چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟

عصر جنوب: یک متخصص تغذیه گفت: ظروف مسی از استحکام کافی برخوردار نیستند و استحکام فلزاتی مانند چدن را ندارند و احتمال دارد در هنگام پخت و پز با حرارت بالا و استفاده از مواد غذایی که منبع اسیدی دارند؛ یون‌های مس از ظرف جدا شده و وارد غذا شود.

سیداحمد حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ظروف مسی در هنگام ساخته شدن، قلع‌اندود می‌شوند و زمانی که در حرارت بالا با ظرف مسی غذا پخته می‌شود، به مرور زمان فلزات از بدنه ظرف جدا شده و با مواد غذایی ترکیب می‌شود.

وی با بیان این که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.

حسینی ادامه داد: بهترین ظروف برای پخت و پز، ظروفی هستند که به مواد غذایی واکنش نشان ندهند؛ از جمله این ظروف، ظرف‌های ساخته شده از چدن، سرامیک و پیرکس هستند که هیچ واکنشی نسبت به مواد غذایی ندارند.

این متخصص تغذیه افزود: همچنین در قدیم استفاده از ظروف رویی و سرامیکی کاربرد داشت که اکنون دیگر از این ظروف نیز کمتر استفاده می‌شود زیرا ذرات هیدروکربنی می‌توانند از این ظروف انتقال یابند.

وی با اشاره به مزایای نسبی ظروف فلزی نسبت به ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف، عنوان کرد: حرارت بالا، ظروف را دی‌فرم می‌کند و برای خرید آش و حلیم بیرون، بهتر است از ظروف فلزی استفاده شود و از به کار بردن ظروف پلاستیکی خودداری کرد.


 

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.