اساتید دانشگاه چمران تجمع کردند؛ یک وجب از دانشگاه کم نشود/تعرض به دانشگاه تعرض به مردم است
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: جمعی از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز در اعتراض به تخریب بخشی از دیوار دانشگاه، امروز ۲ اسفندماه در مجاورت مسجد امام خمینی(ره) این دانشگاه تجمع کردند.
پرفسور امیدعلی شهنیکرمزاده در این تجمع که تعدادی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران حضور داشتند، گفت: در هیچ جای دنیا به دانشگاه تعرض نمیشود و دانشگاه سرمایه ملی هر کشوری است و تعرض به آن تعرض به مردم است.
وی افزود: این تجاوز به ملک خصوصی نیست و دانشگاه شهید چمران ملک رئیس دانشگاه یا اعضای هیئت علمی نیست و دولت موظف است که به افرادی که ادعای مالکیت دانشگاه را میکنند و مدرک قانونی دارند با معاوضه زمین، آنها را راضی کند ولی یک وجب از دانشگاه کم نشود.
کرم زاده ادامهداد: در کانادا که دمای هوا به ۶۰ درجه زیر صفر میرسد جهت رفاه دانشگاهیان اقداماتی صورت گرفته و تمام فعالیتهای دانشگاه به زیر زمین منتقل شده است اما متاسفانه ما شاهد این هستیم که فردی به دانشگاه شهید چمران که سرمایه ملی است تعرض و دیوار آن را تخریب میکند و خواستار تملک اراضی آن است.
وی با اشاره به لزوم توجه جدی مسئولان به این موضوع، تصریحکرد: دانشگاه تهران در حال خرید خانههای اطراف است تا محیط دانشگاه را افزایش دهد و حتی در استان اصفهان نیز ارگانهای صنعتی نتوانستند از مساحت زمینهای دانشگاه کم کنند ولی متاسفانه در استان خوزستان مسئولان چنین توجهی به دانشگاه ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوانکرد: زمینهایی که اکنون ادعای مالکیت آن را میکنند و دیوارهای آن را تخریب کردند، شاید در آینده به آزمایشگاه و کلاس درس تبدیل شود و این به این معنا است که این زمینها متعلق به آیندگان است. پیشرفت علم و تحقیقات نیاز به امکانات دارد و باید فضاهایی در این خصوص در اختیار داشت و بهجای آنکه از زمینهای دانشگاه کاسته شود باید به آن اضافه شود.
پرفسور کرمزاده خاطرنشانکرد: از مسئولان خواستار این هستیم که این مسئله را با جدیت پیگیری کنند و این کار دولت و وزرا است که مشکل دانشگاهها را حل کنند.
وی ادامهداد: ما از مسئولان خواهش میکنیم که این مسئله حل شود و خواسته ما از مسئولان این است و این خواسته بزرگی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیانکرد: من تعجب میکنم که به این دانشگاه تجاوز میشود اما مسئولان هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند. مسئولان باید بدانند که دانشگاه چه ارزشی دارد.
این استاد دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کرد: من از قضات گلهمندم. چگونه قاضی چنین حکمی صادر میکند و چگونه وکلا اقدام به حمایت و پیگیری موضوع تجاوز به دانشگاه میکنند.
وی افزود: این تجاوز به حقوق به ملت است و تجاوز به یک خانه شخصی نیست. اساتید دانشگاه شهید چمران تحت هر شرایطی در استان ماندهاند اما میبینید که اینگونه با آنها رفتار میشود.
کرم زاده پیگیری مسئولان استان را خواستار شد و گفت: نمایندگان مجلس باید به صورت جدی این موضوع را پیگیری کنند و همچنین بهطور مشخص از دکتر مقتدایی، استاندار خوزستان و آیتالله جزایری، نماینده ولی فقیه در استان درخواست میکنیم که این مشکل را حل کنند و این جا است که وحدت حوزه و دانشگاه را باید شاهد باشیم.
همچنین در این تجمع دکتر ناهید پوررضا، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این خانههای اطراف دانشگاه بعد از تاسیس دانشگاه ساخته شدند. پس این افراد که ادعای مالکیت میکنند این سالها کجا بودند؟ از این آقا باید سوال شود که در زمان تاسیس دانشگاه چند سال داشته است.
این استاد دانشگاه افزود: ما متاثر میشویم که هر روز از دانشگاه کم میشود. واقعا اسفبار است که دیوار دانشگاه تخریب شود.
پوررضا عنوان کرد: مسئولان باید به این وضعیت رسیدگی کنند. از استاندار، امام جمعه و شهردار تقاضا میکنیم که نگذارند حریم دانشگاه شکسته شود.
همچنین دکتر محسن صنیعی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از دیگر سخنران این تجمع بود و گفت: این اتفاق دانشجویان را تحت تاثیر قرار داده است؛ خانوادههای ما متاثر شدند و رسانههای مختلف این حادثه را بازتاب دادند.
وی ادامهداد: این حادثه تبعات اجتماعی، امنیتی و فرهنگی بسیاری به همراه خواهد داشت. از شورای تامین استان انتظار داشتیم که از اجرای حکم ممانعت میکرد.
صنیعی تصریحکرد: تخریب حریم دانشگاه، شکست حریم دانشگاهیان و تعرض به افرادی است که عمر خود را در راه تدریس فرزندان این کشور گذراندهاند.
همچنین دکتر مجتبی جعفرپور، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران در این تجمع گفت: من در زمان دفاع مقدس، دانشگاه را ترک نکردم و از استان خارج نشدم و در کوی اساتید دانشگاه ماندم اما باور نمیکنم که از طرف خودی به دانشگاه حمله شود.
وی اظهارکرد: این مسئله تخریب یک دیوار نیست و موضوع فراتر از آن است؛ این تجاوز به دانشگاه و حمله به اخلاق علمی است.
این مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز بیان داشت: اگر قرار است مغازهای را تخریب کنند به مغازههای اطراف اطلاع میدهند ولی فرزندان و خانوادههای ما با صدای غرش از تخریب دیوار دانشگاه با خبر شدند.
به گزارش خبرنگار ایسنا در پایان این تجمع یک بیانیه تحت عنوان خواستههای دانشگاهیان قرائت شد که متن آن به شرح ذیل است:
“ما دانشگاهیان دانشگاههای جندیشاپور و شهید چمران اهواز هر گونه یورش به دانشگاه و بیحرمتی نسبت به دانشگاهیان، اعم از دانشجو، کارمند، استاد و پزشک را محکوم میکنیم.
به مسوولین محترم هشدار میدهیم که با توجه به شرایط جدید اقلیمی این استان و عدم امکان جذب نیروهای تحصیل کرده و توانمند، اینگونه بیحرمتیها بیش از پیش موجب خالی شدن دانشگاه و استان از نیروهای خدمتگذار و روبهرو شدن مدیریت دانشگاه با انبوهی از تقاضاهای انتقال به دیگر شهرها خواهد بود.
دانشگاه مدارک متقنی مبنی بر مالکیت حریم دانشگاه در دست دارد اما تبدیل آنها به اسنادی ملکی که برای دادگاههای محترم قابل قبول باشد به زمان نیاز دارد. بنابراین از شورای محترم تامین و دیگر مسوولین محترم استان خواستاریم که تا آماده شدن این مدارک و تثبیت تملک دانشگاه، هرگونه انتقال، صدور سند، تغییر کاربری، صدور پروانه ساخت و تفکیک املاکی که در حریم دانشگاه قرار دارند، با صدور دستورالعملهای قاطع و لازمالجرا، ممنوع اعلام کردند.
از ریاست محترم دادگستری استان خوزستان خواستاریم که یک قاضی ویژه و آشنا به دیرینه ۶۰ ساله دانشگاه و متبحر در امور املاک و اسناد را برای رسیدگی سریع و خارج از نوبت به این موضوع بگمارند تا تیم حقوقی مشترک دانشگاههای جندی شاپور و شهید چمران بتوانند در اسرع وقت نسبت به ارائه مدارک و سوابق و ثبت و ضبط اموال بیتالمال که مکرر مورد طمع افراد فرصت طلب قرار میگیرد، اقدام نمایند.
ما کماکان به وظایف آموزشی و پژوهشی خود ادامه میدهیم اما انتظار داریم که حداکثر در ظرف دو هفته تعهدات و اقدامات قاطع مسوولین محترم استان به سازمانهای ذیربط و دانشگاه ابلاغ گردد. البته ما نسبت به پیگیری خواستههایمان، جدی، هوشیار و حساس خواهیم بود و در صورت عدم توجه مسوولین محترم، ناچار خواهیم شد که برای حفظ حدود و ثغور و حرمت دانشگاه، تمهیدات دیگری را پیش گیریم و در آن صورت عواقب ناگوار احتمالی آن، به عهده مسوولین محترم استان خواهد بود.”