مرگ ۲۲ مبتلا به آنفولانزا/ انتقال موج آنفولانزا از کرمان به سایر استان‌ها/ چه کنیم که آنفولانزا نگیریم؟

عصر جنوب/ asrejonoob.ir: بیماری آنفولانزا از فروردین سال ۱۳۸۸ به صورت پاندمی (عالم گیری) آغاز و در اقصی نقاط دنیا هر ساله در فصول سرد خود را نشان می دهد. حال این بیماری در کرمان و سیستان و بلوچستان بروز کرده و ۲۲ نفر از هموطنان مان به علت این بیماری جان خود را از دست داده اند.

وزیر بهداشت: مرگ ۲۲ نفر مبتلا به آنفولانزا در کرمان

دکتر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت با اشاره به ۲۲ مورد فوتی ناشی از ابتلا به آنفولانزا در کرمان، از مردم خواست که نکات بهداشتی را رعایت کنند.

هاشمی با اشاره به شیوع آنفولانزا در کرمان و فوت تعدادی از افراد مبتلا به این بیماری، گفت: واقعیت این است که هر سال ما به خاطر بیماری آنفولانزا مرگ و میر داریم و ثبت هم می شود؛ سال گذشته هم آمار تقریباً مشابه امسال بود.  بنابراین توصیه هایی که همکاران ما در بخش بهداشت کرده اند که عمدتاً توصیه های فردی است باید رعایت شود از جمله اینکه در دید و بازدید ها و رفت و آمدهای شخصی باید مراقبت کنیم.

وزیر بهداشت افزود: کسانی هم که علائمی از تب و سرماخوردگی دارند طبیعی است که باید به پزشک مراجعه و دستورات لازم را اجرا کنند.

وی درباره این نوع از آنفولانزا تصریح کرد: این نوع معمولی از آنفولانزاست ؛ البته هر سال مقاومت در برابر ویروس بیشتر می شود؛ به خصوص اینکه در اثر این مقاومت‌ها ویروس آنفلوآنزا وحشی‌تر می‌شود و این شرایط زمانی حادتر خواهد شد که این ویروس از آن طرف مرزها به ایران می‌آید.

وزیر بهداشت در پاسخ به سئوالی درباره اینکه تعداد فوتی های آنفولانزا در کرمان چند نفر است گفت: آماری که داشتیم در کرمان ۲۲ نفر بوده البته در استان های دیگری چون سیستان و بلوچستان هم وجود دارد .

انتقال موج آنفولانزا از کرمان به سایر استان‌ها

دکتر محمود نبوی، معاون مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از انتقال موج آنفولانزای فصلی از کرمان به سایر استان‌ها طی هفته‌های آینده خبر داد.

نبوی در مورد شیوع آنفولانزا در استان کرمان اظهار داشت: ۸ دانشگاه در استان کرمان در رابطه با آنفولانزا گزارش داده‌اند که این مسئله موضوع غیرعادی نیست، چرا که موج آنفولانزا در آذر ماه آغاز می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا فوت  ۲۰نفر به دلیل ابتلاء به آنفلونزا در کرمان صحت دارد یا خیر افزود: نه مسئله این چنین نیست و ویروس‌های آنفلونزا که در کرمان گزارش شده فصلی است و فعلا از نوع تیپ A H1N1 بوده و احتمالا ماه‌های بعد نوع B نیز ایجاد می‌شود.

محمود نبوی ادامه داد: ایران بعد از آمریکا و کانادا رتبه ۳ ویروس‌شناسی در جهان را دارا است و بر همین اساس طی چند سال اخیر ویروس‌های شدید را بررسی کرده‌ایم و اقداماتی در این راستا انجام گرفته است.

معاون مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۵ تا ۱۰ درصد جامعه در فصل سرد درگیر آنفولانزا می‌شوند، گفت: حدود یک درصد این افراد بیماری آنها تبدیل به ذات‌الریه شده و با درمان خوب متوسط ۷ درصد مرگ و میر ایجاد می‌شود که این رقم در جوانان ۳ درصد و در سالمندان تا ۱۵درصد است بنابراین تعدادی از تلفات به دلیل آنفلونزا ناگریز است، ولی با این وجود تلفات نسبت به قدیم بسیار اندک شده است.

نبوی عنوان کرد: ۸ نفر آزمایش آنها در ابتلا به ویروس فصلی تیپ  A H1N1 ولی تعداد فوتی‌ها بیشتر از این رقم گزارش شده که به دلیل نارسایی قلبی و تنگی نفس بیماران به وقوع پیوسته است.

معاون مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا آنفولانزای شیوع یافته در کرمان همان نوع آنفولانزای خوکی است یا خیر گفت: آنفولانزای خوکی از اول غلط بوده است چرا که در سال ۲۰۰۹ که این آنفولانزا نامگذاری شد دارای ژن‌های انسان و پرنده‌ها نیز بود. لذا بعد از حالت پاندمیک درآمد و به آنفولانزای فصلی تبدیل شد.

به گفته وی آنفولانزای ایجاد شده در کرمان موضوع غیرمعمولی نیست و چون ما دقیق این موضوع را بررسی کرده و مراقبت انجام می‌دهیم تلفات آن دقیق مشخص می‌شود.

نبوی افزود: افرادی که مبتلا به این آنفولانزای فصلی در کرمان شده‌اند اصولا دارای نقص و ضعف ایمنی بوده و به همین علت سبب فوت برخی از آنها شده است، بنابراین توصیه می‌کنیم افرادی که دچار نقص یا ضعف ایمنی هستند اول فصل سرما و پاییز واکسن بزنند تا در صورت ابتلا به آنفولانزا احتمال مرگ و میر در آنها کاهش یابد، چرا که عوارض ابتلا به آنفولانزا در این بیماران ده برابر افراد سالم است.

معاون مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماران مبتلا به برونشیت و آسم، سرطان همچنین افرادی که پیوند عضو کرده یا دیالیز می‌شوند، همچنین بیمارانی که مصرف بالای کورتن داشته یا مبتلا به دیابت انسولینی هستند تزریق واکسن آنفولانزا در آنها ضرورت دارد لذا از آنجایی که موج‌های بعدی آنفولانزا در راه است توصیه می‌کنیم حتما نسبت به این مسئله برای این بیماران اقدام شود.

تاکید استاندار کرمان برحساس سازی جامعه نسبت به بیماری آنفولانزا

علیرضا رزم حسینی، استاندار کرمان گفت: پیشگیری بهتر از درمان است و مردم نیز باید نسبت به این بیماری اطلاعات کاملی را داشته باشند. همچنین باید تبلیغات و اطلاع‌رسانی‌‌های لازم را داشته باشیم تا رعایت نکات بهداشتی صورت گیرد.

وی افزود: زائرانی که به عتبات مشرف شده‌اند با توجه به حجم جمعیت آنجا، برای بازگشتشان باید تدابیر بهداشتی دیده شود، به خانواده‌ها و شرکت‌های هوپیمایی اعلام شود تا اطلاع‌رسانی کنند و موارد بهداشتی رعایت شود.

استاندارکرمان گفت: خطرات این بیماری باید به شهروندان به صورت شفاف عنوان شود تا با حساسیت ایجاد شده جلوی گسترش آن را بگیریم.

راه های ساده جهت پیشگیری از انتشار بیماری آنفولانزا

در حال حاضر تعداد موارد مرگ ناشی از بیماری آنفلولانزا دراستان کرمان  به حدود ۱۶ مورد طی یک و نیم ماه گذشته  رسیده است که تقریبا همه انها مبتلا به بیماری های زمینه ای و مزمن بوده اند. همچنین تاکنون در کرمان حدود ۱۰۰ مورد بیمار طی این مدت در بیمارستان های سطح شهر بستری شده اند.

بنابراین برای پیشگیری ابتلا به آنفولانزا به نکات زیر دقت فرمایید:

۱- از دست دادن و روبوسی خود تا حد امکان بکاهند.

۲- در صورت داشتن علایم سرماخوردگی از حضور در اجتماعات بپرهیزند تا دیگران را بیمار ننمایند.

۳- دست های خود را مرتب و با دقت با آب و صابون بشویند، به ویژه هنگامی که از بیرون به منزل بر می گردند.

۴- در مدارس سعی شود دانش آموزان مبتلا به علایم سرما خوردگی تا زمان بهبودی کامل به منزل هدایت شوند همچنین این اصل در مهد کودک ها نیز رعایت شود .

۵- در صورت بروز علایم سرماخوردگی، با مصرف مایعات سبب تسریع در بهبود بیماری شوید.

۶- در صورت شدید بودن علایم به پزشک مراجعه نمایید.

۷- استفاده از ماسک معمولی در بیماران به منظور پیشگیری از گسترش ویروس در جامعه توصیه می شود.

۸- هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با گودی آرنج بگیرید.

۹- خانم های باردار در رعایت اصول پیشگیری دقت کامل داشته باشند.

** عصر جنوب را در در تلگرام دنبال کنید… (کلیک کنید)

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.