معاون وزیر راه و شهرسازی: شهرداریها برای تامین منابع مالی خود مبتکر باشند
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: شهرداری ها باید برای تامین منابع مالی پاک با حداقل عارضه و حداکثر بهره وری، ابتکار عمل داشته باشند.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: شهرداری ها باید برای تامین منابع مالی پاک با حداقل عارضه و حداکثر بهره وری، ابتکار عمل داشته باشند. پیروز حناچی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در همایش بررسی مسائل شهرسازی خوزستان عنوان کرد: در صورتی که مدیران ارشد شهری نتوانند هزینه های جاری خود را تامین و به همین منظور مجبور به فروش منابع شهری می شوند، نمی توان یک شهر را اداره کرد. این مسئله مشکلات بسیاری در بخش های مختلف جامعه ایجاد می کند.
وی افزود: در این زمان با ۱۰ درصد نیروهای فعال یک شهرداری می توان شهر را اداره کرد. هزینه جاری سنگین این نهاد قدرت اندیشیدن مدیران آن را از بین می برد.
حناچی با بیان اینکه ساخت و سازها نباید جزو هزینه های پایدار یک شهرداری محسوب شوند، گفت: منابع پایدار شهرداری ها باید از سایر بخش ها تامین شود و در صورتی که این اتفاق نیفتد و شهرداری ها به درآمدهای ناشی از ساخت و ساز متکی باشند عارضه ای را در سیستم خود ایجاد خواهند کرد.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: شهرداری ها باید برای تامین منابع مالی سالم با حداقل عارضه و حداکثر بهره وری ابتکار عمل داشته باشند.
وی با اشاره به ساخت پل طبیعت در تهران عنوان کرد: طرح ساخت این پل از یک مسابقه مهندسی ارائه شد و در این زمان بر اساس گفته مسئولان از برج میلاد نیز پر بازدید تر شده است.
حناچی اظهار کرد: ساختمان های نامنظم نشان از عدم رعایت اصول فنی در ساخت آنها است. متاسفانه برخی اشتباهات در شهرسازی های ما به قدری تکرار شده که دیگر به آنها توجهی نمی شود.
وی با بیان اینکه گره خوردن شهرسازی با اقتصاد زمین به نفع هیچ کس نیست، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل تورم به وجود آمده، بسیاری از مردم سرمایه های خود را در بخش زمین انباشت می کنند که این مسئله به مرور زمان مشکلات بسیاری همچون دامن زدن به اختلافات طبقاتی و غیر واقعی کردن قیمت زمین ها ایجاد می کند.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی افزود: حوزه قلمرو عمومی به مکانی گفته می شود که عموم مردم می توانند از آن استفاده کنند، توسعه این حوزه، میزان ثروت یک شهر را نشان می دهد. ارتقای کیفی و کمی این حوزه منجر به انسجام فضای شهری می شود.
وی تصریح کرد: حوزه قلمرو عمومی، ساختار یک شهر را تشکیل می دهد و فعالیت های اصلی شهر در اطراف این حوزه انجام می گیرد. برای نمونه منطقه لشکر آباد اهواز در صورت مدیریت صحیح امکان تبدیل شدن به یک حوزه قلمرو عمومی را دارد.
حناچی عنوان کرد: مناسب سازی فضاهای عمومی در تعاریف جدید شهری تغییر کرده و تنها مختص معلولان نیست، برای رشد و توسعه این بخش نیازمند طراحی و آموزش هستیم. در دهه های اخیر تجربیات بسیار مناسبی در این زمینه در کشور کسب کرده ایم که البته هنوز هم جای کار بسیاری وجود دارد.