پیشبینی ثبتنام ۴۰۰ نامزد انتخاباتی برای حوزه انتخابیه اهواز
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: فرماندار اهواز گفت: پیشبینی میکنیم برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اهواز حدود ۴۰۰ نفر اقدام به ثبتنام کنند.
اسماعیل ارزانی بیرگانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: دو انتخابات حساس، خبرساز و موردنیاز جامعه را در پیش رو داریم. فرایند پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان خوزستان از ۲۱ آذرماه شروع شد. بر اساس قانون، هشت نفر بهعنوان هیئت اجرایی، دادستان مرکز استان، مدیرکل ثبتاحوال استان و فرماندار اهواز به ترکیب هیئت اجرایی افزوده میشود. امروز آخرین روز تشکیل هیئت اجرایی و فردا نیز آغاز فرصت ثبتنام داوطلبان مجلس خبرگان است.
وی افزود: یکی از راههای ثبتنام داوطلبان نیز مراجعه حضوری به فرمانداری یا وزارت کشور و یکی دیگر از شیوهها، مراجعه نماینده معرفیشده بهصورت کتبی داوطلبان به ستاد انتخابات است.
تائید صلاحیت در اختیار استان نیست
ارزانی بیرگانی عنوان کرد: تا امروز باید همه شهرهای خوزستان هیئت اجرایی خود را تشکیل داده و هشت نفر معتمد را انتخاب کنند. بعد از ثبتنام داوطلبان، مدارک را به وزارت کشور ارسال کرده و تأیید و یا رد صلاحیت با خوزستان نبوده و از سوی وزارت کشور انجام میشود. در حقیقت داوطلبان تأیید یا رد صلاحیت خود را از شورای نگهبان میگیرند.
فرماندار اهواز با تأکید بر اینکه قول میدهم که در فرمانداری هیچکدام از افراد در تصمیمگیری آرای مردم دخالت نمیکنند، گفت: هیئت اجرایی یک هیئت خاص و متعلق به افراد بیطرف است. باید افراد بدون خط و ربط را برای این هیئت انتخاب کنیم تا نظرات خود را در انتخابات اعمال نکنند.
ارزانی بیرگانی بیان کرد: اعضای هیئت اجرایی نباید برای مردم تصمیمگیری کنند؛ بنابراین سعی بر این است تا افراد را از گروهها و اقشار مختلف و با تأکید بر بیطرف بودن آنها انتخاب کنیم.
وی بیان کرد: نامزدهای مجلس خبرگان ۱۴ روز و اعضای مجلس شورای اسلامی نیز هفت روز فرصت برای تبلیغات دارند. کاندیدای هر دو مجلس از یک روز قبل از انتخابات دیگر حق تبلیغات ندارند. تبلیغات مجلس خبرگان از ۲۲ بهمن شروع و تا پنج اسفندماه ادامه دارد. شروع ثبتنام خبرگان از ۲۶ آذر به مدت هفت روز و داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز از ۲۸ آذر به مدت هفت روز خواهد بود.
کاهش صندوقهای رأی در اهواز
ارزانی بیرگانی در ارتباط با تجمیع صندوقهای انتخابات گفت: برخی از روستاها را برای توزیع صندوق تجمیع کردیم و حداقل کاهش ۴۰ تا ۵۰ صندوق را شاهد خواهیم بود.
فرماندار اهواز در خصوص الکترونیکی شدن انتخابات نیز گفت: در خوزستان، فقط انتخابات در حوزه انتخابیه اهواز الکترونیکی است. در حال حاضر نیز مشغول فراهم کردن تمهیدات لازم آن هستیم. در این نوع از انتخابات بارکد کارت ملی افراد با دستگاه خواندهشده، کارت صادرشده و در نهایت هیئت نظارت با پانچ آن کارت افراد را به انتخاب کاندید موردنظر خود بهصورت الکترونیک هدایت میکنند.
ارزانی بیرگانی در خصوص میزان آرای کسب شده برای راه یافتن به مجالس خبرگان و شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس خبرگان حدنصابی برای کسب آرا ندارند و افرادی که بیشترین رأی را کسب کنند به مجلس خبرگان راه پیدا میکنند ولی اعضای مجلس شورای اسلامی باید بالای یکچهارم از آرا را کسب کنند.
وی عنوان کرد: فضای کشور، فضای چهار سال قبل نیست و شورای نگهبان این فضا را درک میکند. دولت هم دولت متعلق به یک جناح نبوده و قطعاً افرادی به مجلس خواهند رفت که از جناحهای مختلف باشند. البته ممکن است بیشتر افراد راهیافته هماهنگ با دولت باشد و این تصمیمگیری برای راهیافتگان به انتخاب خود مردم بستگی دارد.
فرماندار اهواز بیان کرد: معمولاً در ایام نزدیک به انتخابات، یک سری حساسیتها پیش میآید ولی برنامهریزیهای لازم را برای امنیت برگزاری انتخابات انجام دادهایم. با در نظر گرفتن مسائل اجتماعی نیز تلاش خواهیم کرد تا امکانات و ابزار انحصاری نبوده و برای همه یکسان باشد. همچنین فضایی را فراهم خواهیم کرد تا همه افراد بهطور مساوی فعالیت انتخاباتی خود را انجام بدهند.
نیروی انتظامی حق ورود به دانشگاهها را ندارد
ارزانی بیرگانی با اشاره به قانونی بودن همه فعالیتهای مجوز دار گفت: یک هیئت نظارت بر فعالیت تشکلها و دانشگاهها داریم؛ بنابراین فرمانداری و نیروی انتظامی حق ورود به دانشگاه را ندارند و تشکلهای سیاسی نیز برای دریافت مجوز به این هیئت مراجعه میکنند.
وی ادامه داد: نماینده وزیر علوم، رئیس دانشگاه و نماینده ولیفقیه در دانشگاهها اعضای این هیئت نظارت هستند. بههرحال امنیت افرادی که با مجوز برای سخنرانی در استان حضور پیدا میکنند بر عهده شورای نگهبان است و از فرودگاه تا دانشگاه و بالعکس نسبت به تأمین امنیت افراد سخنران اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
ارزانی بیرگانی ادامه داد: اگر سخنرانی افراد مختلف در دانشگاه توسط افراد غیر دانشجو بر هم زده شود باید آن افراد را به شورای تأمین معرفی کنند. در ارتباط با حادثه ۱۶ آذر دانشگاه شهید چمران اهواز به دانشگاه اعلام کردیم و آنها گفتند افراد را به کمیته انضباطی معرفی کردیم، بنابراین همه دانشجو بودهاند.
فرماندار اهواز گفت: صدور مجوز سخنرانیهای رسمی برای تبلیغ در شهر با فرمانداری و شورای تأمین است که در صورت بروز مشکل، حتماً در کنار نیروی انتظامی ورود خواهیم داشت. ولی در سخنرانیهای دانشگاه اجازه ورود نداشته و امنیت آن با خود دانشگاه است.
اجازه بر هم زدن سخنرانی مجوزدار را نمیدهیم
ارزانی بیرگانی با اشاره به انجام سخنرانی سید هادی خامنهای، عبده حسینی و رسایی بدون هیچگونه مشکلی در اهواز گفت: اگر کسی از سوی دستگاه قضایی ممنوع السخنرانی نباشد بدون در نظر گرفتن جناح آن فرد، حق سخنرانی به وی داده نمیشود. بههرحال اگر نظام اجازه سخنرانی را بدهد ما نیز امنیت لازم را برای سخنران برقرار کرده و اجازه نخواهیم داد که کسی سخنرانیهای مجوزدار را برهم بزند.
وی افزود: در مورد اختلال در سخنرانیهای ۱۶ آذر اهواز اطلاع داشتیم که در فرودگاه مقرر بوده تا اذیتهایی صورت بگیرد و یا حتی قصد تکرار حادثه علی مطهری را مقابل استانداری خوزستان داشتند اما با مدیریتهای لازم و همچنین همکاری نیروی انتظامی از هر گونه مشکلی جلوگیری کردیم. همچنین هماکنون در حال پیگیری برای شناسایی افراد مخل برگزاری سخنرانی در فضای بیرون از دانشگاه هستیم.
ارزانی بیرگانی در ارتباط با فعالیتهای احزاب بهعنوانمثال حزب اعتماد ملی و سخنرانی ترتیب دادهشده این حزب در پایان هفته جاری گفت: این حزب برای سخنرانی خود مجوز دریافت کرده و هیچ مشکلی هم برای برگزاری برنامه در پایان هفته جاری ندارد. قطعاً ایجاد اختلال در سخنرانی ۱۶ آذر اگر در دانشگاه اتفاق نمیافتاد، ورود میکردیم، هرچند که چندان علاقهای به ورودهای اینچنینی نداریم ولی اجازه برهم زدن سخنرانیهای مجوزدار را هم نخواهیم داد.
وی با اشاره به برخورد با افرادی که قبل از زمان تعیینشده برای تبلیغات در فضای مجازی خود را کاندید رسمی اعلام کنند، گفت: شهرداریها میتوانند با برنامهریزیهای لازم مانع از ایجاد بینظمیهای مختلف بر اثر تبلیغات در چهره شهر شوند. اگر فضایی برای تبلیغات کاندیدا در شهر پیشبینی شود قطعاً همه آنها را مجاب به پیروی از دستور شهرداری و انجام تبلیغات در فضاهای پیشبینیشده خواهیم کرد.
فرماندار اهواز گفت: برنامهریزیهای لازم صورت گرفته تا تعداد بازرسان را در صندوقهایی که تعداد زیادی در یک حوزه هستند، افزایش دهیم. اختلافنظرهای احتمالی پیشآمده بین نماینده فرمانداری و شورای نگهبان را نیز در صورت نبود مشکل همان لحظه حل و در غیر این صورت همان لحظه به مرکز ارجاع و حل خواهیم کرد.
ارزانی بیرگانی عنوان کرد: بههرحال برخورد و تذکرات بسیاری در انتخابات پیش خواهد آمد و قوانین آن بسیار گسترده و امکان بیان همه آنها در این جلسه نیست و بحث طولانی خواهد شد. در انتخابات هم تخلفات و هم جرائم صورت میگیرد که بسته به نوع هرکدام برخورد لازم و یا حتی پرداخت جریمه و زندان را تعیین خواهیم کرد.
پیشبینی ثبتنام ۴۰۰ نفر
وی بیان کرد: حدس میزنیم ۴۰۰ نفر برای نامزدی مجلس شورای اسلامی شهر در حوزه انتخابیه اهواز داوطلب شده و ثبتنام کنند. برنامهریزی خواهیم داشت تا در صورت امکان مصاحبه تلویزیونی کاندیدای مجلس خبرگان را پیشبینی کنیم.
ارزانی بیرگانی تصریح کرد: در اهواز حداقل ۵۰۰ صندوق خواهیم داشت که هرکدام حداقل نیاز به ۱۵ نفر نیروی اجرایی دارند. در کل حدود ۱۵ هزار نفر درگیر برگزاری انتخابات خواهند شد. برای برخی از روستاها و همچنین پادگان، زندان و بیمارستانهای اهواز صندوق سیار و بهصورت الکترونیک فعال خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: یکی از دلایل برهم خوردن انتخابات، تعارف داشتن برخی از مردم است. همچنین برخی از سوءتفاهمهای کاندیدا مبنی بر اطمینان نسبت به قولی که مردم برای رأی به وی دادهاند نیز از علل ایجاد حاشیه است.