تکلیف کشت پائیزه درخوزستان هنوز روشن نیست

عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نسبت به پائیز خشک در استان هشدار داد و گفت: تصمیم گیری نهایی درباره کشت پائیزه در خوزستان هنوز در ستاد خشکسالی استان انجام نشده است.

حمیدرضا لشکری شنبه درباره نامه این معاونت درباره کشت پائیزه که در فضای مجاز منتشر شده، اظهار داشت: با توجه به وضعیت خشکسالی این نامه هشدار نسبت به وضعیت آبی استان بوده و تصمیم گیری نهایی در زمینه کشت در فصل پائیز، در ستاد خشکسالی استانداری خوزستان انجام خواهد شد.
وی افزود: بر اساس آخرین پیش بینی های هواشناسی، سه ماهه نخست سال زراعی آینده خشک شدید خواهد بود، اما برای تصمیم گیری منتظر گزارش جدید از وضعیت بارش در پائیز هستیم.
لشکری اضافه کرد: بیشتر برنامه ریزی برای کشت پائیزه بر اساس بارش موثر است، زیرا با توجه به وضع نامطلوب ذخایر، نمی توان روی مخازن سدهای استان حساب کرد.
به گفته وی، هشدارها برای این است که کشت پائیزه با اطمینان بیشتر و ریسک کمتر انجام شود.
لشکری تصریح کرد: شرایط مخازن سدهای استان در همه حوزه ها نامطلوب است و کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی داشته است.
بر اساس این گزارش، نامه معاونت حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان به تاریخ ۲۹ مرداد ۹۷ در فضای مجازی منتشر شده که خطاب به شرکت های بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، کارون بزرگ، کرخه و شاوور، مارون و زهره جراحی، شادگان و ایذه، وضعیت هشدار خشکسالی اولیه در فصل پائیز اعلام کرده است.
در این نامه آمده است: بر اساس تحلیل مدل های فصلی هواشناسی و پیش بینی وضعیت بارش و آبدهی در پائیز ۹۷ و استمرار شرایط خشکسالی در حوزه های آبی استان، همچنین لزوم حفظ منابع برای تامین آب شرب و کشت های دائم و نخیلات اعلام می شود که به علت وضعیت خاص مخازن سدها از نظر ذخایر آبی موجود و نیز برنامه ریزی صورت گرفته امکان احیای ذخایر سدها در پائیز بسیار دور از انتظار است. لذا ضمن انجام تمهیدات لازم ضروی است نسبت به اطلاع رسانی به مسئولان مناطق تحت پوشش و مشترکان برای جلوگیری از انجام هر گونه برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای کشت فصل پائیز (اجازه زمین، خرید کود، بذر و…) اقدام و آمادگی لازم به عمل آورند.
تابستان و بهار امسال، خوزستان سال آبی سختی را پشت سر گذاشت و رودخانه های خوزستان با بیش از ۶۰ درصد خشکسالی روبه رو بود، همین مساله چالش در تامین آب شرب و کشاورزی استان را در پی داشت.
شور شدن آب شرب آبادان و خرمشهر به اعتراضات خیابانی انجامید و تامین نشدن آب کشاورزی نیز با واکنش روستائیان روبه رو شد، نخیلات خوزستان در آبادان، خرمشهر و شادگان نیز در این فصل آسیب بسیاری را متحمل شدند.
خوزستان، قطب کشاورزی کشور، بیش از ۳ میلیون هکتار زمین حاصلخیز دارد که به دلیل کمبود آب، یک میلیون هکتار از آن در پائیز زیر کشت می رود؛ به گفته نظام صنفی کشاورزی خوزستان، بیشتر کشاورزان چهار فصل متوالی از کشت محروم بوده اند و با وضعیت معیشتی سختی روبه رو هستند.
مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.