یادگار امام: امروز شرایط منطقه شرایط پیچیدهای است / اختلافات بین جریانها شرط تکامل و حیات ماست
وی تاکید کرد: شرایط منطقه ما اقتضاء شجاعت در تصمیمگیریها را دارد و البته باید به تدبیر اندیشمندانه اتکا داشت و در اجرای این تدبیر هم شجاعت وجود داشته باشد و شرط توفیقمان هم همین است. یادگار امام گفت: انشاءالله این امنیت که بزرگترین سرمایه در کشور ماست همواره باقی میماند و هیچ تهدیدی در هیچ اندازهای مردم و کشور ما را متوجه نخواهد کرد و روح بلند امام مدد میرساند و جامعه اسلامی روزهای بهتر و بهتری را پیش رو خواهد داشت.
یادگار امام راحل همچنین گفت: زمانی من در سمیناری صحبتی کردم و این موضوع را مورد توجه قرار دادم که چرا فقهای دیگر وارد مبارزه نشدند ولی امام این کار را انجام دادند. جواب این بود که امام(ره) مبنای اصولی داشتند و آنها نداشتند. وقتی این سخنان را گفتم و از تریبون پایین آمدم یک بزرگواری به من گفت که صحبتهایی که کردی خوب بود اما مطلب اینجاست که امام نمیترسید و بقیه میترسیدند و این گفته تلنگری برای من بود که مسائل را فقط در چارچوب اصطلاحات و مبانی نبینم.
وی با بیان این که روحیه فردی انسانها در مسائل بسیار تاثیرگذار است و در این راستا بحث موضوع شجاعت مقولهی مهمی است گفت: اگرچه ترس یکی از نعمتهای الهی برای حفظ جان است ولی انسان این قدرت را دارد که در جایی که هدف والایی پیدا شود روی ترس خود پا بگذارد و اگر این شجاعت نبود اصلا این انقلاب پیش نمیآمد. وی ادامه داد: رهبری انقلاب تعبیری داشتند و زمانی فرمودند من دو نفر را دیدم که فلز وجودیشان با بقیه فرق میکند. این تعبیر ایشان تعبیر قشنگی است. بعضی چیزها فلز متفاوتی است و اصلا در دنیا وجود ندارد. ممکن است روی آن کار نشود و ممکن است روی آن کار شود که این معادلش در دنیا کم است.
وی شجاعت را یکی از درسهایی دانست که باید از امام گرفت و ادامه داد: شجاعت یعنی من روی عقیدهای که دارم اگر آن را صحیح میدانم میایستم ولو این که بچههایم را بکشند و هر چه دارند را تاراج کنند. تولیت آستان حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در بیان نترس بودن امام(ره) گفت: ایشان در مقابل دشمن داخلی نمیترسیدند و در مقابل دشمن خارجی هم همینطور بود و هیچ وقت در جنگ احساس این که امام ترسیده باشند و یا جایی جای خوف باشند وجود نداشت و درآن شرایط آرامش خاطر داشتند. البته منشأ این شجاعت ایمان به خداست، امام یک ایرانی به تمام معنا بود.
وی گفت: بعضی وقتها ایرانی بودن را آرمانگراییهای بیربط میدانیم اما امام(ره) به ذره ذره این خاک و سرزمین وابسته و دلبسته بودند. یادگار امام همچنین اظهار کرد: امام (ره) فرمودند که اسلام فدایی میخواهد و من یکی از فداییهایش هستم. وقتی قضیه جریانهای متحجر پیش آمد، امام فرمودند خون دلی که از مقدسمآبان خوردم کم نبود و فکر میکنید که فتوای شطرنج و موسیقی از نظر روحی کمهزینهتر از اصل انقلاب بود. امام(ره) در مقابل کسانی میایستاد که میخواستند با وجهه مقدسمآبی امام را منکوب کنند.
وی گفت: باید این جنم را در خودمان تمرین کنیم و اگر واقعا کاری را درست میدانیم روی آن بایستیم و از هو کردن و جنجال و شک و تهدید وارعاب نترسیم.
وی افزود:امام در آن روزی که فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند نترسیدند آن روزی هم که باید صلح میکردند نترسیدند و آن روزی که باید مبارزه را شروع میکردند از مرگ نترسیدند. وی گفت: شما فکر میکنید شجاعت فقط به فریاد زدن است؟ شجاعت به این است که شخص مصلحت و وظیفهاش را تشخیص دهد. فراز و فرودها همیشه بوده است و درس امام برای روزگار ما شجاعت است و البته شروط اصلی این موضوع ایمان به خداست و هر چه ایمان قویتر باشد این جوهره تقویت میشود.