دبیرانجمن صنفی کارخانجات قندوشکر: هنوزاقدامی برای تعیین قیمت شکر نشده است

عصر جنوبدبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکرایران گفت: با وجود اینکه در دیدار هیات مدیره انجمن با وزیر صنعت، معدن و تجارت، وی تاکید کرد که سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با هماهنگی انجمن قیمت شکر را تعیین کنند، هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

 

ˈبهمن داناییˈ اظهار کرد: مجموع تولید صنعت قند و شکر در پایان بهره برداری سال ۹۲افزون بر یک میلیون و ۱۲۲هزار تن بوده و با توجه به گزارش هایی که از تولید کنندگان چغندری و نیشکری وجود دارد و میزان استقبال آنان از تولید، پیش بینی می شود امسال نیز حدود یک میلیون و ۲۰۰تا یک میلیون و ۳۰۰هزار تن تولید داشته باشیم.

وی اضافه کرد: وضعیت بازار شکر با توجه به وارداتی که به صورت انبوه و افسار گسیخته بود باعث شد حتی نتوانیم به قیمت تعیین شده دولت که ۱۹هزار ریال بود برسیم و تولیدکنندگان از این جهت متحمل ضرر و زیان و دست نیافتن به منافع قابل پیش بینی شدند.

دانایی افزود: خوشبختانه بهمن پارسال وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت با نگاه تولید محور بموقع در جهت حمایت از تولید ورود و با توجه به حجم سنگین شکر موجود، از ثبت سفارش جلوگیری کردند که این امر باعث شد امیدی برای تولید کنندگان ایجاد شود که بتوانند دستکم در سال ۹۳ محصول را با قیمت مناسب تر و در حد قیمتی که دولت تعیین کرده به فروش برسانند.

وی در پاسخ به این سوال که روند قیمت گذاری شکر در چه مرحله ای است توضیح داد: در دیداری که اعضای هیات مدیره انجمن صنایع قند و شکر با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتند وی تاکید کرد که سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با هماهنگی انجمن صنایع قند حداکثر تا ۲۰ مرداد امسال نسبت به محاسبه و تعیین نرخ شکر تولیدی سال جاری اقدام کند اما متاسفانه تاکنون سازمان هیچ گونه اقدامی در خصوص قیمت گذاری نکرده است.

دانایی اظهار کرد: با وجود مکاتبات مکرری که انجمن با سازمان حمایت و دفتر وزیر صنعت و معدن و تجارت و دیگر نهادهای مرتبط انجام داده هیچ پاسخ مناسبی دریافت نکرده و این نکته با توجه به تاکید و دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت و تعیین زمان مشخص قیمت گذاری و نگاه تولید محور ایشان جای تعجب دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که تاخیر در روند قیمت گذاری چه تاثیری بر تولید کنندگان دارد گفت: به وزیر صنعت، معدن و تجارت هم توضیح داده شد که نیمه شهریور امسال کارخانجات چغندری از شمال غرب و غرب شروع به تولید می کنند و به محض تولید، ضرورت دارد نرخ شکر معلوم باشد تا بلافاصله با فروش محصول بتوانند با کشاورزان تسویه کنند.

دانایی گفت: تاخیر در تسویه حساب موجب رو گردانی کشاورزان از کاشت چغندر می شود، از طرف دیگر چنانچه قیمت وجود نداشته باشد و قادر به برنامه ریزی فروش نباشم مجبوریم شکر را در انبار نگهداری کنیم تا نرخ اعلام شود و این امر باعث می شود بازار آرام شکر دچار التهاب و تولید کنندگان با دستگاه های نظارتی دچار مشکل شوند چرا که ممکن است دستگاه های نظارتی این کار را اختفا یا نفروختن محصول تلقی کنند.

دبیر انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر همچنین درباره قیمت احتمالی شکر گفت: البته نرخ ها را باید سازمان حمایت کننده و دیگر دستگاه های مرتبط با بررسی صورت های مالی کارخانجات بررسی و استخراج کنند، اما نکته قابل پیش بینی این است که قیمت چغندر قند نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد(از یک هزار و ۶۵۰ریال به دو هزار و ۴۰۰ریال) افزایش یافته و تاثیر چغندرقند در قیمت تمام شده یک کیلو گرم شکر ۶۵ درصد است.

وی گفت: از آنجا که نرخ دستمزد ۲۰ درصد و نرخ انرژی (گاز صنعتی) نیز حدود ۴۳ درصد افزایش یافته و دیگر هزینه ها نیز به همین شکل افزایش پیدا کرده بنابراین با در نظر گرفتن این ها باید نرخ شکر به شکلی عادلانه محاسبه شود.

 

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.