طرح جدید انتقال آب از رودخانه دز در وزارت نیرو تصویب شده است
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: یکی از نمایندگان مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی از تصویب یک طرح جدید انتقال آب از سرشاخه های رودخانه دز به فلات مرکزی در وزارت نیرو خبر داد.
سید شریف حسینی اظهارکرد: بر اساس اطلاعاتی که از نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی بدست آورده ایم، طرح جدیدی برای انتقال آب از رودخانه دز به فلات مرکزی در وزارت نیرو تصویب شده است.
وی با اشاره به ائتلاف نمایندگان استان های خوزستان و چهار محال برای جلوگیری از اجرای طرح های انتقال آب میان حوضه ای اظهار کرد: هنوز اطلاعی از جزییات این طرح نداریم و روز دوشنبه یک نشست تخصصی میان نمایندگان استان های خوزستان و چهارمحال در همین زمینه برگزار می شود تا همانند طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون از آن جلوگیری شود.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از این اقدام وزارت نیرو، این طرح ها را ادامه رویکردهای منطقه ای در مدیریت منابع آب دانست.
وی اظهار امیدواری کرد: روزی برسد که تلاش ها برای اجرای طرح های انتقال آب میان حوضه ای تمام شود و به نشست های علمی تخصصی تبدیل شود.
عضو مجمع نمایندگان خوزستان همچنین درباره اجرای طرح انتقال آب بهشت آباد از سرشاخه های کارون به اصفهان اظهار کرد: معتقدیم اصفهان مشکل آب آشامیدنی ندارد، در غیر اینصورت خوزستانی ها با انتقال آب کارون مخالفت نمی کردند.
وی متوقف کردن ساخت تونل بهشت آباد را نخستین هدف مسوولان خوزستان دانست و افزود: اجرای طرح انتقال آب بهشت آباد هنوز قطعی نشده، با این حال این طرح از سوی نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی همچنان در حال پیگیری است و بر اساس دستور شورای عالی آب وزارت نیرو موظف است که این طرح را مورد بررسی علمی و کار شناسی قرار دهد که آیا با لوله گذاری قابل اجراست یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه باید اثبات شود اصفهان به آب شرب نیاز دارد، اظهار کرد: در صورتی که الگوی کشت در اصفهان تغییر کند و کشت برنج ممنوع شود همچنین مصارف آب صنایعی چون ذوب آهن و فولاد مبارکه کنترل شود، نه تنها مشکل آب آشامیدنی بلکه مشکل آب کشاورزی این استان نیز حل می شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: انتقال آب بین حوضه ای در سراسر جهان به عنوان یک گزینه ناکارآمد و مخرب محیط زیست برای همیشه کنار گذاشته شده چرا که هر جا این اقدام صورت گرفته مشکلات جبران ناپذیری بوجود آمده، بنابراین وزارت نیرو نباید تن به این کار بدهد.
وی با اشاره به چهار شرط یونسکو برای اجرای طرح های انتقال آب، توضیح داد: تامین و رعایت منافع مبداء ، مدیریت منابع در مقصد، نداشتن خسارت زیست محیطی به مبدا، و تقسیم عادلانه منافع انتقال آب بین مبدا و مقصد پیش شرط هایی است که یونسکو مطرح کرده است. حسینی گفت: با انتقال آب رودخانه های کارون و دز و برهم خوردن اکوسیستم منطقه، جلگه خوزستان به جهنم خوزستان مبدل خواهد شدو کوچ اجباری مردم خوزستان کمترین نتیجه انتقال آب کارون است.
وی اضافه کرد: تغییر اقلیم، خشکسالی، هجوم ریزگردها و برهم زدن اکوسیستم هزاران ساله منطقه با انتقال آب کارون در خوزستان اتفاق خواهد افتاد و در یک کلام، امکان توسعه راهبردی استان برای همیشه از بین می رود.
تاکنون طرح های انتقال آب کوهرنگ یک، کوهرنگ دو، کوهرنگ سه، قمرود یک، چشمه لنگان، خدنگستان برای انتقال یک میلیارد و ۱۴۶ میلیون مترمکعب در سال از سرچشمه های رودخانه کارون به اصفهان و قم اجرا شده است.
طرح های سد کمال، قمرود ۲ و بهشت آباد نیز در حال اجرا و طرح های ماربر، سولکان به رفسنجان، گوکان و سد مخزنی تنگ سرخ نیز برای انتقال آب از سرشاخه های کارون به فلات مرکزی در حال مطالعه هستند.
مردم ومسوولان استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری تاکنون بارها اعتراض خود را نسبت به اجرای طرح های انتقال آب اعلام کرده اند. هفت زنجیره انسانی حفاظت از کارون در اهواز و چندین زنجیره انسانی نیز در استان چهارمحال در اعتراض به این طرح ها تشکیل شده است.
ایرنا/