مراقبت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در زیستگاههای خوزستان
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: به گزارش عصر جنوب؛با شروع فصول سرد سال و آغاز مهاجرت پرندگان وحشی و آزاد پرواز به سمت زیستگاههای ایران ، خطر انتقال و بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد .
این خطر علی الخصوص در سال جاری با توجه به شیوع نسبتاً وسیع بیماری آنفلوانزای فوق حاد در کشورهای مختلف منجمله کشورهای مجاور ایران پررنگ تر از هر زمان دیگر میباشد .
استان خوزستان نیز با توجه به وجود اکوسیستم های طبیعی متعدد از جمله تالاب ها ، مسیر رودخانه ها ، دریاچه سد ها و … میزبان تعداد زیادی پرنده مهاجر برای زمستان گذرانی میباشد که این جمعیت به پرندگان وحشی موجود در این زیستگاهها افزوده میگردد و احتمال انتقال بیماری به واحدهای پرورش طیور متعدد موجود در استان و همچنین طیور بومی روستایی وجود دارد .
از جمله اقدامات بسیار موثر در زمینه کنترل و مبارزه با این بیماری، شناسایی فوری و تشخیص بیماری و اجرای مداخلات ضربتی بهداشتی جهت کنترل و جلوگیری از انتشار بیماری در منطقه است و با توجه به خطر بالای انتشار بیماری در زیستگاههای پرندگان ، این مناطق بصورت ویژه مورد مراقبت مستمر دامپزشکی میباشند .
از جمله مناطقی که در روزهای اخیر مورد مراقبت فعال بیماری آنفلوانزا قرار گرفته است میتوان به مسیر رودخانه ها و دریاچه های پشت سد کارون ، مارون ، کرخه و دز و تالاب های شادگان و هورالعظیم اشاره نمود که خوشبختانه موردی از تلفات پرندگان و نشانه های مشکوک بیماری مشاهه نشد .
این مراقبت ها بهمراه دیگر اقدامات نظارتی و بهداشتی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تا پایان فصل سرد و خطر بیماری ادامه خواهد داشت. شایان ذکر است از اواخر سال ۹۵ تا کنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان یافت نشده است.