مسئولین خوزستانی درباره گرد و خاک چه میگویند؟

عصر جنوب/ asrejonoob.ir: گرد و غبار شدید امروز اهواز و دیگر شهرهای خوزستان، کم سابقه بود. شدت باد و خاک به حدی بود که زندگی روزمره در ۱۰ شهرستان استان خوزستان از حالت عادی خارج شد، عبور و مرور مختل و مدارس و دانشگاه ها و ادارات تعطیل شدند. در این میان مسئولان خوزستان درباره این پدیده که زندگی را در استان هر روز سخت تر می کند، هر کدام نظری دارند.

هاشم بالدی، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، در گفتگوی زنده تلویزیونی که امروز(۱۹ بهمن ماه) از برنامه کنکاش سیمای خوزستان پخش شد، درباره وقوع گرد و خاک امروز اظهار کرد: پیرو هشداری که سازمان مدیریت بحران کشور و همچنین اداره کل هواشناسی خوزستان درباره وقوع مجدد گرد و خاک در استان اعلام شد، روز گذشته اعلامیه ای بر همین اساس صادر و به کلیه فرمانداری ها ابلاغ شد.

غلظت گردوخاک امروز؛ بیش از ۱۰ هزار میکروگرم

وی افزود: بر اساس نقشه های هواشناسی، در این هفته وزش باد شدید به همراه پدیده گردوخاک پیش بینی شده بود. بنابراین با دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، هلال احمر و بیمارستانها در جهت مقابله با مشکلات گرد و خاک، هماهنگی های لازم صورت گرفت.

بالدی ادامه داد: امروز نیز مطابق نقشه های هواشناسی، حرکت گردوخاک از ماهشهر شروع شد و سطح شهرستانهای اهواز، آبادان، رامشیر و دشت آزادگان و چندین شهرستان دیگر را فرا گرفت. این در شرایطی بود که در ماهشهر غلظت گردوخاک بالای ۱۰ هزار میکروگرم اعلام شده بود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: طبق آمار اداره کل حفاظت محیط زیست و اندازه گیری ایستگاههای سنجش هوا، میزان غلظت گردوخاک ماهشهر ۱۰ هزار میکروگرم و اهواز حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میکروگرم اعلام شد.

شمال و شرق استان بارانی می شود

وی گفت: البته از اواخر امروز شاهد بارندگی بسیار خوبی در شمال و شرق استان خواهیم بود و احتمال بارش باران به میزان بیش از ۵۰ میلیمتر وجود دارد.

بالدی اظهار کرد: با توجه به کاهش قدرت دید افقی رانندگان، توصیه می شود که در جاده ها رانندگی نکنند و در صورت ضرورت، سرعت مطمئنه را رعایت کنند.

 

وی ادامه داد: با توجه به وقوع گردوخاک در روزهای نهم و دهم بهمن ماه، ستاد بحران خوزستان انجام اقدامات مقابله ای با این پدیده را در دستور کار قرار داده و هم اکنون ۲۲۰ هزار ماسک توسط هلال احمر بین سازمانهای مردم نهاد توزیع شده است. این ماسکها کاملا رایگان و از طریق هلال احمر و با هماهنگی فرمانداری بین مردم توزیع می شود.

پیش بینی وقوع سیلاب

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: بر اساس اطلاعیه ای که روز گذاشته منتشر شد، وقوع سیلاب نیز در برخی نقاط پیش بینی شده بود که بنابراین تمهیدات ویژه ای برای جلوگیری از بروز مشکل اندیشیده شده است.

وی افزود: در اوایل آذرماه امسال در اثر بارندگی در ایذه شاهد وقوع سیلاب در سطح شهر بودیم که با توجه به تجربه ای که در این زمینه داشتیم، به شهرستانهای شمال و شرق استان در خصوص وقوع سیلاب نیز هشدار داده شد.

هزینه شستشو و سختی کار محاسبه می شود

بالدی عنوان کرد: شورای هماهنگی مدیریت بحران اطلاعات لازم در خصوص افت فشار آب و هزینه های که به مردم برای شستشو متحمل می شود را احصا کرده تا به صورت یارانه به مردم پرداخت شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در خصوص لزوم تعیین حق سختی کار در استان با توجه به شرایط جوی گفت: این موضوع به استانداری پیشنهاد شده و در این راستا، ضریبی به عنوان سختی کار به کلیه کارکنان دولت اضافه می شود. همچنین هزینه درمان بیمارانی که به دلیل گردوخاک به بیمارستانها مراجعه می کنند، محاسبه شده است.

وی ادامه داد: این دو مورد در حال بررسی است و در صورتی که به امضای استاندار برسد، برای تایید نهایی به معاون اول رییس جمهور ارسال خواهد شد.

چرا ادارات دیر تعطیل شدند؟

بالدی درباره تعطیلی دیرهنگام کارمندان در هنگام وقوع گردوخاک امروز گفت: دستورالعملی در مدیریت بحران تدوین شده که بر اساس این دستورالعمل درباره تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی و ادارات تصمیم گیری می شود، و باید بر اساس شاخصهایی که وجود دارد، میزان غلظت گردوخاک در شهرستانهای درگیر با این موضوع مشخص شود تا بتوان درباره تعطیلی تصمیم گرفت. امروز ۱۰ شهرستان از ۲۰ شهرستان استان خوزستان تعطیل شدند.

حق بدی آب و هوای خوزستانی ها چه شد؟

وی افزود: حق بدی آب و هوا دو سال پیش به دلیل وقوع گردوخاک در استان مصوب شده بود و در حقوق کارکنان دولت اعمال می شد ولی به دلیل مشکلات تأمین اعتبار حذف شد. در شورای هماهنگی مدیریت بحران مجددا این موضوع پیشنهاد شده اما آنچه که اهمیت دارد این است که این امر نیاز به مصوبه دارد که در حال پیگیری است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: بررسی کانونهای داخلی وقوع گرد و غبار در خوزستان مستلزم انجام مطالعات دقیق و حساب شده است، اما نباید از کانونها و منشا برون مرزی آن غافل شویم. لذا در این شرایط انجام اقدامات اضطراری لازم است و به یک ضرب العجل نیاز دارد.

بالدی درباره امکان بارور سازی ابرها در استان خوزستان گفت: شواهد علمی نشان می دهد که احتمال ۵۰ درصدی تولید باران وجود دارد.

خاک روی در و دیوارها باید آزمایش شود

وی گفت: لازم است در استان خوزستان با هماهنگی شبکه بهداشت استان، خاکهایی که بر روی سطح شهر نشسته آزمایش شوند تا کانون آنها شناسایی شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: اکنون جهت وزش باد و حرکت ریزگردها در اولویت نیست بلکه مشکل اکنون گردوخاک است.

به هیچ عنوان از منزل خارج نشوید

به گزارش ایسنا؛ در ادامه این برنامه، دکتر سید سعید سیدیان، رییس مرکز بهداشت خوزستان در ارتباط تلفنی اظهار کرد: شهروندان در این شرایط به هیچ عنوان از منزل خارج نشوند و در صورتی که برای ضرورتی مهم به خیابان می روند، از ماسکهای مناسب استفاده کنند.

وی افزود: چنانچه ماسک در دسترس نباشد، میتوانند پارچه نخی را خیس کرده و جلوی بینی و دهان خود بگیرند که این امر موجب می شود از نفوذ حجم زیادی آلاینده ها جلوگیری کند.

در صورت تنگی نفس فورا به مراکز درمانی بروید

سیدیان ادامه داد: بیماران قلبی، ریوی، سالمندان و کودکان در این شرایط جوی بیشتر در معرض خطر هستند. بیماران قلبی ریوی چنانچه داروهایی برای شرایط اضطراری برای آنها تجویز شده، حتما از این داروها استفاده کنند و افراد اگر دچار تنگی نفس شدند به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: به دلیل انتشار گردوخاک در فضا لازم است شهروندان از خریدن مواد غذایی از دوره گردها به شدت پرهیز کنند.

وی گفت: در این شرایط، مصرف شیر می تواند در کاهش عوارض ناشی از گردوخاک تاثیرگذار باشد.

ماسک خوب چه ماسکی است؟

سیدیان درباره بهترین ماسکها در این شرایط گفت: بهترین ماسکی که شهروندان می توانند در این شرایط از آن استفاده کنند، در دسته بندی (P2 (N99 و (P3 (N100 هستند. این نوع ماسکها هم اکنون در داروخانه هلال احمر موجود و با قیمت پایینی عرضه می شوند.

لنجها به دریا نروند

به گزارش ایسنا؛ کوروش بهادری، مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در ارتباطی تلفنی با این برنامه اظهار کرد: سامانه کم فشار از امروز همراه با تندباد شدید در استان حاکم شده که در پی آن، شاهد وقوع پدیده گردوخاک در شهرستانهای اهواز، سوسنگرد، ماهشهر، هندیجان و شادگان بودیم.

وی گفت: همچنین پیش بینی شده که از امروز بارشها در نقاطی از استان آغاز شود لذا از فرمانداری شهرهایی که در حاشیه رودخانه و دریا قرار دارند، درخواست شده به دلیل مواج بودن دریا از دریاروی لنج ها و کشتیهای کوچک جلوگیری شود و با وجود احتمال وقوع سیلاب انتظار میرود اقدامات لازم در جهت جلوگیری از بروز مشکلات انجام گیرد.

کدام شهرها بارندگی شدید دارند؟

مدیرکل هواشناسی خوزستان خاطرنشان کرد: در شهرهای الوار گرمسیری، حسینیه، دزفول، بهبهان، ایذه، دهدز، و مسجدسلیمان بارش باران سنگین خواهد بود.

بهادری اظهار کرد: سرعت باد که ۵۵ کیلومتر بر ساعت بوده افزایش پیدا نخواهد کرد و شروع بارانها از سه شنبه نیز سنگین خواهد شد به طوری که احتمال دارد در شهرهای شمالی و شرقی استان میزان بارش به ۱۰۰ میلیمتر برسد.

وی گفت: همچنین از امروز تا سه شنبه وزش تندباد را در برخی از نقاط استان خواهیم داشت.

قدرت دید در جاده های خوزستان؛ ۷۰ متر

به گزارش ایسنا؛ در ادامه سرهنگ قاسم قدرتی، رییس پلیس راه خوزستان نیز در ارتباطی تلفنی اظهار کرد: همان طور که مشاهده شد، وضعیت گردوغبار موجب شده شعاع دید به حداقل برسد و در جاده های استان دید رانندگان بیشتر از ۷۰ متر نیست.

وی تصریح کرد: بنابراین توصیه می شود رانندگان به هیچ عنوان وارد جاده نشوند و سلامتی خود را به خطر نیاندازند.

وی ادامه داد: لازم است رانندگان با سرعت مطمئنه و رعایت فاصله اقدام به رانندگی کنند و به هیچ عنوان وارد مسیر مقابل نشوند چرا که عدم رعایت این مقررات موجب وقوع تصادفات مرگبار خواهد شد.

رییس پلیس راه خوزستان گفت: از آن جا که به هنگام وقوع پدیده گردوخاک، سطح راهها مملو از خاک نرم می شود و زمانی که این خاک با آب باران ترکیب می شود، سطح لغزنده ای تولید می کند؛ لازم است رانندگان مقررات را بیش از پیش رعایت کرده و از انجام هرگونه اقدام ناگهانی از جمله ترمز گرفتن یا عوض کردن دنده هنگام رانندگی بپرهیزند.

تغییر جهت حرکت گرد و خاک در خوزستان

به گزارش ایسنا؛ احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از ده سال پیش که ریزگردها وارد استان شدند، کانون این پدیده عمدتا از کشورهای همسایه بوده است. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد در طول این مدت تا سال ۹۲ عمدتا منشا این گردوخاک تا ۷۰ درصد از کشور عراق بوده است.

وی ادامه داد: گردوخاک امروز از سمت ماهشهر به سمت اهواز حرکت کرد و با توجه به جهت باد در زمستان که از جنوب شرق یعنی شهرستانهای ماهشهر، هندیجان است؛ گردوخاک به سمت شادگان، اهواز، اندیمشک، دزفول، و شوش گسترش یافت.

چون باران نبارید…

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: متاسفانه امسال در این محور اصلا بارندگی نداشتیم و گردوخاکی که پیش از این با وزش باد ۱۰ تا ۱۲ متری به هوا برمیخاست، اکنون با وزش باد ۵ متری نیز در فضا منتشر می شود.

وی عنوان کرد: عمده مسیر گردوخاک امروز شهرستانهای اهواز، بهبهان، دزفول، آبادان، شادگان، بوده است و در ساعت ۱۱ صبح امروز گردوخاک در ماهشهر و اهواز به شدت گسترش یافت.

همه چیز در یک ساعت اتفاق افتاد

لاهیجان زاده گفت: باد جنوب شرقی باد زمستانه است و چون در گذشته در این نقطه از استان خوزستان بارندگی صورت میگرفت، این کانون گردوخاک فعال نمی شد اما با کاهش بارندگی این کانون فعال شده و موجب وقوع گردوخاک شد به طوری که شرایط نزدیک به استاندارد، در مدت یک ساعت به سطح بحران تغییر کرد.

شرایط خوزستان با کمیته و کارگروه حل نمی شود

به گزارش ایسنا؛ سید شریف حسینی، نماینده اهواز نیز در ادامه گفتگوهای تلفنی این برنامه اظهار کرد: اگر فکر می کنیم شرایط موجود با کمیته و کارگروه حل میشود، حل نخواهد شد.

وی افزود: ما به این نتیجه رسیده ایم که در توان دولتها نیست که این مشکل را حل کنند. ۹ تا ۱۰ مورد از ۱۲ موردی که در کمیته ای که بدین منظور تشکیل شد، مورد بررسی قرار گرفت مربوط به کانونهای داخلی گردوغبار استان است. وقتی دولتها مشکلات کانونهای داخلی را نمی توانند حل کنند، کانونهای خارجی را هم نخواهند توانست.

افت تحصیلی و بیماریهای خاص با خاک می آیند

حسینی ادامه داد: شرایط موجود با تعطیلی مدارس و دادن حق فوق العاده سختی کار قابل حل نیست و اثراتی که بر جای می گذارد که افت تحصیلی دانش آموزان و بروز بیماریهای خاص در استان را در پی خواهد داشت.

نماینده اهواز عنوان کرد: در دولت قبل هم این کمیته ها تشکیل شده بود. امروز هم اعلام می کنم که هیات دولت باید در خوزستان مستقر شود و وزرا در استان این مشکلات را بررسی کنند.

وی گفت: مالچ پاشی ۲۰۰ هزار هکتار را وزارت نفت متعهد شد که ۱۲٫۵ درصد از آن از دولت قبل تاکنون اجرا شده و تا وقتی که این اقدامات به طور کامل انجام نشود خاک با ما زندگی می کند.

حسینی ادامه داد: دولت باید اعتبار لازم را مثل دریاچه ارومیه برای اقداماتی که باید در استان خوزستان صورت گیرد، منظور کند.

خوزستان در دولت نماینده ای ندارد

نماینده اهواز اظهار کرد: وزارت نیرو برای پر آب کردن تالابها باید حق آبه تالاب هورالعظیم را افزایش دهد. نوع نگاه دولت به استان خوزستان نیز باید تغییر کند. وقتی ۶ نفر از وزرای کابینه از یک استان باشند، همه توجه خود را به آن استان معطوف خواهند داشت. متاسفانه ما در هیات دولت نماینده ای نداریم و این مشکل خوزستان است.

پس از دریافت اطلاعات، بلافاصه تعطیلی اعلام شد

به گزارش ایسنا؛ احمد سیاحی، معاون عمرانی استانداری خوزستان نیز در گفتگویی تلفنی با این برنامه اظهار کرد: تعطیلی امروز شهرهای خوزستان پس از دریافت اطلاعات از حفاظت محیط زیست و هواشناسی صورت گرفت و بلافاصله در شهرهایی که بیشترین میزان ریزگردها را داشتند، تعطیلی اعلام کردیم.

وی ادامه داد: باید پذیرفت که متوسط بارندگی امسال نسبت به دوره مشابه حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است. کانونهای گردوخاک علاوه بر شرق سوریه، عراق، شرق اردن و شمال عربستان به عنوان کانونهای خارجی و کانونهای گردوخاک داخل در استان خوزستان، شمال شرق اهواز، هندیجان، ماهشهر و اهواز بوده اند.

حق آبه تالابهای خوزستان را بدهند

معاون عمرانی استانداری خوزستان اعلام کرد: کاهش آب ورودی به تالابها یکی از عوامل وقوع این پدیده بوده که تامین حق آبه تالابها می تواند در کاهش این وضعیت موثر باشد. البته کاهش نزولات جوی و میزان رطوبت خاک موجب شد که خاک با حداقل وزش باد به هوا بلند شود.

سیاحی اظهار کرد: وزارت نیرو متعهد شد که حق آبه تالاب هورالعظیم را بر اساس آورده رودخانه تامین کند اما باید توجه داشت که آورد رودخانه ها از ۸۳ میلیارد مترمکعب در سال به ۴۰ میلیارد متر مکعب در سال رسیده و باید در خصوص مدیریت آب برنامه ریزی لازم را داشت.

وی افزود: از یک ماه و نیم پیش ورود زهکشهای نیشکر به تالاب هورالعظیم آغاز شد ولی با این وجود، بحث جدی ما تامین حق آبه تالابها است. علاوه بر آن که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به تالابها بستگی دارد، همچون سپر طبیعی در جلوگیری از نفوذ ریزگردها عمل می کنند.

اولویت، واکنش سریع

سیاحی افزود: اولویت اول، اجرای برنامه واکنش سریع و کوتاه مدت است که با جلساتی که نماینده استان خوزستان در مجلس و استاندار با دکتر ابتکار و هیات وزرا داشته اند، کاهش مشکلات مردم هنگام وقوع این پدیده در اولویت قرار گرفته است.

وی با اشاره به طرح ۲۰۰ هزارهکتاری مالچ پاشی و جنگل کاری اظهار کرد: ۳۰ هزار هکتار در استان خوزستان در معرض فرسایش اساسی قرار دارد. ستاد مقابله با ریزگردها در اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، کانونهای این پدیده را در استان شناسایی و همه دستگاهها نیز برنامه های کوتاه مدت خود را به وزارتخانه های مربوطه ارسال کرده اند تا برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت برای دولت ارسال شود.

همه چیز، مالچ پاشی نیست

معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: همه موارد به بحث مالچ پاشی بر نمی گردد. مالچ پاشی بر اراضی ماسه ای صورت  می گیرد که لازمه این امر، بارش باران به حد ۲۵ میلیمتر است.

ماهشهر، کانون گرد و خاک امروز

به گزارش ایسنا؛ منصور قمر، فرماندار ماهشهر نیز در این ارتباط تلفنی با این برنامه اظهار کرد: شدت باد امروز به ۱۵ متر بر ثانیه رسید که سابقه نداشت و این موضوع موجب ناراحتی شهروندان در شهرستان ماهشهر شد. در همان لحظات اولیه وضعیت به اطلاع ستاد بحران رسید و مدارس و پس از آن ادارات ماهشهر تعطیل شدند.

وی ادامه داد: در همان ساعت اولیه، دید به زیر ۲۰۰ متر و غلظت به ۱۰ هزار میکروگرم رسیده بود که اکنون رو به کاهش است. البته هواشناسی اعلام کرده که احتمال ادامه این پدیده وجود دارد.

خشکسالی و باز هم خشکسالی

به گزارش ایسنا؛ سید شکرخدا موسوی، دیگر نماینده اهواز نیز در ادامه گفتگوهای تلفنی این برنامه اظهار کرد: ۸ تا ۱۰ سال است که با پدیده ریزگردها مواجه هستیم و علت اصلی آن نیز خشکسالی است. تمام کارشناسان معتقد بودند عمده منشا این گردوخاک در عراق و تنها ۲۰ درصد از منشا این گردوخاک در استان خوزستان از ورودی چذابه تا اهواز است اما اخیرا به یکباره با پدیده ای غیرمنتظره مواجه شدیم که در داخل کشور به وجود آمده است.

وی افزود: امروز این اتفاق جدید رخ داد که جهت باد با وجود اینکه از جنوب شرق به غرب بوده اما موجب برخاستن گردوخاک شدید در منطقه شد و به عبارتی یک بحران منطقه ای را ایجاد کرد که در حدفاصل بهبهان، دیلم، ماهشهر و اهواز رخ داد.

موسوی ادامه داد: با شدت یافتن این پدیده در استان خوزستان طی روزهای اخیر، بلافاصله نامه مفصلی از طرف نمایندگان استان به رییس جمهور نوشته شد و حتی بین نمایندگان مجلس توزیع گشت تا همه متوجه اوضاع استان خوزستان شوند.

نماینده اهواز گفت: باید به فکر بیابان زدایی از هندیجان و بهبهان تا ماهشهر باشیم.

خوزستان بین مسائل غیرطبیعی محاصره شده است

وی تصریح کرد: به عبارتی می توان گفت بین مسائل غیرطبیعی که در استان خوزستان رخ داده، محاصره شده ایم لذا مردم باید آگاه باشند که آنچه که در توان ما است در حال انجام هستیم اما این پدیده، پدیده ای بسیار بزرگ است.

موسوی گفت: قرار است به منظور پیگیری مشکل گرد و خاک، معاون برنامه ریزی رییس جمهور به همراه دکتر ابتکار سفری به استان خوزستان داشته باشند.

آمادگی برای مقابله با بیماریهای تنفسی

به گزارش ایسنا؛ دکتر اسماعیل ایدنی رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این ارتباط اظهار کرد: امکانات لازم برای مقابله با بیماریهای تنفسی ناشی از پدیده گردوخاک در بیمارستانها مهیا است.

وی افزود: در واقع در مساله ریزگردها بیشتر نگران عوارض مزمن و مشکلاتی هستیم که پس از وقوع این پدیده بروز می کند.

توزیع ماسک رایگان از سوی هلال احمر

ایدنی در خصوص توزیع ماسک رایگان در سطح شهرها گفت: ماسک رایگان در داروخانه ها توزیع نمی شود.  با تامین اعتبار از سوی ستاد بحران، ماسکها از سوی هلال احمر توزیع می شود و حوزه بهداشت و درمان بیشتر در مسائل درمانی فعالیت میکنند. اما درباره اثرگذاری این ماسکها در شرایط گردوخاک باید گفت که حداکثر استفاده مفید از این ماسکها ۱۰ ساعت و بستگی به حجم آلایندگی دارند که با این سطح آلایندگی حداکثر استفاده از آنها قطعا کاهش می یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: یکی از مشکلات ماسکها این است که چون تنفس بازدمی مرطوب است، ماسکها هنگام استفاده خیس می شوند و پس از یک ساعت، ماسک قابل استفاده نخواهد بود.

ماسکها تاییدیه وزارت بهداشت دارند

به گزارش ایسنا؛ دکتر علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز در ادامه این گفتگوهای تلفنی گفت: ۲۲۰ هزار ماسک دارای تاییدیه وزارت بهداشت برای توزیع میان مردم تهیه شده که از نوع N100 و نانو می باشد. این ماسکها به طور رایگان در مبادی ورودی شهر، مرکز شهر و مکانهای پر تردد در حال توزیع است. همچنین در فرودگاه اهواز تعدادی ماسک توزیع شده است.

وی افزود: نیروهای امدادی هلال احمر و آمبولانسها در سه نقطه میدان چهار شیر، کیانپارس و خیابان امام خمینی(ره) مستقر شده اند. همچنین ماسکها در میدان چهارشیر، حسینیه ثارالله، میدان شهدا و مبادی ورودی شهر نیز توزیع می شود.

انتقال آب کارون، از دلایل بروز گرد و غبار

به گزارش ایسنا؛ ناصر سودانی، دیگر نماینده اهواز نیز در این گفتگوی تلفنی اظهار کرد: مناطقی از عربستان سعودی از منشاهای اصلی پدیده گردوغبار است اما دولت عربستان کمترین همکاری را با مهار ریزگردها داشته است. همچنین منطقه بین النهرین عراق اکنون در دست داعش است و همچنین منطقه ای که بر اساس توافقنامه کاشت نهال به تعداد ۵ میلیون اصله، قرار بود درختکاری شود، چون در اختیار داعش است از دست ما خارج شده است.

وی افزود: توقف بیش از ۱۰ ساله طرح مالچ پاشی در عراق و عربستان و خشکی تالابها، دلیل دیگری برای افزایش این پدیده بوده است.

سودانی گفت: همچنین انتقال آب از سرشاخه های کارون که متاسفانه با سفرهایی که هیات دولت به استانها از جمله اصفهان و استانهای مرکزی داشته اند و قول و قرارهایی که هیات دولت برای تأمین آب شرب و حتی صنعتی و کشاورزی به این استانها داده اند، در کاهش رطوبت و تغییر جلگه خوزستان از نیمه خشک به خشک کاملا موثر بوده و این یکی از منشاهای ریزگردها به شمار می رود.

سودانی گفت: این پدیده خوزستان را با خطرات جدی روبرو می کند.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.