آبگیری غیر اصولی سد سمیره عامل اصلی ایجاد بحران در حوزه رودخانه کرخه

عصر جنوب/ asrejonoob.ir: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: اقدام غیر اصولی وزارت نیرو در آبگیری سد سیمره در استان لرستان میزان آب موجود در رودخانه کرخه را به شدت کاهش داده و در صورت آزاد نشدن بخشی از آب های ذخیره شده در این سد به زودی شاهد خشک شدن این رودخانه خواهیم بود.

کیخسرو چنگلوایی در نشست خبری در محل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت:مشکل کمبود آب در حوزه های کرخه،مارون ،زهره و خیر آباد در استان خوزستان در حال تبدیل شدن به بحران است.

وی افزود: در پایاب سد کرخه ۱۳۴ هزار هکتار و در مسیر رودخانه های زهره و خیرآباد نیز ۳۳ هزارهکتار انواع محصولات کشاورزی کشت می شوند که به علت خشکسالی های اخیر و همچنین آبگیری دو سد سیمره و کوثر وضعیت این رودخانه ها و کشاورزی منطقه بسیار نگران کننده شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان افزود: بخشی از کشاورزی استان خوزستان قربانی تولید برق در کشور شده است .

وی گفت: در حالی که کشاورزی استان به شدت به آب نیاز دارد سد سیمره در استان لرستان به شکل غیر اصولی و غیر کارشناسانه آبگیری می شود .

چنگلوایی بیان کرد: تاکنون سد سیمره ۸۰۰ میلیون متر مکعب آبگیری شده و این اقدام وزارت نیرو در ذخیره سازی این میزان آب در پشت سد توجیه پذیر نیست.

وی افزود: در حوزه رودخانه های زهره و خیرآباد نیز وضعیت بسیار بحرانی است و با وجود اینکه به میزان خروجی سد کوثر در استان کهکیلویه و بویر احمد ۱۷ متر مکعب در ثانیه افزوده شده است اما همچنان وضعیت این دو رودخانه در خوزستان بحرانی است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: آبگیری سدهای سیمره و کوثر موجب خشک شدن بخش هایی از رودخانه های کرخه،زهره و خیر آباد شده و در صورت ادامه داشتن این روند با کاهش ۴۰ درصدی تولیدات کشاورزی در خوزستان مواجه خواهیم بود.

چنگلوایی با اشاره به تاثیر گردو غبارها در کاهش کیفیت وتولید محصولات کشاورزی در خوزستان گفت: بروز این پدیده و نشستن ریزگردها بر روی محصولات بی شک در تولیدات استان اثر منفی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در استان به شدت با مشکل کمبود آب مواجه هستیم گفت: با این حال با مدیریت منابع آبی ۵۰۰ هزار تن به تولید محصولات کشاورزی استان افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال در خوزستان ۹۰۰ هزار هکتار کشت پاییزه دیم و آبی انجام شده است ادامه داد: بیشترین محصول استان ذرت دانه ای است که ۲۶۰ هزار تن از این محصول برابر با ۴۳ درصد از کل ذرت کشور توسط دولت به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شده است .

چنگلوایی با اشاره به توزیع ۲۱۲ هزار تن انواع کودهای شیمایی در بین کشاورزان استان گفت: همچنین ۵۳ هزار تن انواع بذرهای اصلاح شده بین کشاوزان توزیع شده است.

وی افزود: برای توسعه مکانیزاسیون استان ۶۰۰میلیارد ریال از طریق بانک کشاورزی جذب شده است و از طریق صندوق توسعه ملی نیز اعتباری معادل ۹۰۰میلیارد ریال به این بخش اختصاص یافته است.

وی در خصوص روند اجرای طرح احیاء اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری در استان خوزستان گفت: برای این طرح در مرحله اول هفت هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شد و برای تخصیص مرحله دوم ۹ هزار میلیارد ریال درخواست شده است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تامین میوه شب عید مردم هم گفت: پیش از این تامین میوه شب عید بر عهده سازمان صنعت ،معدن و تجارت بود که با ابلاغ قانون تمرکز امور، مسوولیت به جهاد کشاورزی محول شده است.

بگفته وی کار خرید دو هزار و ۵۰۰تن پرتقال و یک هزار و ۲۰۰تن سیب درختی آغاز شده و نگرانی دراین زمینه وجود ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: یکی از دغدغه های این سازمان پرداخت مطالبات بازنشستگان بود که با مساعدت وزارت جهاد کشاورزی کلیه مطالبات سال های ۹۲ و ۹۳ که معادل ۲۷۷ میلیارد ریال است تا پایان سال پرداخت می شود .

چنگلوایی با بیان اینکه ۱۲۲ پروژه بخش کشاورزی در دهه فجر امسال در استان افتتاح می شود بیان کرد: این پروژه های در بخش های مختلف زیر بنایی،دام و طیور ،باغبانی ،صنایع روستایی،شیلات و آبزی پروری ،دامپزشکی ،عشایر با اعتباری بالغ بر ۶۷۸ میلیارد ریال با ایجاد اشتغال برای ۶۹۸ نفر افتتاح می شود .

وی در خصوص احداث شهرک کشاورزی در خوستان گفت: با موافقت وزارت جهاد کشاورزی شهرک دامپروری ،محصولات گلخانه ای و صنایع فرآوری در استان ایجاد می شود که ۳۰ درصد اعتبارات این پروژه ها توسط وزارت جهاد و ۷۰ درصد از طریق اعتبارات استانی تامین می شود.

*قیمت انواع کود شیمایی در کشور به ثبات رسیده است

در ادامه این جلسه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با اشاره به اینکه قیمت کود در کشور به ثبات رسیده است گفت: درماه های پایانی دولت دهم با دستور معاون اول وقت ریاست جمهوری قیمت کود در کشور به چندین برابر افزایش یافت.

محمد قاسمی نژاد گفت: این مساله موجب شد که قیمت کود به همان شکل باقی بماند، اما اولین اقدام وزارت جهاد کشاورزی در دولت یازدهم ثابت نگه داشتن این قیمت بود.

وی ادامه داد: در زمان تشکیل دولت یازدهم کل کود موجود در کشور ۱۸۰ هزار تن بود که این میزان کود واردتی از بی کیفیت ترین نوع بود که به نوعی برای محیط زیست و انسان خطرات بسیاری داشت که خوشبختانه با تلاش های وزارت جهاد کشاورزی مشکلات کشاورزان در این بخش حل شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تشکیل کمیته تولید محصول سالم در این سازمان گفت:باید به گونه ای عمل شود که تمامی محصولات کشاورزی استان جزءمحصولات سالم باشد.

*افزایش چهار درصد تولیدات دامی در خوزستان

در ادامه این نشست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با اشاره به افزایش چهاردرصدی تولیدات دامی استان گفت: در کل سال گذشته تولیدات استان در بخش مواد پروتئینی ۶۵۰ تن بود که در ۱۰ ماهه امسال تولید این محصولات به ۵۶۱ هزار تن و چهار برابر مدت مشابه سال گذشته رسیده است.

محمد مشکور زاده افزود: یکی از اهداف مهم این سازمان کاهش موازنه در تولید مرغ صنعتی است که تولید مرغ در استان ۲۲ درصد و جوجه ریزی ۱۹ درصد افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: همچنین تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در دستور کار این سازمان قرار دارد که با همکاری دامپزشکی استان در حال انجام است.

*رتبه اول خوزستان در مبازره با علف های هرز

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با اشاره به رتبه اول خوزستان در زمینه مبارزه با علف های هرز گفت: زمان از بین بردن علف های هرز در مزارع از ابتدای آذرماه هر سال تا پایان اسفند ماه است که امسال این طرح در یک میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اجرا شده است.

محمود حقیقت خواه با اشاره به اجرای طرح قرنطینه محصولات وارداتی به استان گفت: در بخش محصولات وارداتی درون کشوربه استان ۲۵ عامل در این محصولات مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: همچنین برای ورود محصولات وارداتی از سایر کشورها نیز قرنطینه انجام می شود و امسال سلامت ۹ میلیون و ۶۰۰هزار تن از محصولات وارداتی بررسی شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تولید محصول سالم در استان گفت:تعداد محصولات سالم استان از ۴۶ برند در سال گذشته به ۹۲ برند در سال جاری رسیده که سلامت تمامی این محصولات به تایید سازمان استاندارد رسیده است .

*برگزاری ۲۳ هزار و ۱۰۰نفر روز کلاس آموزش کشاورزی در استان

در این نشست خبری معاون ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان از برگزاری ۲۳ هزار و ۱۰۰نفر روز کلاس آموزشی برای کشاورزان استان خبر داد و گفت: طرح مدرسه درمزرعه از جمله برنامه هایی است که با موفقیت در استان اجرا شد.

علی کرد با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست و سلامت مردم از مسائل مهم در سازمان جهاد کشاورزی است گفت: تولید محصول سالم یکی از برنامه های است که در سازمان به خوبی در حال اجرا است .

وی افزود: در خصوص برنامه های آموزشی با همکاری اداره کل فنی و حرفه ای استان ۳۴ هزار و ۳۷۲ نفر روز کلاس آموزشی برای کشاورزان و علاقه مندان به کشاورزی برگزار شده است.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.