پیشبینی ۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژههای شهرکهای صنعتی خوزستان
عصر جنوب: مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: ۶۰ پروژه در شش ماه گذشته درون شهرکها و نواحی صنعتی به بهرهبرداری رسیده و ۱۲ میلیارد تومان نیز برای پروژههای دیگر پیشبینی کردهایم.
اخلاق محمدیان ظهر امروز در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار کرد: در این استان، ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در مساحت ۷ هزار و ۷۸ هکتار زمین صنعتی موجود است و امکان واگذاری زمین در تمام شهرستانها وجود دارد.
وی اضافه کرد: در این ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی تاکنون ۲ هزار و ۲۴۰ قرارداد واگذاری در شهرکها منعقد شده که از این تعداد یکهزار و ۵۳ طرح به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان افزود: بهرهبرداری از یکهزار و ۵۳ پروژه نیز موجب ایجاد ۱۵ هزار شغل شده و مابقی طرحها در حال ساخت و ساز هستند.
محمدیان تصریح کرد: شرکت شهرکتهای صنعتی استانها به عنوان زیرمجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز با همین هدف، به دنبال ایجاد و توسعه زیرساختهای اقتصادی در بخش صنعت خواهد بود.
این مسئول اضافه کرد: استقرار متمرکز صنایع در درون شهرکها و نواحی صنعتی بهمنظور افزایش سطح خدماترسانی و حمایتهای همه جانبه از واحدهای تولیدی و صنعتی تاسیس و به تبع آن شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان از ابتدای سال ۷۰ با رویکرد ایجاد و گسترش شهرکها و نواحی صنعتی استان تشکیل شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان با اشاره به اینکه بسیاری از استانها به خصوص استانهای صنعتی کشور در ابتدای دهه ۶۰ توانستند شرکت شهرکهای صنعتی را راهاندازی کنند، افزود: همین موضوع باعث شد تا استانهایی همچون تهران، اصفهان، فارس و چند استان دیگر مسیر توسعه صنعتی را با سرعت و فرصت بیشتری طی کنند در حالی که استان خوزستان درگیر جنگ تحمیلی و نبرد با دشمن متجاوز بعث عراق و دولتهای مستکبر غربی حامی این رژیم بود.
وی گفت: با همه عقب ماندگیها خوشبختانه با توجه به اینکه خوزستان دارای مواهب و استعدادهای خدادادی همچون منابع استراتژیک عظیم زیرزمینی نفت و گاز، وجود رودهای پرآب، موقعیت ویژه جغرافیایی استان، برخورداری از اقلیم مناسب کاشت و برداشت در فصول مختلف کشاورزی، نخلستانهای وسیع، تالابهای بینالمللی و باارزش، وجود بنادر مهم و فرودگاههای متعدد، سد و نیروگاههای عظیم برق آبی است، این ادعا را ثابت میکند که در طول تاریخ از جایگاه خاصی در زمینه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برخوردار بوده است.
محمدیان ادامه داد: بالغ بر ۹۲ درصد صنایع کشور و استان را صنایع کوچک به خود اختصاص داده و بر اساس تعریف در کشور ما، صنایع با اشتغال تا ۵۰ نفر را صنایع کوچک مینامند.
این مسئول، مزیتهای قابل توجه صنایع کوچک را سرمایه گذاری اندک و در مدت زمان کم ایجاد و بهرهبرداری دانست و گفت: صنایع کوچک موجب ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در منطقه محل اجرای طرح میشوند.
*حمایت دولت از صنایع کوچک
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان خاطرنشان کرد: صنایع کوچک در مقابل نوسانات و اتفاقات قدرت چندانی ندارند و به همین دلیل است که دولت در چارچوب برنامههای حمایتی اقدام به اجرای برنامههای توانمندسازی مانند توسعه خوشههای صنعتی، برگزاری تورهای صنعتی و حمایت از حضور واحدهای صنعتی در نمایشگاههای داخلی وخارجی، ایجاد مراکز و مجتمعهای فن آوری و کسب و کار به منظور استقرار مشاورین در خدمات رسانی به واحدهای صنعتی و برگزاری دورههای آموزشی مهارتی، مدیریتی و کارآفرینی و پرداخت تسهیلات در قالب کمکهای فنی و اعتباری و نوسازی صنایع کرده است.
محمدیان افزود: تامین کسری وثایق از طریق صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک از وظایف سازمانی این شرکت است.
وی در خصوص برنامه آینده شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان اظهار کرد: ایجاد فضای لازم بهمنظور استقرار صنایع به ایجاد و تکمیل زیرساختهای لازم در شهرکها و نواحی صنعتی استان و توسعه فازهای این شهرکها در دستور کار است.
این مسئول از بهسازی زیرساخت موجود اما مستهلک شده در شهرکها، ایجاد مراکز خدماتی و رفاهی همچون بانکی، دفاتر بیمه و مراکز آتشنشانی در شهرکهای صنعتی با هدف افرایش رفاه عمومی صنعتگران خبر داد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان در ادامه با اشاره به برنامههای آینده این شرکت گفت: واگذاری اداره امور شهرکها و نواحی صنعتی استان به شرکتهای خدماتی متشکل از مدیران واحدهای صنعتی، تکمیل برج خدمات فناوری و کسب و کار در شهرک صنعتی شماره ۴ اهواز، ایجاد کارگاههای صنعتی به صورت انبوه با هدف رونق کسب و کارهای کارگاهی و کوچک و حمایت از کار آفرینان و جوانان کمبضاعت و با هدف تامین تقاضای موجود، اجرای طرح زیباسازی شهرکهای صنعتی، ارتقا سطح دانش فنی و علمی مدیران صنعتی، ایجاد انسجام لازم در میان صنایع همگن از طریق ایجاد خوشههای صنعتی، برپایی نمایشگاههای استانی و تشکیل کنسرسیومهای صنایع غذایی و تشکیل تعاونی از برنامههای پیشرو در این زمینه است.
محمدیان ادامه داد: توسعه اقتصادی و رونق تولید و ایجاد اشتغال مطمئنا نیازمند یک حرکت و عزم مردمی است و ما باور داریم همان گونه که مردم خوزستان در سایر عرصههای ملی این امر را به درستی ثابت کردهاند در فعالیتهای اقتصادی نیز میتوانند با یک عزم همگانی شاهد حرکت جهادی و جهشی در حل مشکل بیکاری استان باشند.
وی گفت: ۶۰ پروژه در شش ماه گذشته درون شهرکها و نواحی صنعتی با اعتبار ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به بهرهبرداری رسیده و ۱۲ میلیارد تومان نیز برای پروژههای دیگر پیشبینی کردهایم.
این مسئول در پایان عنوان کرد: با افتتاح این پروژهها نیز میتوانیم یک تحول اساسی در استان با توجه به پتاسیلهای موجود در استان ایجاد کنیم.