طرح تونل انتقال آب «بهشت آباد» از برنامه های وزارت نیرو حذف شد
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: با تلاش های صورت گرفته و مستندات ارائه شده، عملیات اجرایی تونل انتقال آب بهشت آباد از برنامه های وزارت نیرو حذف شد.
به گزارش خبرنگار مهر، احمد سیاحی در جلسه شورای اداری که با موضوع گزارش عملکرد دولت تدبیر و امید در خوزستان عصر امروز در محل تالار امام رضا (ع) شهرک نفت برگزار شد، اظهار کرد: در استان خوزستان سه مقوله آب، راه و مبلمان شهری از نکات مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به اینکه از آب های روان استان و رودخانه کارون باید استفاده بهتر و مناسب تری شود، تصریح کرد: لایروبی و زیباسازی کارون، تالاب ها و رودخانه دز که ظرفیت های آبی استان هستند باعث می شود نشاطی را برای مردم به وجود آوریم و همچنین به جذب گردشگر کمک می کند. برخی از قسمت های رودخانه کارون به دلیل کم آبی و وجود نیزارها باعث می شود که مردم از آن لذت نبرند که لایروبی و اقدامات لازم در حال انجام است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان بیان کرد: عملیات اجرایی خط دوم راه آهن بندر امام- اهواز در سوم خرداد به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر اجرایی شد و امروز عملیات زیرسازی به پایان رسید و اکنون در حال ورود ریل هستیم که ظرف چهار ماه آینده به پایان می رسد.
وی عنوان کرد: عملیات بهسازی محور سوسنگرد به چذابه که یکی از راه های شریانی استان است با ۱۶ میلیارد تومان اعتبار آغاز شده است. در حال حاضر پنج پیمانکار عملیات اجرایی آن را انجام می دهند و تا خرداد ماه سال آینده به پایان می رسد.
سیاحی به خیابان انوشه در اهواز( خیابان فلافل فروشان لشکر آباد) اشاره کرد و گفت: در جهت بهسازی خیابان انوشه مطالعات در زمینه مسائل ترافیکی، بهداشتی، فاضلاب، برق و… انجام شده است و در مدت دو هفته آینده شروع عملیات اجرایی را خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ۱۴ هزار کیلومتر راه شهری روستایی در سطح استان داریم و رتبه مناسبی از نظر تلفات جاده ای در سطح کشور نداریم، طرح جامع ارتقای ایمنی جاده ها را اجرا و طی آن مشاورانی انتخاب، اعتبارات و تعهدات هر دستگاه مشخص شد. در حال حاضر عملیات اجرایی در دست انجام است و تعداد تلفات جاده ای تا حدودی کاهش یافته است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان به مقدمات ثبت جهانی قلعه تاریخی شوش در آثار تاریخی جهانی سازمان یونسکو اشاره کرد و گفت: کاری را که در مدت ۷۰ سال انجام نشده بود را توانستیم در مدت دو انجام دهیم تا مقدمات ثبت قلعه تاریخی شوش در یونسکو انجام شود.
وی تصریح کرد: در خوزستان پول های زیادی مصرف می شود اما اثرگذاری آن بر ایجاد اشتغال در استان کم است اما امروز با بخشنامه استاندار مبنی بر خرید کالا و خدمات از داخل استان، شاهد هستیم پیمانکاران از مشاوران و نیروهای بومی استفاده می کنند که اگر استمرار یابد تحول جدی در بازار و افزایش اشتغال استان ایجاد می شود.
سیاحی با اشاره به اینکه همیشه باید خود را ارزیابی کنیم، بیان کرد: کارهایی را در رابطه با شهرداری های استان انجام دادیم و خدمات آنها در براساس ۱۱ محور همگرا شد و هر سه ماه یک بار شهرداری ها را رصد می کنیم که امکانات براساس نتایج این رصدها به آنها تعلق می گیرد.
وی اضافه کرد: اعتبارات در روستاها در جای خود و باکیفیت اجرا نمی شد که طی جلساتی با فرمانداران و بخشداران قرار بر این شد که بر روی هزینه کرد اعتبارات نطارت شود.
طرح تونل بهشت آباد حذف است
معاون عمرانی استاندار خوزستان به ممانعت از انتفال آب رودخانه کارون اشاره کرد و گفت: در تلاش هایی که انجام شد انتقال آب از سرشاخه ها برای شرب و صنعت انتقال داده می شود و طرح تونل بهشت آباد حذف شد، ۵۸۰ میلیون متر مکعب در سال آب برای شرب و صنعت انتقال داده می شود که باید سهم صنعت کاهش یابد.
وی با بیان اینکه تالاب ها اکوسیستم قوی دارند که می توانند در مسائل اقتصادی استفاده شوند، تصریح کرد: شاهد عدم ورود پساب ها به رودخانه کارون هستیم و دیگر پساب خام بیمارستانی( به غیر از یک بیمارستان که مهلت چند هفته ای خواسته است) وارد رودخانه نمی شود. همچنین از ورود پساب های حوضچه های پرورش ماهی جلوگیری شده است.
سیاحی از احداث فرودگاهی جدید در مسجدسلیمان خبر داد و گفت: همگی اذعان به احیای فرودگاه مسجدسلیمان دارند اما این فرودگاه به طور کامل ساخته می شود.
وی همچنین از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری به عنوان یکی از طرح های مهم استان یاد کرد و افزود: در ۳۱۲ هزار هکتار از این طرح تجهیز اراضی، شبکه های آبیاری و زهکشی در دست اقدام است و نزدیک به شش هزار نفر مشغول کار هستند که ماهانه شش هزار هکتار از این طرح اجرایی می شود.
معاون عمرانی استاندار خوزستان به طرح آبرسانی غدیر اشاره کرد و ادامه داد: مصرف آب در اهواز هشت مترمکعب در ثانیه است که ۲/۳ آن از طرح آب غدیر تامین می شود.