
بازماندن ۱۰۰ کودک از تحصیل به دلیل عدم دسترسی به مراکز آموزشی/ ۷۵ درصد مدارس عشایر خوزستان غیراستاندارد هستند
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: حمید قنبری ظهر امروز در نشست شورای آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه استان خوزستان بیشترین جمعیت دانش آموز عشایری را نسبت به سایر استانها دارد، اظهار کرد: مشکلات آموزشی جامعه عشایری یکی عاملهای بازدارندگی در مدارس عشایری است.
وی با ارائه آماری از وضعیت آموزش و پرورش عشایر استان تشریح کرد: در حال حاضر ۱۴هزار دانش آموز عشایری در ۵۸۹ آموزشگاه و یکهزار و ۷۱ کلاس درس با همکاری یکهزار و ۱۰۷ نیروی انسانی در ۱۴ منطقه عشایری واقع شده است.
رئیس آموزش و پرورش عشایر خوزستان با بیان اینکه جامعه عشایری استان به دلیل ارتباط با هفت استان دیگر از تنوع قومی بهره میبرد گفت: عشایر استان خوزستان شامل: عرب، بختیاری، لر و ترک هستند که در مدارس عشایر تحصیل میکنند.
قنبری ادامه داد: در بحث اعتبارات و برنامهریزیهای کشوری و استانی سهم عشایر نادیده گرفته میشود و این عامل محرومیت این قشر را هر چه بیشتر میکند.
وی با بیان اینکه غیر استاندارد بودن ۷۵ درصد مدارس عشایر گویای محرومیت این مناطق است افزود: در جلسات شورای دانش آموزی باید با نگاه ویژهای به مسائل دانش آموز عشایری پرداخته شود.
به گفته قنبری، در منطقه اندیکا ۴۰ درصد دانش آموزان عشایری و ۶۰ درصد کلاسهای درس عشایر را در اختیار داریم اما به لحاظ امکانات صفر هستیم.
*۱۰۰ کودک به دلیل عدم دسترسی به مراکز آموزشی از تعلیم باز ماندهاند
رئیس آموزش و پرورش عشایر خوزستان همچنین از پرداخت نکردن سرانه دانش آموزان ابراز تاسف کرد و گفت: در بحث پوشش تحصیلی و دسترسی آسان دانش آموزان عشایر به برخی امکانات مورد نیاز، همچنین فراهم آوردن شرایطی به منظور تسهیل رفت و آمد دانش آموز عشایر به مدرسه بسیار ضعیف هستیم.
قنبری با اشاره به وضعیت سوادآموزی در بین عشایر نیز چنین عنوان کرد: در منطقه بین نقطه صفر مرزی استان لرستان و خوزستان، ۱۰۰ کودک ۶ تا ۱۱ ساله به دلیل عدم دسترسی به مراکز آموزشی از تعلیم باز ماندهاند.
وی اضافه کرد: برخی از دانش آموزان عشایری توان هزینه خرید کتب درسی وسایل التحریر را ندارند و این امر سبب ترک تحصیل آنها شده است.
قنبری تصریح کرد: تعداد قابل توجهی از مدارس عشایری کنار شبکه توزیع برق واقع شده است با این حال بیش از ۱۲۰ واحد آموزشی عشایری فاقد برق هستند.
وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه بحث بهداشت و سلامت از بحثهای مهم و حیاتی در محیط مدارس است باید به این موضوع توجهی مضاعف کرد زیرا متاسفانه در حال حاضر ۶۰ درصد از مدارس عشایر فاقد امکانات بهداشتی هستند.