تجمع کشاورزان اهوازی به آنچه تصرف زمین ها توسط شرکت نیشکر می خوانند
به گزارش ایرنا حدود ۲۰۰ بهره بردار در این زمین های کشاورزی که در حاشیه جاده اهواز خرمشهر واقع هستند مشغول کشت هستند.
این کشاورزان جمعه با در دست داشتن اسناد مالکیت خود در محل زمین های کشاورزی خود تجمع کرده و با نمایندگان شرکت نیشکر درگیر شدند.
نماینده کشاورزان معترض در این باره به ایرنا گفت: واحد امیرکبیر شرکت توسعه نیشکر متعرض یک هزار هکتار از زمین های کشاورزی در روستاهای قجریه و شمریه از بخش اسماعیلیه اهواز شده و قصد تصرف غیرقانونی این زمین ها را دارد.
حسین مرمضی افزود: این شرکت در روزهای اخیر اطراف این اراضی را کانال کشی کرده است این در حالیست که بخشی از زمین ها زیر کشت برنج و بخشی نیز در حال آماده سازی برای کشت پائیزه هستند.
وی تاکید کرد: اسناد مالکیت روستائیان از این زمین ها مربوط به دهه ۴۰ است، در حالی که اسناد نیشکر مربوط به سال ۱۳۸۰ است و بر همین اساس کشاورزان در حال اقدام قانونی و شکایت از این شرکت هستند.
مرمضی با بیان اینکه شرکت نیشکر باید به تصرفات غیر قانونی خود پایان دهد گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی نمی توان هیچ کشاورزی را از حق قانونی و شرعی و عرفی خود که داشتن چند هکتار برای امرار معاش است، محروم کرد.
وی با اشاره به تجمع کشاورزان در اعتراض به عملکرد شرکت نیشکر افزود: از کشاورزان خواستیم تا به جای تجمع، فقط از ابزارهای قانونی مطالبه و احقاق حق کنند ولی در صورت ادامه تصرفات غیر قانونی شرکت نیشکر باید منتظر واکنش سریع و قانونی کشاورزان باشد.
با وجود پیگیری خبرنگار ایرنا، مسئولان شرکت توسعه نیشکر از پاسخ دادن خودداری کردند.
طرح توسعه نیشکر در قالب هفت واحد کشت و صنعت با وسعت بیش از ۸۰ هزار هکتار از سال ۶۹ در خوزستان به اجرا درآمد.
شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر از شرکت های هفتگانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان با مساحتی بیش از ۱۲ هزار هکتار، در سال ۱۳۷۹ به بهره برداری رسید.
در پی شکایت های کشاورزان روستاهای تل اسود، شمریه و قجریه از این شرکت، اداره کل بازرسی استانداری خوزستان تیر ۹۴ به مدیریت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی امیر کبیر اعلام کرد به منظور جلوگیری از هرگونه تبعات اجتماعی از ورود و فعالیت در این زمین ها خودداری و نتیجه را به منابع طبیعی و جهاد کشاورزی خوزستان اعلام کنند.