اعتراض مداحان به توهین های اخیر
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: استفاده از ادبیات نامناسب از سوی برخی مداحان و بحثبرانگیز شدن این مسأله در روزهای اخیر، صدای برخی مداحان را هم درآورده است و آنها هم به همصنفان خود اعتراض کردهاند.
«شبکه مجازی آستان» ضمن گفتوگو با چند مداح، نوشت: ماه مبارک رمضان فرارسیده و ظاهراً بازار کار مداحان سکه است؛ اما آیا توجیهپذیر است که صدای این سکهها گوشخراش شود؟!
چند روز قبل، سعید حدادیان از مداحان مشهور تهران، با بکارگیری ادبیاتی نامناسب، به رئیسجمهور و برخی دیگر از مقامات و شخصیتهای کشور توهین کرد. چند روز پیش از آن نیز گفته شد که محمود کریمی دیگر مداح مشهور و البته پرحاشیه تهران در مراسم تشییع شهدای غواص به رئیس مجلس شورای اسلامی نیز توهین کرده است. چند روز بعد از آن هم منصور ارضی از مداحان قدیمی و شناختهشده تهران به عوامل سریال پایتخت حمله کرد و آنان را «ملعون» خطاب کرد.
بحث بر سر دفاع از این سریال یا مثلا دفاع تمامقد از عملکرد دولت نیست؛ چه اینکه نقدهایی به این دولت یا دیگر شخصیتهایی که این مداحان آنان را زیر تیغ حملات خود قرار دادهاند وارد است یا خیلیها هم گفتهاند که «پایتخت ۴» اصلا در حد و اندازههای قابل انتظار ظاهر نشده، اما اینها «توهین»، «تخریب»، «افترا» و «بیادبی» را توجیهپذیر میکند؟ ایراد کار زمانی بیشتر هویدا میشود که بدانیم این ادبیات و رفتار، در مجالسی انجام میشود که نام اهل بیت (ع) را یدک میکشند.
اما کار اصلی مداحان چیست و آنها باید چه رفتار و عملکردی داشته باشند؟ این پرسشی است که برخی صاحبنظران از جمله چند مداح، در گفتوگو با شبکه مجازی آستان به آن پاسخ دادهاند.
حسین هوشیار – مداح
رهبری فرمود مراسم ائمه، محل تسویهحسابهای سیاسی نشود
مجالس و محافل دینی و منسوب به اهل بیت جایی برای بیان برداشتهای نسبی نیست و در واقع محلی برای بیان برداشتهای جناحی، سلیقهای و سیاسی هم نیست. خط قرمز ما مداحان باید این سخن رهبر معظم انقلاب باشد که مراسم و منبر امام حسین و ائمه نباید محلی برای تسویه حسابهای سیاسی شود. مداحان باید با در نظر گرفتن این سخن، از ارائه هرگونه برداشتهای سیاسی و جناحی خودداری کنند و خط قرمزشان ولایت فقیه و دغدغههای مقام معظم رهبری باشد، نه اینکه هتاکی و بی حرمتی به افراد را به عنوان مبنای مجالس قرار دهند.
حجتالاسلام اختری – رئیس مجمع جهانی اهل بیت(ع)
در مجالس مذهبی، حرکتهای جناحی انجام نشود
همه مسائل دینی ما با مسائل سیاسی توأم است و اینطور نیست که همه مجالس دینی و مذهبی ما از مسائل سیاسی خالی باشند و باید سیاستهای دینی به صورت کلی مطرح شود اما اینکه برخی بخواهند از این مجالس به عنوان حرکتهای جناحی و سیاسی استفاده کنند، درست نیست و کشاندن این مجالس به مسائل سیاسی برای بهرهگیریهای سیاسی پسندیده دین و مذهب ما نیست. مداحان ما باید در خط ولایت فقیه و رهبری باید باشند و از جناحبندیهای سیاسی و مطرح کردن عقاید خود دراین مجالس خودداری کنند.
امیر احمدی – از مداحان مسجد ابوذر
با فحاشی و توهین، نمیشود از دین صیانت کرد
راه دادن برخی بیاخلاقیها و بداخلاقیها به مجالس دینی و مذهبی درست نیست. دین ما مجموعهای از احکام، اخلاق و عقاید است و کسی که به نام دین و ائمه در مجالس مداحی میکند باید به نام دین، اخلاق را رعایت کند و از هتاکی و بیحرمتی کردن به برخی افراد خودداری کند و حرمت مجالس را نگه دارد. صیانت از دین وظیفه همه مسلمانان است و با فحاشی و توهین به افراد نمیشود از دین صیانت کرد. دور کردن مجالس و محافل مقدس ماه مبارک رمضان از فضای معنوی قطعاً گناه است و نباید در این مجلس به کسی بیحرمتی شود یا افرادی بخواهند آبروی کسی را ببرند.
عباسعلی منصوری آرانی – نماینده کاشان در مجلس
آلوده شدن مجالس معنوی به بحثهای جناحی و سیاسی، خطرناک است
آلوده شدن فضای روحانی و معنوی مجالس به بحثهای جناحی و سیاسی، خطرناک است. یک زمان افراد مباحث سیاسی را مطرح میکنند که این مشکلی نیست زیرا دین و سیاست ما توأم هستند اما زمانی که برخی افراد با این موضوع به شکل «جریانی» برخورد می کنند و تفکرات خاص را در مجالس مطرح میکنند، درست نیست. آلوده کردن مساجد، مجالس و شبهای احیا به مسائل سیاسی از قداست این شبها میکاهد و در واقع واعظان، مداحان و سخنرانان این ایام باید کاری کنند که همه افراد جذب منبرها و این مجالس شوند. ممکن است برخی از جوانان با دیدگاه سیاسی یک مداح مخالف باشند و وقتی این مجالس جریانی شوند، دیگر این جوانان به چنین مجالسی نمیروند و ریزشی در این حوزه خواهیم داشت.
علیاکبر عربزاده – مداح مسجد امام رضا(ع)
سیاسیبازی مداحان، مردم را دینزده میکند
مداحانی که در مراسم مختلف شروع به فحاشی میکنند افراد خاصی هستند که حرمت مراسم را نیز نگه نمیدارند. مداح باید کار خودش را انجام بدهد و واعظ هم باید کار خودش را بکند و وارد مباحث سیاسی و جناحبندیهای سیاسی نشوند زیرا سیاسی حرف زدن در مراسم و بویژه در ماههای رمضان، محرم و صفر باعث میشود ذهن مردم منحرف شده و از دین زده شوند و به جای اینکه جوانان جذب مجالس ائمه شوند، از آنها روی برگردانند. کسی که زیر بیرق امام حسین (ع) است باید اخلاق و منش او نیز همانگونه باشد و قداست این بیرق را حفظ کند.