ورود “تاکسی های پلاک اروند” به ناوگان حمل و نقل خوزستان

عصر جنوب/ asrejonoob.ir: مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خوزستان از ورود خودروهای پلاک اروندی به ناوگان حمل و نقل عمومی استان خبر داد.

مسعود مصدقی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت ۱۶۱شرکت حمل و نقل مسافر در خوزستان افزود: بدین منظور از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این شرکت ها قرار می گیرد که به جهت ارتقای سطح خدمات جایگاه حمل و نقل نیز ارتقا می یابد.

وی اضافه کرد: بخش خصوصی در این چارچوب ترغیب شده و شرکت های حمل و نقل مسافر هم اعلام آمادگی کرده اند.

مصدقی گفت: تسهیلات مزبور با سود ۱۶درصد و با بازپرداخت پنج ساله به متقاضیان اعطا می شود که در این میان سهم آورده متقاضی ۲۵درصد و بانک ها ۷۵درصد خواهد بود.

وی ادامه داد: هر کدام از شرکت های حمل و نقل مسافر متقاضی استفاده از تسهیلات مزبور تا سقف ۴۰میلیارد ریال می تواند از این تسهیلات بهره مند شود.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خوزستان گفت: به دنبال معرفی شرکت های متقاضی به بانک های عامل این تسهیلات در اختیار آنها قرار می گیرد.

وی افزود: برند نخست ما برای استفاده از خودروهای پلاک اروند در ناوگان حمل و نقل خوزستان ‘تویوتا’ است که خودرویی استاندارد و با کارایی بسیار است.

*حمل یک سره کالا از خوزستان به عراق

مصدقی همچنین از برنامه حمل یک سره کالا از خوزستان به کشور عراق خبر داد و گفت: در زمان حاضر از دو پایانه مرزی چذابه و شلمچه درآمدی برای کشور حاصل نمی شود که با تحقق حمل یک سره کالا از این حیث درآمد ترانزیتی به دست آمده و به اقتصاد کشور کمک می کند.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خوزستان د عین حال افزود: تاکنون ۶۰۰میلیارد ریال برای پایانه های مزبور هزینه شده و ایجاد یک سالن چهار هزار و ۵۰۰متر مربعی هم برای پایانه شلمچه در دستور کار قرار دارد.

مصدقی گفت: در پایانه مرزی چذابه برای هر گونه توسعه ای و نیز حمل یک سره کالا به لحاظ زیرساختی مشکلی وجود ندارد و تا ۲۵سال آینده این زیرساخت ها جوابگو خواهد بود.

وی تاکید کرد: با تحقق حمل یک سره کالا از خوزستان به عراق بسیاری از مشکلات پایانه های مرزی استان برطرف می شود.

مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خوزستان همچنین با اشاره به فعالیت ۳۰۷شرکت حمل و نقل کالا در استان گفت: از این حیث و نیز تعداد شرکت های حمل و نقل مسافر، خوزستان در بین چهار استان نخست قرار دارد.

وی در عین حال از بهره برداری ۲۱مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در خوزستان خبر داد و افزود: برنامه مدونی برای ساخت این مجتمع ها در خوزستان وجود نداشت اما در چارچوب برنامه جامعی به احداث ۱۳ مجتمع دیگر نیاز است تا چرخه این بخش کامل شود.

وی تاکید کرد: خدمات در این مجتمع ها باید با لحاظ استانداردهای خاص مناسب تعریف شود.

مصدقی به احداث ۱۲پاسگاه پلیس راه در محورهای مواصلاتی خوزستان هم اشاره کرد و از اضافه شدن هشت پاسگاه دیگر به این تعداد در آینده خبر داد.

مدیرکل حمل نقل و پایانه های خوزستان همچنین با اشاره به انجام یک میلیون و ۳۹۰هزار سفر انجام شده به منظور حمل و نقل کالا از ابتدای امسال تا پایان آبان گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۲۰درصدی دارد.

وی افزود: از نظر تناژ نیز با حمل ۲۵ میلیون تن کالا هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۲، ۲۴درصد افزایش نشان می دهد.

مصدقی مجموع کالای حمل شده از طریق پایانه های مرزی چذابه و شلمچه را در این مدت سه میلیون و ۵۰۰هزار تن اعلام کرد که این رقم در مدت مشابه پارسال یک میلیون و ۸۰۰هزار تن بود.

وی افزود: از این مجموع که رشد ۸۹درصدی را نسبت به هشت ماهه پارسال نشان می دهد یک میلیون و ۲۰۰هزار تن مربوط به پایانه چذابه و مابقی مربوط به پایانه شلمچه است.

مصدقی رشد تحقق یافته در حمل و نقل کالا در مرز شلمچه نسبت به پارسال را افزون بر دو برابر اعلام کرد.

وی همچنین بدون اشاره به رقمی در خصوص جابجایی مسافر گفت: در این بخش هم به دلیل برخی محدودیت ها اعم از ناامن بودن مسیرها در سه ماهه اخیر به منظور امنیت جانی مسافران میزان سفرهای انجام شده کاهش داشته است.

وی در عین حال از تردد ۲۶۰هزار زائر از مرز چذابه و ۲۳۰هزار نفر دیگر بر اساس آمار اداره گذرنامه به منظور شرکت در آیین اربعین حسینی خبر داد و افزود: با توجه به آسان سازی تردد دریایی هم چهار هزار زائر از طریق دریایی به بندر بصره انتقال داده شدند.

مصدقی گفت: این رقم مربوط به یکم تا ۲۳آذر بوده و تا سی ام صفر، زوار ایرانی مجازند در خاک عراق بمانند که با احتساب افراد باقی مانده در عراق مجموع تردد زوار به بیش از ارقام مورد اشاره خواهد رسید.

خوزستان با برخورداری از ۱۶هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل جاده ای اعم از بار و مسافر قطب حمل و نقل کشور است.

از مجموع پنج هزار و ۱۵۰کیلومتر راه اصلی و فرعی در خوزستان یک هزار و ۵۹۵کیلومتر راه شریانی(از مجموع ۲۰هزار کیلومتر راه شریانی کشور) است که نقش تاثیرگذاری در حمل و نقل جاده ای کشور ایفا می کند.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.