تونل «دشت عباس» برای انتقال سیلاب کرخه آماده سازی می شود
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به افزایش دوباره خروجی سد کرخه گفت: تونل انتقال آب دشت عباس (استان ایلام) برای هدایت سیلاب کرخه به هورالهویزه در عراق آماده سازی می شود.
وی همچنین درباره آبگرفتگی روستاهای پایین دست رودخانه کرخه به دلیل شکستگی سیل بندها، اظهار داشت: ترمیم سیل بند روستای مومنیه که در روزهای اخیر شکسته بود، به اتمام رسیده است.
وی افزود: بعد از تصمیم گیری درباره مسدود کردن سیل بند روستای مچریه، عملیات آن از امروز آغاز شده و با بسیج امکانات پیش بینی می شود تا فردا به اتمام برسد.
لشکری با تاکید بر لزوم بازگشایی مسیر انهار منشعب از رودخانه کرخه، اضافه کرد: شاخه های فرعی شط نیسان (ابیض و رای) در حال بازگشایی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در هیچکدام از حوضه های آبی استان از جمله کرخه نگرانی نداریم گفت: هواشناسی برای روزهای آینده بارندگی شدیدی برای حوضه کرخه پیش بینی نکرده است، از سوی دیگر در کرخه تا دبی ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه از سد، (به شرط تحکیم سیل بندها و بازگشایی انهار) مشکلی ایجاد نمی شود.
لشکری ادامه داد: البته باید توجه داشت که ممکن است آورد کرخه تا اردیبهشت آینده بیش از چهار میلیارد مترمکعب شود که در این صورت دبی خروجی تا ۷۰۰ مترمکعب برثانیه افزایش خواهد یافت، بنابراین باید برای فصل آینده نیز برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به افزایش دوباره دبی رهاسازی شده از سد کرخه افزود: در حال حاضر ورودی به سد کرخه ۴۷۰ مترمکعب برثانیه و خروجی ۴۹۰ مترمکعب برثانیه است.
لشکری اظهار داشت: ورودی سد دز ۴۱۷ و خروجی ۵۰۳ مترمکعب برثانیه همچنین ورودی به سد گتوند علیا (کارون) ۶۶۴ و خروجی آن ۷۴۵ مترمکعب برثانیه است.
دشت عباس روستایی در استان ایلام است و رودخانه «دویرج» در این استان به رودخانه دجله در عراق و هورالهویزه منتهی می شود.
تالاب مرزی هورالعظیم در جنوب غربی کشور قرار دارد که یک سوم آن در ایران و دو سوم در عراق واقع شده که به نام «هورالهویزه» مشهور است.
بارش های سنگین و افزایش رهاسازی آب از سد کرخه، مناطقی از شهرستان های دشت آزادگان و هویزه، در پایین دست این سد را دچار سیلاب کرده است.