رشد ۵۰ درصدی آسم در دانشآموزان خوزستانی/ بودجه ای برای تهیه ماسک برای دانش آموزان نداریم!
عصر جنوب – asrejonoob.ir: رئیس اداره سلامت ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه ریزگردها، گفت: آمار دانشآموزان مبتلا به آسم و بیماریهای تنفسی نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است که نسبت به جمعیت دانشآموزی استان رقم بالایی نیست اما رشد آن نسبت به سالهای گذشته نگرانکننده است.
امید مقیمیپور در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به ابلاغ دستورالعملی برای مقابله با ریزگردها به مدارس سراسر استان در قالب پروژه مهر، اظهار کرد: این دستورالعمل بهطور عمده شامل ۲ گروه توصیه یکی در بحث آموزش و فرهنگسازی و دیگری اقدامات عمرانی و بهسازی فضاهای آموزشی در مدارس بوده است.
وی تصریح کرد: در زمینه آموزش و فرهنگسازی ابتدا به دانشآموزان تأکید و آموزش داده میشود که از ماسکهای استاندارد استفاده کنند؛ همچنین دانشآموزان باید تا حد امکان از ترددهای بیهدف در زمان وقوع این پدیده خودداری کنند.
رئیس اداره سلامت ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان در خصوص توزیع ماسک بین دانشآموزان از سوی آموزشوپرورش، اظهار داشت: با توجه به جمعیت بالای دانشآموزی تهیه این تعداد ماسک برای دانشآموزان هزینه بالایی در بر دارد که البته در سالهای گذشته مدیریت بحران استان تعدادی ماسک در اختیار آموزشوپرورش قرار میداد و بهطور عمده در مناطق کمتر برخوردار و بیشتر در معرض خطر این پدیده، توزیع شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه بالای تهیه ماسک، امکان تهیه آن توسط آموزشوپرورش وجود ندارد و بر این اساس به دانشآموزان توصیه شده است که حتماً یک ماسک در کیف خود داشته باشند و از ماسکهای استاندارد استفاده کنند.
مقیمیپور ادامه داد: در مقوله بهسازی به مدیران مدارس گفته شد که حتماً شیشهها و پنجرههای کلاسها را بهسازی کنند و درها را هنگام وقوع این پدیده بسته نگه دارند؛ همچنین از فعالیتهای ورزشی در این زمان در مدارس خودداری شود.
رئیس اداره سلامت ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان درباره نظارت بر انجام این اقدامات در مدارس استان، گفت: در پروژه مهر و پیش از آغاز سال تحصیلی این اقدامات انجام شده است و بازدیدهایی نیز از مدارس استان صورت گرفت اما هنوز نتایج جمعبندی نشده است که بتوانیم بگوییم چه تعداد مدرسه نیاز به اقدامات بهسازی در این زمینه داشتهاند.
مقیمیپور خاطرنشان کرد: بهطور کلی با توجه به اینکه ریزگردها پدیدهای است که تصمیمگیری در خصوص آن در حوزه اختیارات آموزشوپرورش نیست، ناگزیر هستیم که شرایط مدارس را با این پدیده وفق دهیم. به همین دلیل توصیهها و بررسیها بر این مبنا قرار گرفت که دانشآموزان بتوانند در کنار این پدیده زندگی امن داشته باشند.
وی همچنین درباره پایش و شناسایی دانشآموزان دچار مشکلات تنفسی، بیان کرد: یکی از برنامههای آموزشوپرورش شناسایی این افراد و هماهنگی با والدین آنها برای کنترل و مراقبت بهموقع است که اگر نیاز به داروهای خاصی دارند در زمان مقرر توسط مربیان سلامت و یا رابطین بهداشت مدارس به آنها داده شود.
رئیس اداره سلامت ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان با اذعان بر اینکه شیوع بیماریهای تنفسی و آسم در مدارس استان افزایش یافته است، در عین حال گفت: البته این افزایش در مقایسه با جمعیت دانشآموزی رقم بالایی نیست اما در مقایسه با سالهای گذشته نگرانکننده است. این نکته را نیز باید در نظر داشت که علتیابی این امر باید توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود و آموزشوپرورش تنها گزارش آماری از وضعیت موجود تهیه میکند.
مقیمیپور رشد بیماری آسم در میان دانشآموزان خوزستانی نسبت به سال گذشته را ۵۰ درصد عنوان کرد و افزود: شاید آمار کل دانشآموزان مبتلا به ۸۰۰ نفر نیز نرسد که در مقایسه با جمعیت یک میلیون نفری دانشآموزی استان عدد بالایی نیست، اما نگرانیها ناشی از افزایش این آمار نسبت به سالهای گذشته است.
وی با تصریح بر اینکه تاکنون مورد فوتی ناشی از تنگینفس و بیماری آسم در مدارس اتفاق نیافتاده است، خاطرنشان کرد: این مشکلات بهراحتی قابل کنترل است و تنها باید اقداماتی انجام شود که علائم بیماری تشدید نشوند؛ قسمت اعظم این اقدامات نیز بر عهده خانوادهها و بخشی نیز بر عهده آموزشوپرورش است که شناسایی این دانشآموزان را انجام دهد و با همراهی والدین از تشدید علائم در دانشآموز مبتلا جلوگیری شود.