مالچ پاشی در غرب خوزستان و آسیب به محیط زیست
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: عضوکمیسیون کشاورزی، اّب ومنابع طبیعی مجلس میگوید: مالچ پاشی طبیعت و محیط زیست منطقه را دگرگون کرده و آسیب جدی به موجودات زنده و جانواران نادر بیابانی وارد میکند.
این نماینده مجلس به طرح پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران در خصوص استفاده از شن و سنگریزه برای مقابله با بیابانزدایی، گرد و غبار و تثبیت شنهای روان تاکید دارد.
معاون منابع طبیعی خوزستان معتقد است: در ۵۰ سال مالچ پاشی هیچ موردی که مبین آثار سوء برای منابع آبی، خاکی، گیاهی و جانوری باشد را مشاهده نکردهایم.
یک فعال زیستمحیطی معتقد است: مالچ پاشی نفتی یک کار غیرعلمی پیشپاافتاده است که در جهان کنار گذاشتهشده
مالچ مرگبار نفتی به هیچ موجود زندهای رحم نمیکند؛ در زیستبوم شنزاری فکه، چذابه و بستان اولین قربانیهای این کار حشرات، خزندگان و پستانداران کوچک هستند و موجودات زنده بزرگتر همانند آهو معمولاً منطقه را برای همیشه ترک میکنند.
این فعال محیط زیست عنوان میکند: این ماده نفتی چسبناک سیاه درجه دما را در تابستان بسیار بالابرده و نظم دمایی اکوسیستم را برهم میزند.
مخالفین مالچ پاشی در شنزارهای غرب خوزستان بارها تاکید کرده اند: درحالی شنزارها در این منطقه مالچ پاشی میشود که هیچ شنزار و کویری در دنیا منشأ ریزگرد و خاک معلق نیست و این کار جز آسیب به محیط زیست هیچ عایدی ندارد.