ماجرای خبر انتقال آب ایران به کویت چیست؟
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: بعضی شایعهها هستند که گویی هرچندبار که تکذیب شوند هم باز در موقعیتی دیگر و خاکی پرثمر به بار مینشینند و دوباره میوهدهند و روز از نو، روزی از نو!
به گزارش ایسنا، ماجرای شایعه “صادرات آب ایران به کویت” هم از همین دست شایعههاست. ماجرایی که نزدیک به دو دهه است و هر بار به بهانهای متفاوت سر بر میآورد، تکذیب میشود و دوباره گویی در گنجه فراموشی گذاشته میشود برای باری دیگر و ماجرایی جدید.
این بار کلید ماجرا از اعتراض مردم خوزستان به کیفیت آب شرب زده شد، مردم به آب شوری که از شیر منازلشان به دستشان میرسید اعتراض داشتند، دولتیها، علت را کمآبی رود کارون اعلام کردند و وعده دادند چند روزه مشکل را حلکنند. اما همزمان موجی از شایعات دوباره فضای مجازی را پر کرد که خوزستان و کارون آب ندارد، آنوقت آب ایران به کویت صادر میشود!
این شایعه که با جزییات کامل از این گوشی به آن گوشی دست به دست میشود مدعی است که “قراردادی ۳۰ ساله برای انتقال آب شیرین رودخانه کارون به کویت در سال ۱۳۸۲ به امضا رسیده که ایران را موظف میکند روزانه ۹۰۰ هزار متر مکعب یا ۱۰ هزار لیتر آب در ثانیه به کویت صادر کند که این یکی از مهمترین دلایل کم آبی و کیفیت پایین آب کارون است. “
در این زمینه معاون مدیـرکل دفتر بـرنـامهریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو در خصوص اخباری که اخیرا بازهم برای چندمین بار در فضای مجازی مبنی بر انتقال ۱۰ هزار لیتر آب در ثانیه به کویت به مدت ۳۰ سال منتشر شده است، تصریح کرد: این خبر به هیچ عنوان صحت ندارد.
هدایت فهمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه موضوع تفاهمنامه انتقال آب به کشور کویت در زمان دولت اصلاحات و وزارت بیطرف مطرح شد، گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ وقت این تفاهمنامه اجرایی نشده و با توجه به اینکه انتقال آب به کشورهای همسایه نیاز به مصوبه مجلس دارد در حال حاضر هیچ مصوبهنامهای در این راستا وجود ندارد.
وی تاکید کرد: اگر شخصی یا سازمانی اسناد و مدارکی مبنی بر این انتقال آب داشته باشد عملا یک کار غیرقانونی است و لازم است تا نهادهای ذیصلاح برخورد قانونی نسبت به این مساله داشته باشند.
معاون مدیـر کل دفتر بـرنـامهریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو با تاکید بر این مساله که وزارت نیرو معتقد به انتقال آب به کشورهای همسایه نیست، عنوان کرد: مهمترین هدف وزارت نیرو تامین آب شرب برای شهروندان ایران است و در انجام این مسئولیت نیز کوتاهی نخواهد کرد.
به گفته فهمی در بعد کارشناسی و در بعد وزارت نیرو هیچ طرح و مسالهای مبنی بر انتقال آب به کشور کویت وجود ندارد.
روز گذشته نیز رضا اردکانیان وزیر نیرو در همین راستا گفت: وزارت نیرو هیچ طرح و تصمیم و پروژه ای برای انتقال، فروش و صادرات قطره ای از آب این سرزمین به هیچ کشوری خارج از مرزهای ایران ندارد و موضوع انتقال آب به کویت در اوایل دهه ۸۰ از سوی کسانی که از به ثمر رسیدن طرح انتقال آب کشور به کویت منتفع بودند، مطرح شده بود.
به گفته وی در آن مقطع زمانی اصلیترین فرد مخالف اجرای این طرح معاون وزیر نیرو در امور آب بوده است که امروز از بد حادثه برای دلالان، این فرد وزیر نیرو شده است و با اختیارات بیشتر فعلیش به شدت از وقوع این اتفاق جلوگیری خواهد کرد. اردکانیان تاکید کرد: این افراد هر روز در عرصه های مختلف آب شایعات جدیدی را برای رسیدن به منافع خود ایجاد خواهند کرد و همانگونه که لوله طرح آب غدیر را به عنوان مسیر انتقال آب به خارج از کشور معرفی و مردم را در این مناطق تحریک کردند.