نائب رئیس شورای شهر اهواز: ۵۰ درصد اعضای شورای شهر هدفی غیر از شورا دارند!
عصر جنوب – asrejonoob.ir: به گزارش رهیاب، ناجی سواری نائب رئیس شورای شهر اهواز در گفتگو با اهوازنوین در خصوص بررسی عملکرد شورای شهر اهواز در دوره سه ساله و نقش آن بر بهبود مدیریت شهری کلانشهر اهواز اظهار کرد: در آغاز شعار همه اعضای شورای شهر خدمت رسانی به مردم و آبادانی شهر بود اما آیا پس از گذشت چندین ماه تمام اعضای شورای شهر در همین مسیر باقی ماندند؟ به نظر من ۵۰ درصد اعضای شورای شهر باتوجه به مشکلات ایجاد شده ناامید شدهاند و برخی دیگر به سمت و سویی غیر از هدف شورا متمایل شدند.
این عضو شورای شهر، یکی از عوامل کندی پیشرفت کلانشهر اهواز را تغییر هدف برخی شورانشینان از مسیر خدمت رسانی به مردم عنوان کرد و گفت: ما تاکنون به وظیفه اصلی خود در شورای شهر عمل نکردهایم زیرا شورای شهر اهواز بیش از انجام وظیفه درگیر حواشی شد و علت این امر وجود برخی از اعضا است که استحقاق رسیدن به این جایگاه را نداشتند.
وی افزود: برخی از اعضای شورای شهر چندین بار توسط مراجع ذیربط رد صلاحیت و سپس صلاحت آنها برای نامزدی شورای شهر تأیید شده بود و از این جهت انتقادی به سازمانهای مربوطه است زیرا شورای شهر نماینده و عصاره مردم یک شهر هستند که باید از همه لحاظ صلاحیت آنها تأیید شود.
وی یکی دیگر از عوامل ضعف توسعه شهر را انتصابات نابجای شهرداری عنوان کرد و گفت: در انتصابات شهرداری قاعده مشخصی اجرا نمیشود، انتصابات در شهرداری اهواز تخصصی نیست و سابقه تحصیلی و کاری برخی مدیران مناطق نشان میدهد که هیچ ارتباطی با سیستم شهرداری ندارند اما بر اساس فشار یا سفارشهایی که به شهردار میشودپستهایی به این افراد میدهد.
سواری در خصوص انتصابات شهرداری توضیح داد: شهردار در تعیین مدیران اصلح و شایسته مختار نیست تا زمانی که اعضای شورای شهر متفق نباشند و با شهردار رابطه سالم برقرار نکنیم حیف و میلهای فراوانی در پروژههامیشود.
سواری گفت: نسبت به سیستم و مدیریت شهرداری انتقاد دارم و چندین بار نسبت به این مقوله ایراد گرفتهام؛ متأسفانه کل سیستم شهرداری و نظارت بر آن در کشور ضعیف است اما در شهر اهواز این مسئله نمود بیشتری دارد.
نائب رئیس شورای شهر با ذکر مثال یادآور شد: متأسفانه در این برهه که شهرداری دم از نداری میزند هزینه تأمین غذای یک ماه برخی سازمانها که عملکرد مطلوبی هم ندارند، برابر با حقوق کارکنان سازمان قطار شهریمیباشد که این مسائل ناشی از ضعف نظارتی است.
وی افزود: سازمانهای شهرداری در روز روشن اموال بیتالمال و درآمدهای شهرداری را که در حقیقت اموال مردم هستند به طریقی دیگر مصرف میکنند. بسیاری مسائل در بیرون از شهرداری هماهنگی میشود و پروژه هایی که با یک مبلغ مشخص به اتمام میرسد با دسیسه به چندین برابر میرسانند و سپس بین خود تقسیم میکنند.
نائب رئیس شورای شهر یکی از دلایل عدم نظارت شورای شهر بر شهرداری اهواز را اختلاف موجود بین اعضای شورای شهر دانست و اظهار کرد: این اختلاف به آلتی در دست دیگران مبدل شده تا بتوانند مدیریت شورای شهر را در دست داشته باشند.
وی افزود: تا زمانی که اعضای شورای شهر همنظر نباشند دیگران از شورای شهر حساب نمیبرند به همین جهت است که عدهای برای ایجاد اختلاف بین اعضای شورای شهر تلاش میکنند.
سواری افزود: شهردار از ناهماهنگی بین اعضای شورای شهر به مراتب بیشتر رضایت دارد، مردم نیز اگرچه مقصر نیستند اما بعضاٌ افرادی را برای این سمتها انتخاب کردند که به هیچ موجه مستحق این جایگاه نبودند.
نائب رئیس شورای شهر گفت: در کلانشهرهای دیگر موسسه نظارتی و بازرسی شورای شهر بر شهرداری با همکاری اساتید دانشگاه به صورتدورهایایجاد شده است تا اطلاعات کسب شده را به شورای شهر بدهند اما در شهر اهواز تاکنون هیچ جلسهای برای نظارت و رسیدگی مشکلات و تخلفات در شهرداریهای مناطق صورت نگرفته است البته گروههای سه نفره ای برای این امر در نظر گرفته شد اما در سه سال گذشته هیچ گزارشی به شورای شهر نیامده است.
سواری در پاسخ به این پرسش که چرا چنین موسسهای در شهرستان اهواز دنبال نمیشود اعلام کرد: مهمترین دلیل تشکیل نشدن این موسسه عدم توافق نظر در بین اعضای شورای شهر است و به جرئتمیتوان گفت که هر سه نفر نیز حتی با هم هماهنگ نیستند از زمان تشکیل شورای شهر کاری اصولی نشد و افراد ضد هم موضع گیری اتخاذ کردند.