پشت پرده مخالفت برخی از جریانات با تردد خودروهای اروندی/ کوتاه تر از دیوار خوزستانی ها نیست!
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: با گذشت یکسال از تصویب بخشنامه آزاد شدن تردد خودروهای پلاک اروند در تمامی خوزستان، خبرهایی مبنی بر مخالفت برخی از رسانه های داخلی و ترش کردن سایرین نسبت به امتیازی که دولت برای خوزستانی در مقابل بروز گرمای طاقت فرسا هوا و سختی ها و خساراتی که مردم استان در هشت سال دفاع مقدس متحمل شدند، به گوش می رسد.
همانگونه که انتظار می رفت تصمیم شجاعانه و دوراندیشانه دکتر مقتدایی استاندار خوزستان در گسترش تردد خودروهای اروندی به کل استان باعث خوشحالی فراوان مردم شده ولی متاسفانه مخالفت هایی نیز در خارج استان ایجاد کرده است، که اگر نگوییم همه ولی قطعا بخشی از این سنگ اندازی مربوط به کسانی و شرکت هایی است که منافعشان در خطر است و سود سرشار و انحصاری آنها آنقدر است که باید منتظر اعمال نفوذ منفی بیشتری از آنها در این مورد باشیم. اما در این راستا وظیفه جامعه مدنی و دیگر نمایندگان و خوزستانی های موثر شاغل در تهران می بایست استفاده از نفوذ خود در حمایت قاطعانه از این تصمیم استاندار باشد که خوشبختانه تاکنون در اغلب موارد اینگونه بوده است.
اخیرا در سایت اصولگرای یکی از نمایندگان تهران موجی از مقالات غرض دار علیه این تصمیم استاندار خوزستان ایجاد شده که یا باید آنها را رپرتاژ آگهی بعضی از مدیران ضعیف خودروسازهای داخلی دانست و یا باید ناشی از این تفکر ضعیف باشند که «چون خودت را نمی توانی بالا بکشی بقیه را پایین بکش». این سایت پرسانسور که اغلب نظرات سانسور شده اش چند برابر موارد منتشر شده است و میزان احترام این سایت به نظرات و منافع مردم را نشان می دهد؛ نمی گوید چرا ده ها هزار ایرانی در سال های اخیر به خاطر ضعف ایمنی خودروهای داخلی باید کشته و معلول شوند و از دست دادن جان آنها برگردن کیست؟ چرا یک ایرانی ده ها سال است خودرو را حداقل دوبرابر قیمت جهانی آن باید بخرد؟ واقعا جا دارد بعضی از وکلای دادگستری که به قانون آشنایی دارند از طرف مردم این مدیران ضعیف فعلی، قدیمی و حامیان آنها را به خاطر قتل ده ها هزار نفر از مردم در تصادفات چند دهه اخیر به پای محاکمه بکشانند و ببیند آیا آنها جواب قانع کننده ای دارند یا خیر. حامیان آنها به جای اجبار کردن این مدیران به بهینه سازی کارخانجات خود و کاهش حیف و میل ها و ریخت و پاش هایی که باعث می شوند خودروی ایرانی با قیمتی دوبرابر قیمت جهانی تولید شود، تنها هنرشان ایجاد عوارض گمرکی بر واردات خودرو است تا مردم همیشه مجبور به خرید خودروی کم کیفیت داخلی باشند.
مظلومیت و پایداری مردم خوزستان در زمان تجاوز صدام جنایتکار نیاز به یادآوری ندارد و جمله معروف امام (ره) که «خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد» گویای همه چیز است. در زمان تجاوز صدام، خوزستان و مردمش سخت ترین ضربات مادی و معنوی را متحمل شدند و حتی تا سال ها بعد از جنگ به خاطر شرایط نه جنگ و نه صلح حاکم بر مرزهای استان با رژیم صدام، مصوبه ای در کشور بوده که سرمایه گذاری های کلان را در این منطقه آسیب دیده محدود می کرد و قطعا سهم استان در بقیه کشور سرمایه گذاری شده و این اضافه بر مهاجرت فراوان متخصصین و سرمایه گذاران از استان بود که قطعا در هر جنگی رخ می دهد. ولی به علت گرمای طاقت فرسای تابستان و اضافه شدن مشکل ریزگردها بعد از جنگ متاسفانه مهاجرت این افراد و حتی مردم عادی نه تنها کاهش نیافت بلکه به علت پاره ای از ناامنی ها به خصوص سرقت و دیگر عقب ماندگی های بافت شهری و امکانات رفاهی حتی افزایش یافته است و این مهاجرت ها با ایجاد یک سیکل منفی به خودی خود باعث فقر و عقب ماندگی بیشتر استان در خدمات رسانی به مردم شد.
نقش مهم و حیاتی خوزستان در صادرات نفت کشور این استان را متمایز می کند که بهترین دلیل برای توجه ویژه جهت حل عقب ماندگی و مشکلات اقتصادی و رفاه مردم و ایجاد رضایت در مردم می باشد تا بخشی از صدمات و عقب گرد استان ناشی از جنگ و مشکلات آب و هوایی و آلودگی هوا که مرکز استان را جزو آلوده ترین شهرهای کشور کرده، جبران شود. حل مشکلات اقتصادی و یا ریز گردها، در کوتاه مدت تقریبا محال است و گرمای هوا نیز غیر قابل تغییر، ولی تصمیم دوراندیشانه دکتر مقتدایی در مورد تردد خودروهای اروندی تقریبا از معدود گزینه های مقدور و کوتاه مدتی است که می تواند باعث رضایت و افزایش رفاه فوری مردم شود و با توجه به کاهش مصرف سوخت خودروهای اروندی نسبت به خودروهای داخلی که تقریبا نصف است به کاهش آلودگی هوا به خصوص در اهواز نیز کمک می کند.
از بعد امنیتی نیز دولت های خارجی سالهاست که مذبوحانه با سرمایه گذاری و خرج دلار های نفتی سعی به گسترش وهابیگری و ناامن کردن خوزستان دارند که افزایش رفاه مردم استان قطعا در بی اثر کردن این توطئه ها موثر است. از سوی دیگر آزادی تردد خودروهای اروندی می تواند فرصتی برای خودروسازهای کشور باشد تا توان رقابت خودروهای خود با انواع خارجی در شرایطی رقابتی ونه با دوپینگ عوارض گمرکی ۱۰۰ درصدی! را در خوزستان بسنجند و قدرت رقابت خود را بالا ببرند و بدین ترتیب دولت و وزرای صنعت و دیگر حامیان واقعی صنایع خودروسازی داخلی، توان و کارایی مدیران شرکت های خودروساز داخلی را محک بزنند؛ چون سرانجام روزی باید صنایع ما نه با دوپینگ عوارض بالای گمرکی خودروی خارجی بلکه با کیفیت و قیمت رقابتی محصولات خود، ادامه حیات دهند. البته نه با بازار انحصاری و ضد عادلانه فعلی که فشار آن فقط بر گردن مردم و سود آن نصیب معدود افرادی می شود.