در سه سال گذشته؛ هشت تغییر در بین استانداران دولت تدبیروامید

عصر جنوب- دولت سه ساله روحانی تاکنون دست به تغییر ۸ استاندار خود زده است و احتمال می رود نام جدیدترین استاندار امشب از جلسه هیات بیرون بیاید.

نگاهی بر کارنامه تغییر استانداران در دولت ۳ ساله روحانی /امشب تکلیف استاندار خوزستان مشخص می‌شود؟

بیش از یک ماه از خداحافظی عبدالحسین مقتدایی با استانداری خوزستان می گذرد و با وجود گمانه هایی که بر سر جانشینان احتمالی وی وجود داشت اما تاکنون فردی از سوی دولت برای نشستن بر صندلی استانداری خوزستان معرفی نشده است. روزشماری که گویا قرار است به پایان برسد و بر طبق گفته امیری قائم مقام وزارت کشور، هیات دولت بالاخره استاندار جدید خوزستان را امروز معرفی کند.

البرز؛ نقطه آغازی بر تغییر استانداران
دولت روحانی اما در عمر سه ساله‌اش با تغییر ۸ استاندار روبرو شده است. اولین ایستگاه تغییر در «البرز» رقم خورد آنجا که طاهر طاهری بعد از کمتر از یک سال استانداری از سمتش عزل و حمید طهایی در خرداد ۹۴ جایگزین او شد. امری که گفته می شد به دلیل همسو نبودن استاندار وقت با سیاست‌های دولت صورت گرفته است.

استان «مرکزی» اما آنجایی بود که رحمانی فضلی را مجبور به تغییر استاندار کرد، تغییری که استاندار وقت استان مرکزی را از مجموعه وزارت کشور جدا نکرد بلکه او را به تهران و ساختمان فاطمی نزدیکتر کرد. چه آنکه براساس تصمیمی که وزیر کشور گرفته بود محمدحسین مقیمی از استانداری مرکزی به معاونت سیاسی وزارت کشور رسید تا دست راست آقای وزیر در تصمیمات مهم این وزارتخانه باشد. صندلی استانداری او اما به محمود زمانی قمی سپرده شد.

قم و فارس هم به دومین استاندار رسیدند

تکلیف استان‌های البرز و مرکزی که مشخص شد نوبت به «قم» رسید. شهری که همیشه انتخاب استاندارش مهم و پرحاشیه بوده است. محمد صالحی منش، چهره روحانی که ۱۸ ماه در سمت استانداری قم طی وظیفه کرده بود برای حضور در انتخابات مجلس استعفا داد تا اینبار وزیر کشور سیدصادقی را جایگزین وی در استانداری قم کند. گرچه در همان زمان زمزمه‌هایی درباره اختلاف بین استاندار وقت و معاون سیاسی‌اش مطرح بود .اما در نهایت کار به استعفا رسید نه برکناری یا عزل.

قرعه چهارمین تغییر استانداری به نام یک استان جنوبی افتاد، استان فارس. یک کناره گیری جنجالی از سوی احمدی استاندار فارس که بعد از ماجرای حمله به علی مطهری در شیراز و به بهانه حضور در انتخابات مجلس صورت گرفت.

قطار تغییر استاندار به استان کردنشین‌ رسید
استان‌های کردنشین هم از تغییر استانداران مستثنی نشدند، «کرمانشاه» همان جایی بود که رحمانی فضلی عزم بر تغییر استاندارش کرد تا رضایی بابادی که از قضا بخاطر شوخی که با روحانیون کرده بود باعث دلخوری و ناراحتی علما شده بود برکنار و اسدالله رازانی سیاستمدار اصلاح طلب بر کرسی استانداری کرمانشاه تکیه بزند.

نماینده ای که استاندار قزوین شد!
مرتضی روزبه؛ همو که بر صندلی استانداری «قزوین» تکیه زده بود ولی نارضایتی از نحوه انتصاب مدیران سبب شد تا تیغ تغییر اینبار بر تن او مالیده شود و فریدون همتی جایگزین وی در ساختمان استانداری قزوین شود. فردی که نه تنها مشاورت رحمانی فضلی را در کارنامه خود داشت بلکه یک دوره نمایندگی مردم در خانه ملت را هم تجربه کرده بود. اینگونه شد که باز هم مردی با برخواسته از پارلمان وارد گود دولتمرد شدن شد.

آقای استاندار اصلاح طلب از مجلس آمد
باز هم یک استاندار اصلاح طلب و اینبار استان «سمنان». آنجا که محمدرضا خباز، چهره پارلمانی اصلاح طلب بعد از سالها سیاستمداری پارلمانی قبای استانداری را بر تن کرد تا اینبار سیاستمدار دولتی شود و به جرگه استانداران دولت یازدهم بپیوندد.

آخرین ایستگاه تغییرات سه ساله اما اردیبهشت ماه به «خوزستان» رسید، آنجا که عبدالحسین مقتدایی با استعفا و کناره‌گیری خودخواسته از سمتش از قطار استانداران دولت پیاده شد تا فرج‌الله خبیر معاون وی، تا معرفی گزینه جدید استانداری سرپرست استانداری باشد. اما گویی روزهای سرپرستی این استانداری قرار است امشب به پایان برسد و دولت جدیدترین استاندارش را در عمر سه سالگی اش معرفی کند.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.