خودزنی شرکتهای پتروشیمی در بازارهای جهانی
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران گفت: با اجرای خصوصی سازی، یکپارچگی و انسجام صادرات محصولات پتروشیمی ایران از بین رفت بگونه ای که اکنون با رقابت ناسالم بین برخی از این شرکتها در بازارهای بین المللی، آنها به خودزنی و جنگ قیمتی برای فروش محصولات روی آورده اند.
به گزارش ایرنا، «مهدی شریفی نیک نفس» در جمع خبرنگاران با تشریح وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی ایران، افزود: صنعت پتروشیمی، موتور محرک و پیشران توسعه صادرات غیرنفتی کشور است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران اضافه کرد: تا پیش از اجرای روند خصوصی سازی، ایران بزرگترین صادرکننده محصولات پلیمری و پتروشیمی به چین، ترکیه و کشورهای اروپایی بود اما پس از واگذاری ها، رتبه ایران در صادرات محصولات پلی اتیلن به کشور چین تا جایگاه پانزدهم کاهش یافت.
شریفی به پراکندگی و از بین رفتن صنعت پتروشیمی ایران اشاره کرد و گفت: باید همه محصولات پتروشیمی ایران با عنوان یک برند به بازار جهانی صادر شود.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه شرکت ها و کشورهای رقیب صنعت پتروشیمی ایران، به صورت متحد در بازار فعالیت می کنند اما صنعت پتروشیمی کشورمان دچار پراکندگی شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران ادامه داد: انسجام در روند حضور شرکت های ایرانی در بازارهای جهانی وجود ندارد و حتی یک رقابت ناسالم و جنگ قیمتی بین شرکت های ایران در بازارهای جهانی شکل گرفته است.
شریفی با بیان اینکه صادرات محصولات پتروشیمی عربستان به ترکیه بدون تعرفه انجام می شود، اظهار داشت: ترکیه برای واردات برخی محصولات پتروشیمی ایرانی، تعرفه هفت درصدی تعیین کرده است.
وی افزود: با استفاده از راهکارهایی مانند ایجاد منابع جدید تامین خوراک، کاهش قیمت عرضه انرژی و متنوع سازی بازارهای صادراتی می توان زمینه توسعه صنعت پتروشیمی را فراهم کرد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت بازار جهانی پتروشیمی پرداخت و گفت: کشورهای منطقه مانند عربستان، عمان و امارات متحده عربی برنامه هایی را با هدف طراحی و ساخت واحدهای جدید پتروشیمی (تولید اتیلن) در دست اجرا دارند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران ادامه داد: آمریکا نیز برنامه گسترده ای را برای افزایش تولید گاز و اتان در دستور کار دارد که با تحقق آنها گاز آمریکا به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می شود.
شریفی افزود: کشورهایی مانند چین، استرالیا، مالزی و اندونزی نیز در نظر دارند طرح های متعددی در بخش صنعت گاز و پتروشیمی اجرا کنند که عملیاتی شدن آنها بازار محصولات پتروشیمی را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش ایرنا، از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، از ۳۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی تولید شده در کشور حدود ۱۳ میلیون تن از به بازارهای جهانی صادر شده است.
ارزش محصولات پتروشیمی صادر شده به ایران در این مدت حدود ۱۲ میلیارد دلار بوده است.