امکان تولید ۱۴هزار مگاوات برق در کانون های گرد و غبار خوزستان

عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه تبدیل زمین های کانون گرد و غبار در خوزستان به عرصه های تولید برق، تهدید کنونی این کانون ها را به فرصتی بی نظیر برای کشور تبدیل می کند گفت: با واگذاری بخشی از زمین ها ، امکان تولید ۱۴ هزار مگاوات انرژی خورشیدی وجود دارد.

محمود دشت بزرگ روز دوشنبه در چهارمین همایش سراسری ‘بهینه سازی مصرف انرژی’در دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد:تبدیل تنها ١٠درصد کانون های گرد و غبار خوزستان (۲۸ هزار هکتار) به مرکز تولید انرژی خورشیدی،۱۴ هزار مگاوات انرژی خورشیدی رامحقق می کند.

وی افزود: این میزان تولید برق که افق ١۴٠۵ خوزستان است، معادل کل ظرفیت نیروگاهی نصب شده فعلی در این استان است.
وی با اشاره به اهمیت نیروگاه های تجدید پذیر و تاثیر آن در حل بحران های آتی خوزستان گفت: اگر وزارت نیرو در یک بازه سه ساله، مجوز ساخت نیروگاه های خورشیدی را تنها برای خوزستان صادر کند، روند توسعه انرژی های پاک در این استان افزایش و مشکلات حوزه انرژی آن حل می شود.
وی ادامه داد: گرمای بی سابقه در خوزستان و عوامل دیگر باعث شده مصرف برق در استان دو برابر کشور باشد با این وجود، با اقدامات مختلف از جمله فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف برق، می توان انتظار کاهش یک هزار مگاوات انرژی را در سال ٩٧ داشت.
دشت بزرگ گفت: در یک دهه گذشته میزان مصرف انرژی در خوزستان با ۶ درصد افزایش، از پنج هزار و ٢٠٠ مگاوات به بیش از هشت هزار و ٢٠٠ مگاوات رسیده و پیش بینی می شود در سال ۹۷به هشت هزار و ٧٠٠ مگاوات برسد.
وی یادآور شد: نیاز است با احداث نیروگاه های جدید حرارتی و تجدید پذیر، تا سال ١۴٠۵ وابستگی به نیروگاه های برق آبی را حداقل ۶۰ درصد کاهش دهیم.
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان بیان کرد: پیوند آب و انرژی در خوزستان در حال سست شدن است بنابراین باید انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی را با حمایت سیاسی جایگزین کنیم تا از نگرانی های موجود در بحث انرژی بکاهیم.
وی ادامه داد: هم اکنون ١٠ هزار مگاوات برای افزایش ظرفیت انرژی در قالب ١۵ نیروگاه در خوزستان
پیش بینی شده که تنها برای ۶٠٠ مگاوات انرژی تجدید پذیر مجوز صادر شده است.
دشت بزرگ اظهار کرد: با وجود اینکه برای احداث ۱۴ هزارمگاوات انرژی تجدیدپذیر در پنج سال آینده در خوزستان برنامه ریزی شده، در این زمینه پیشرفت چندانی نداشته ایم و انتظار این است که حداقل همان طور که خوزستان ۱۵ درصد مصرف شبکه را دارد، ۱۵ درصد انرژی های تجدید پذیر معادل یک هزار و ۴۰۰ مگاوات در پنج سال در خوزستان تاسیس شود.
وی ادامه داد: برای ساخت ٨٠٠ مگاوات انرژی در کشور ٣٣٠ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است در حالی که نصب کولرهای گرید A تنها ۶ هزار و ۵٠٠ هزار ریال هزینه در بر دارد و همین میزان انرژی را ذخیره می کند.
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه سرانه مصرف انرژی در خوزستان سه برابر متوسط کشور است، افزود: حدود ٧٠ درصد مصرف ١١ هزار کیلو ولت ساعتی برق خوزستان قابل مدیریت و مشارکت پذیری مشترکان است با این حال نیاز است تا جامعه علمی یک الگوی ملی بهینه مصرف برق را برای کشور تدوین و ارایه کند.
دشت بزرگ با تاکید بر اینکه سیاست گذاری هماهنگ با بهینه سازی مصرف نیاز به همکاری مسئولان داشته و بدون مشارکت آنها محقق نمی شود، گفت: اگر بین اقتصاد صنعت برق و اقتصاد مشترکان پل زده شود، بازار به تعادل رسیده و مشکلات حوزه برق در بحث تولید و مصرف تا حد زیادی کنترل می شود.
گفتنی است برق منطقه ای خوزستان، دو استان خوزستان و کهگلویه و بویر احمد را با وسعتی معادل ٨٠ هزار کیلومتر مربع را زیرپوشش دارد.قدرت منصوبه تولید(ظرفیت تولید) در خوزستان ١٣ هزار و ٣۵۶ مگاوات شامل هشت هزار و ١۶٩ مگاوات انرژی برق آبی و پنج هزار و ١٨٧ مگاوات انرژی حرارتی است که رتبه نخست کشور است.خوزستان ۱۱ درصد ظرفیت پست های فوق توزیع را دارد که رتبه دوم کشوری است.
خوزستان همچنین ١۵ درصد مصرف کل شبکه سراسری را دارد که رتبه دوم مصرف در کشور است.
هم اکنون ١۴ نیروگاه فعال در سراسر خوزستان وجود دارد که رتبه سوم تولید انرژی در کشور را با ۳۴هزار و ۲۵۴ گیگاوات مگاوات معادل ۱۴ درصد دارد.
برق منطقه ای خوزستان همچنین با ٢۶ خط تبادلی، با چهار شبکه کشوری و جهانی تبادل انرژی دارد.
خوزستان پارسال، ٩٩ روز گرمای بالای ۴٧ درجه و ۶۴ روز بیش از ۴٩ درجه را تجربه کرد که نسبت به سال پیش از آن به ترتیب، رشد ٢۵ و ۴٩ درصدی را نشان می دهد.
در این سال همچنین در ٣٣ روز ادارات خوزستان در ساعت ١٣ تعطیل شدند که در مقایسه این رقم در سال ۹۵ که هفت روز بود، افزایش ٣٧٠ درصدی و کاهش ٣٠درصد انرژی را در پی داشته است.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.