مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان ابراز داشت؛

نگرانی در خصوص آب شرب خوزستان

عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: کیفیت آب شرب اهواز طی روزهای اخیر با افت بسیاری مواجه بوده که همین امر سبب نارضایتی شهروندان و همچنین نگرانی آنها از بروز بیماری در نتیجه مصرف این آب شده است.

مشکل کمیت و کیفیت آب شرب در اهواز مساله تازه ای نیست و سالهاست دستگاه تصفیه آب و پمپ های تقویت فشار آب جزو جدایی ناپذیر زندگی شهروندان اهوازی به حساب می آید با این وجود هر از گاهی کیفیت آب شرب تا حدودی کاهش می یابد که دستگاه های تصفیه کن خانگی نیز از تصفیه این حجم از گل و لای موجود در آب باز می مانند.
شهروندان و کاربران فضای مجازی با به اشتراک گذاشتن تصاویر آب شرب گل آلود روزهای اخیر اهواز خواستار پاسخگویی مسئولان آبفابه این وضعیت پیش آمده هستند.
روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب اهواز شب گذشته در اطلاعیه ای علت افت کیفیت آب شرب در اهواز را بالا آمدن گل و لای رودخانه کارون و تعمیرات خط انتقال آب غدیر عنوان کرد.
در این اطلاعیه آمده است، با توجه به بارندگی های اخیر و بالا رفتن بیش از حد مجاز کدورت رودخانه کارون (گل و لای) و نظر به اینکه از زمان انتشار اطلاعیه قبلی کماکان خط انتقال آب غدیر به اهواز در دست تعمیر می باشد شهروندان نسبت به صرفه جویی آب اقدام نمایند.

**آبی که حتی مناسب استحمام نیست
یکی از شهروندان اهوازی با گلایه از افت شدید کیفیت آب به خبرنگار ایرنا گفت: سال هاست که حتی برای مسواک زدن و پخت و پز نیز از آب شرب لوله استفاده نمی کنیم زیرا دارای رنگ و طعم بدی است و با وجود تصفیه آب توسط دستگاه های تصفیه خانگی باز هم طعم آب عادی نیست.
محسن شریفی که از ساکنان کیانپارس است ادامه داد: برای استحمام نیز فیلترهایی بر روی دوش آب نصب کرده ایم اما باز هم فایده چندانی ندارد و از بوی بد آب کلافه شده ایم.
دیگر شهروند اهوازی که ساکن شهرک دانشگاه است بیان کرد: سال ها پیش آب اهواز دچار افت فشار شد که مجبور به نصب پمپ شدیم، سپس کیفیت آن به طور باورنکردنی کاهش یافت که به دستگاه های تصفیه خانگی متوسل شدیم اما در برابر گل و لای موجود در آب دستگاه تصفیه آب خانگی از کار افتاد و درحال حاضر آب شرب را از تانکرهای سیار خریداری می کنیم.
حمید رضا کریمیان ادامه داد: دستگاه های کوچک تصفیه آب قادر به تصفیه آب هستند اما چطور شرکت آب و فاضلاب اهواز سال هاست در حد این مشکل درمانده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: آب شرب اهواز از سه منبع طرح آبرسانی غدیر، آب حیات شوشتر و رودخانه کارون تامین می شود اما در سه هفته اخیر به دلیل تعمیرات در خط انتقال آب غدیر امکان برداشت از این منبع وجود ندارد.
فردوس کریمی ادامه داد: به گفته متولیان تعمیر خط انتقال آب طرح غدیر تا پایان سال زمان می برد اما با رایزنی های صورت گرفته با استاندار و سایر مسئولان خواستار تسریع در این فرآیند شده ایم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده منبع تامین کننده آب اهواز از رودخانه کارون است گفت: باتوجه به بارندگی های اخیر در اهواز میزان تیرگی آب افزایش یافت و میزان بالای گل و لای موجود در آب سبب ورود شوک به شبکه گردید.
کریمی افزود: با تلاش مجموعه آب و فاضلاب اهواز درصدد کاهش میزان تیرگی آب هستیم چرا که معتقدیم که ارائه آب شرب قابل قبول به مردم حق آنان است و شرکت آبفا درواقع توزیع کننده آب است و آبی که در اختیار دارد را تصفیه می کند.

**مناسب نبودن شاخص زیباشناختی آب اهواز
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان نیز درخصوص کیفیت آب اهواز تصریح کرد: بازرسان بهداشت و محیط به طور روزانه شاخص های مختلف آب اهواز را مورد پایش قرار می دهند.
فرهاد صفدری با بیان اینکه آب اهواز به لحاظ زیباشناختی دارای مشکل است گفت: آب اهواز در بحث کدورت و شوری آب که ۲ محور زیباشناختی آب است دارای مشکل می باشد که همین امر سبب نگرانی شهروندان شده است.
وی با اشاره به اینکه روزانه شکایات مردمی بسیاری درخصوص کدورت و شوری آب در اهواز گزارش می شود یادآور شد: آب اهواز به لحاظ میکروبی مشکلی ندارد و تقریبا به میانگین کشوری نزدیک است.
صفدری اظهار داشت: زمانی که مردم آب شرب اهواز را قبول نداشته باشند به سایر منابع تامین کننده آب از جمله تانکرهای سیار و آب های بشکه ای متوسل می شوند که این امر ما را در بحث سلامت شهروندان نگران کرده است.

وی با اشاره به اینکه امکان آلودگی ثانویه از این طریق وجود دارد ادامه داد: در نقاطی همچون کوی علوی، لشکرآباد و منبع آب شکایات بسیاری از سوی مردم گزارش می شود.
صفدری یکی دیگر از دلایل احتمال آلودگی آب و کاهش کیفیت آن را اتصالات غیرمجاز دانست و اظهار داشت: این اتصالات غیر اصولی سبب ایجاد مکش منفی می شود که آلودگی آب و کاهش کیفیت را در پی دارد از همین رو لازم است تا اداره آبفا اهواز از این انشعابات غیرمجاز شکایت حقوقی کند.
وی در پاسخ به اینکه شرایط آب شرب اهواز به لحاظ شاخص زیباشناختی چگونه است توضیح داد: عدد استاندارد شاخص زیباشناختی آب یک NTU و حدمجاز آن پنج NTU است، در اهواز این شاخص به میزان حدمجاز نزدیک است اما در برخی نقاط به صورت پرتکرار شاهد چند برابر شدن این شتخص هستیم.
به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب اهواز، این کلانشهر دارای سه هزار کیلومتر شبکه توزیع آب است که از این میزان ۶۱ درصد آن فرسوده است.تا پیش از شروع تعمیرات در طرح انتقال آب غدیر، ۶۰ درصد آب شرب اهواز از این طرح، ۳۰ درصد کارون و ۱۰ درصد از آب حیات شوشتر تامین می شد اما درحال حاضر عمده منبع تامین کننده آب اهواز از رودخانه کارون است.
دسترسی به آب شرب سالم یکی از اصلی ترین و ابتدایی ترین نیازهای هر شهروند است اما مردم اهواز مدت هاست که برای دریافت این حق خود با چالش هایی مواجه هستند از همین رو باید دید که شهروندان تا چه زمانی دست به دامان دستگاه های تصفیه کن خانگی و فروشندگان دوره گرد آب شرب هستند؟
گزارش: ندا رضاپور

مطالب پیشنهادی