از حاضرین از ایجاد محدودیت برای فعالیت‌های سیاسی گفت: جلوگیری از فعالیت‌های مثبت جوانان، ظلم به دانشجویان و مردم و برخلاف اهداف انقلاب اسلامی است.

 

وی با بیان فواید فعالیت‌های تشکّل‌های دانشجویی گفت: دانشگاه و دانشجو باید بدانند که رفتار و گفتار عاقلانه و عادلانه آنها اعتبار دانشگاه و کشور را بالا می‌برد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اشتغال را مشکل امروز جامعه، مخصوصاً جوانان و به ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دانست و گفت: دانشگاه آزاد برنامه‌ای برای تأسیس پردیس‌ها و بنیادها دارد تا از طرح‌ها و اختراعات دانشجویان برای تجاری‌سازی حمایت شود.

 

ایشان افزود: براساس این طرح هر دانشجویی بتواند ایده و نظریه برای تولیدات علمی، فنی و صنعتی داشته باشد، می‌تواند روی حمایت دانشگاه آزاد اسلامی حساب نماید. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سخنان دیروز دکتر میرزاده در خصوص حمایت از دانش آموزان و دانشجویان نخبه و مستعد گفت: باید راه برای درخشش استعدادها در جامعه باز شود. وی ۵ میلیون فارغ التحصیل و نزدیک به ۲ میلیون دانشجو و ۶۰ هزار دانش آموز مدارس سما را مجموعه‌ای ارزشمند برای دانشگاه آزاد اسلامی و کشور خواند و گفت: با تشکیلات منظم و سازماندهی آنها و تبادل نیازها و ظرفیت‌ها، آینده روشنی پیش روی داریم که باید برای توسعه و پیشرفت کشور تلاش نماییم.

 

جانشین فرماندهی کل قوا و فرمانده هشت سال دفاع مقدس با اشاره به هفته دفاع مقدس و گرامیداشت نام و یاد شهدا، جانبازان، جاویدالاثرها، آزادگان، ایثارگران و خانواده‌های مکرم شهدا، گفت: در جنگی که مثلث شوم شرق، غرب و ارتجاع یک دیکتاتور خون آشام را با تجهیزات کامل تحریک کرده بودند، مردم و جوانان ایران اسلامی ثابت کردند که برای هر وجب از خاک خود تا حد اهدای جان و سلامتی غیرت دارند. هاشمی رفسنجانی با تشریح مقاطع مختلف جنگ و دخالت‌های نظامی ابرقدرت‌ها گفت: هر وقت جبهه‌ی ایران رونق می‌گرفت و عملیاتی سرنوشت ساز انجام می‌شد، حامیان صدام دستپاچه می‌شدند که جنگ نفت‌کش‌ها و حضور نظامی آمریکا در منطقه و مقابله‌ی صریح با ایران بارزترین نمونه‌ی آن است.

 

وی افزود: برای تقویت روحیه‌ی شکسته ارتش بعث ابایی نداشتند که هواپیمای مسافربری را در آسمان ساقط و مسافران غیرنظامی بی‌گناه را شهید کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان چرایی و چگونگی تدوین قطعنامه ۵۹۸ و یادآوری تلاش‌های دیپلماتیک در اصلاح بندهای آن، گفت: سرانجام با تحرکات نظامی و سیاسی، حق ایران در سازمان مللی ثبت شد که اعضای آن در همه مراحل جنگ از حامیان حزب بعث بودند.

 

وی با تأکید بر پیروزی‌های سیاسی و نظامی ایران در ماه‌های پایانی جنگ و تبعات آن در سال های بعد، افزود: عراق را با اشغال نظامی نگرفتیم اما امروز دل مردم عراق با ایران است. هاشمی رفسنجانی سرنوشت صدام، ارتش بعث، منافقین که ستون پنجم عراق بودند و گرفتاری‌های نیروهای آمریکایی در عراق را برای همگان درس‌آموز خواند و تأکید کرد: اقتدار جمهوری اسلامی که براساس تعالیم راستین اسلام و اهل بیت(ع) است، پیروزی را براساس وعده‌های الهی نصیب ایران کرده است.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تقاضاهای بی‌شمار دولت‌های غربی برای سفر به ایران و ملاقات با دکتر روحانی در سازمان ملل را نشانه‌ای دیگر از جایگاه ایران در نظام دیپلماسی بین‌المللی دانست و گفت: همگان می‌دانند ایرانیان مردمی صلح‌جو و با استعدادند و اگر در موقعیتی برابر و برپایه‌ی عزت، حکمت و مصلحت با ایران برخورد کنند به دستاوردهای سیاسی و اقتصادی می‌رسند.

 

در آغاز این دیدار، آقایان صفریان، نماینده ریاست دانشگاه آزاد در هیأت نظارت بر تشکل‌های استان کرمان عاصم، فعال دانشجویی و از مسؤولین اتحادیه سوم شرفی از جامعه اسلامی دانشجویان ارومیه سعادتی از اتحادیه دوم و خانم‌ها زهرا تشکری، دبیر انجمن اسلامی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و خانم یعقوبی دبیر تشکل دانشجویی علوم پزشکی تهران به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص مسایل دانشجویی، دانشگاهی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و مطالبات دانشجویان در برداشتن محدودیت‌های سیاسی و فراهم کردن زمینه‌ی ارتقاء جایگاه آنان در دانشگاه و جامعه پرداختند.


 

 

 

 

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.