نخستین عمل پیوند کبد در خوزستان با موفقیت انجام شد
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: عمل جراحی پیوند کبد برای اولین بار در استان خوزستان توسط تیم جراحی پیوند کبد دانشگاه علومپزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد.
دکتر امین بحرینی، مدیر دفتر فراهمآوری و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز اظهار کرد: روز گذشته خانواده یک خانم ۲۶ ساله دانشجو که به علت تصادف، دچار مرگ مغزی شده بود در اقدامی پسندیده، رضایت خود را برای اهدای اعضای بدن فرزند خود اعلام کردند.
وی ادامه داد: در این عمل، دو پیوند کلیه توسط همکاران اورولوژیست انجام شد و بنده نیز برای اولین بار پیوند کبد را در استان خوزستان به همراه همکاران خود، انجام دادم. هماکنون وضعیت بیمار خوب است و کبد پیوند شده به خوبی کار میکند.
این فوق تخصص جراحی پیوند کبد، کلیه و پانکراس، درباره ضرورت انجام این گونه جراحیها در استان خوزستان، گفت: بیماران زیادی داریم که ناچارند برای انجام عمل پیوند، به شیراز یا تهران مراجعه کنند و بعضا ماهها در لیست انتظار قرار میگیرند تا شرایط پیوند فراهم شود که به این دلیل ناچار میشوند مدتی را حتی در این شهرها ساکن و متحمل هزینههای بسیاری شوند.
بحرینی افزود: با تلاشهایی که از سوی ریاست قبلی دانشگاه علومپزشکی انجام شد، تصمیم گرفته شد این شرایط در استان خوزستان فراهم شود. البته پیوند کبد، عمل سادهای نیست و نیاز به تجهیزات و نیروی متخصص ویژه دارد.
وی اظهارکرد: انجام عمل جراحی پیوند کبد تک نفره نیست بلکه یک کار جمعی است به طوری که در این عمل پیوند تیمی حدود ۵۰ نفره از ۷ صبح تا ۶ بعدازظهر فعالیت کردند تا این کار انجام شد. بنابراین با توجه به نیازی که در استان احساس میشد، در دورههای تخصصی برای پیوند کبد در شیراز حضور یافتیم و تجهیزات مورد نیاز نیز برای انجام این جراحی در استان، فراهم شد و با شرایط ایدهآل این پیوند را برای اولین بار در خوزستان انجام دادیم.
مدیر دفتر فراهمآوری و پیوند اعضای دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ بیمار نیازمند پیوند کبد اورژانسی در لیست انتظار خوزستان قرار دارند، گفت: بعضا تعدادی از این بیماران در لیست انتظار پیوند شیراز قرار دارند که باید چند ماه در انتظار بمانند. این در حالی است که مشکل اصلی ما در استان خوزسان اهدای عضو است و متأسفانه آمار اهدای عضو در این استان پایین است که علتهای مختلفی دارد.
بحرینی افزود: ضروری است رسانهها، مطبوعات و رادیو و تلویزیون در جهت فرهنگسازی اهدای عضو اقدامی جدی کنند و به جامعه توضیح داده شود که فردی که دچار مرگ مغزی میشود، غیرقابل برگشت است و چند ساعت فرصت وجود دارد که از اعضای یک بیمار مرگ مغزی شده در جهت نجات جان چند بیمار اقدام کرد.
وی گفت: پس از این مدت طلایی، برای اهدای عضو بیشک اعضا قابل پیوند نخواهند بود، بنابراین نقش رسانهها در این زمینه بسیار اهمیت دارد.