همه آلاینده ها از آب کارون حذف نمی شوند
عصر جنوب؛ هادی معاضد ظهر امروز در نشست عملی کنفرانس رودخانه کارون، اظهار کرد: تخلیه فاضلاب در رودخانه استانداردی دارد که باید این استاندارد محاسبه شود و در اختیار شهرداری و صنایع قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید تصفیهخانههای صنعتی در صنایع استان وجود داشته باشد، اظهار کرد: تنها یک تصفیهخانه شهری در اهواز وجود دارد که ظرفیت آن برای ۱۹۶ هزار نفر است و این باعث میشود که عواقب بسیار ناخوشایندی برای این رودخانه داشته باشد.
معاضد یادآور شد: لازم است به رودخانه کارون به عنوان یک شریان حیاتی توجه کنیم و ارزش این رودخانه را بدانیم.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص مطلوبیت آب شرب در استان گفت: شرکتهای آبفا مورد نظرشان تنها حذف کدورت و گندزدایی آب است و تصفیهخانهها برای این موضوع طراحی شدهاند و برای حذف سایر آلایندهها کاری نمیکنند.
معاضد با بیان اینکه کیفیت آب رودخانه کارون دارای مشکل است، تصریح کرد: سطح کیفیت آب رودخانه در برخی فصول سال و در برخی نقاط متوسط بد است.
وی تصریح کرد: تصفیهخانه پارامترهای کیفی آب را کاهش میدهد؛ این تصفیهخانهها در دوره قدیم طراحی شدهاند و تنها کدورت آب را کاهش میدهند.
افشین تکدستان، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در ادامه نشست در سخنانی گفت: در استان خوزستان با توجه به شرایط موجود در این استان، چارهای جز این نیست که ۸۵ درصد مصرف آب از رودخانه صورت گیرد، لذا با بهرهگیری از آب رودخانه، مازاد آن به رودخانه برمیگردد که استاندارد کیفی آب کارون را کاهش میدهد.
وی اامه داد: مهمترین منابع آلایندههای آب کارون زهآب و پسابی است که به این رودخانه سرریز میشود و شوری رودخانه را ناشی میشود.
تکدستان افزود: برای حل این مشکل سازمان جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت همکاری داشته باشند که آب مصرفی به حد مجاز استفاده شود.
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در صورتی که از سموم استفاده میشود نیز سمومی برای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد که سطح پایداری آن پایین باشد و از نظر زیست محیطی و بهداشت مشکلی ایجاد نکند.
وی بیان کرد: برای کاهش منابع آلودگی رودخانه که از صنایع به رودخانه وارد میشود نیز باید راهکارهای زیستمحیطی در نظر گرفته شود.
همچنین در این نشست نعمتالله جعفرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: بستر رودخانه کارون هویت ملی اسلامی ما است و نه تنها خوزستان بلکه ایران پس نباید با دید قومی به مسئله نگاه کرد.
وی افزود: در استان لازم است به عنوان بهرهبردار این رودخانه در خصوص سرنوشت کارون اهمیت بیشتری بدهیم.
جعفرزاده با بیان اینکه مطالعات کارون زیاد است ولی شاید این مطالعات دردی را دوا نکند، گفت: کارون جزو معدود رودخانههای کشور است که شورای حفاظت کیفی و طرح جامع کاهش آلودگی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: اگر قرار است کاری در مورد رودخانه کارون انجام شود ابتدا باید بحث رودخانه کارون سیاسی و جناحی نباشد و همچنین به سمتی نرویم که با تغییر مدیریت کارشناسان نیز کنار گذاشته شوند.
منبع: فارس