تایید زنگنه برای سهمیه بندی سوخت؛ دولت مخالف افزایش قیمت است
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: وزیر نفت گفت: درباره سهمیه بندی یا کارت سوخت به طور جدی بحث است اما اساس دولت بر افزایش قیمت ها نیست.
به گزارش عصرجنوب به نقل از ایرنا، «بیژن نامدار زنگنه» شامگاه سه شنبه در حاشیه امضای قرارداد «طرح توسعه حمل و نقل ریلی درون شهری(جابجایی مسافر با قطار شهری) در تهران و هشت کلانشهر» در پاسخ به خبرنگار ایرنا افزود: البته برای کسانی که می خواهند بیشتر از سهمیه خود سوخت بگیرند، بحث افزایش قیمت هست.
وزیر نفت همچنین تاکید کرد «به صفر رساندن فروش نفت ایران امکانپذیر نیست».
نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» امروز در گزارشی نوشت: با توجه به عقب نشینی دوستان آمریکا، هدف رییس جمهوری این کشور برای رساندن صادرات نفت ایران به صفر دور از دسترس است و مقاومت اروپا در همکاری نکردن با وی برای افزایش فشار اقتصادی بر تهران، تاثیر تحریم ها را زیر سوال می برد.
خبرگزاری انگلیسی رویترز نیز نوشت: پس از ادعای عربستان مبنی بر ایفای نقشی سازنده و مسئول در تامین نفت بازارهای جهانی، قیمت نفت کاهش یافت اما هنوز نگرانی ها از چگونگی تامین تقاضا پس از تحریم های ماه آینده آمریکا علیه ایران، باقی است.
** طرحی برای محیط زیست
وزیر نفت میزان تعهد وزارت نفت برای خرید و تامین ۲ هزار واگن برای قطار شهری ۹ کلانشهر را ۲٫۶ میلیارد دلاراعلام کرد و افزود: این کار برای محیط زیست موثر است و همه از آن منتفع می شوند.
زنگنه ادامه داد: دولت با صرفه جویی در مصرف سوخت، هزینه ها را تامین می کند و هیچ بار مالی ندارد و بخشی از سوختی که اکنون مصرف می شود و محیط را آلوده می کند برای بازپرداخت هزینه های تامین واگن ها خواهد شد.
به گفته زنگنه، صنعت داخلی برای توسعه متروها فعال می شود و این یکی از قدم هایی است که دولت در زمینه محیط زیست و بهینه سازی سوخت برداشته است.
وی افزود: در قسمت های دیگر اعم از گازرسانی شهرها و روستاها و نوسازی ناوگان حمل و نقل و تاکسی ها امور در جریان است.
شامگاه سه شنبه طرح توسعه حمل و نقل ریلی درونشهری (جابجایی مسافر با قطار شهری) در تهران و هشت کلانشهر با حضور وزیر نفت امضا شد.
این طرح با اهداف بهبود و ارتقای سفرهای درونشهری با مترو، دستیابی به اهداف قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت و کاهش مصرف سوخت (بنزین، نفت گاز و سی.ان.جی) و کاهش انتشار آلایندههای زیست محیطی اجرا می شود.
بر پایه این طرح، ۲ هزار دستگاه واگن جدید در تهران و یک هزار دستگاه در کلانشهرها تا سال ۱۴۰۰ به ناوگان مترو تهران و کلانشهرها می پیوندد.
پیش از این، وزارت نفت به استناد ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴ و آییننامه اجرایی آن طرح «توسعه حملونقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم» را پیشنهاد کرد که پس از تصویب در شورای اقتصاد، به شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تکلیف شد.
در همین پیوند، پارسال تفاهمنامه همکاری توسعه حمل و نقل ریلی شهری (مترو) میان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و شهرداری ها امضا شد که بر اساس آن تا سال ۱۴۰۰، ۲ هزار دستگاه واگن جدید شامل یک هزار واگن در تهران و یک هزار دستگاه در کلانشهرها به ناوگان ریلی می پیوندد.