نماینده مجلس: اجازه حراج کشت و صنعت کارون را نمیدهیم
عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: عضو کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار آگهی مزایده فروش شرکت کشت و صنعت کارون گفت: فروش این شرکت ناعادلانه و ظلمی بزرگ در حق اهالی منطقه است.
عباس پاپی زاده روز سه شنبه در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: تجارب ناموفق بسیاری درخصوص واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی در کشور داریم برای مثال واگذاری شرکت هایی چون هفت تپه و دیگر شرکت های کشت و صنعت ظلم بزرگی به قشر کارگری وارد کرد.
وی گفت: قبل از انقلاب زمین های کشاورزی شمال خوزستان در دزفول، شوش و اندیمشک به بخش خصوصی واگذار شده بودند ولی بعد از آن به خود کشاورزان سپرده شدند به طوری که در منطقه سبیلی با واگذاری زمین ها به کشاورزان بین ۵۰ تا ۶۰ هزار فرصت شغلی برای اهالی منطقه ایجاد شد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی افزود: شرکت کشت و صنعت کارون نیز پیش از این زمینه اشتغال ۱۴ هزار نفر را برعهده داشته که اکنون بدلیل مدیریت ضعیف، افراد شاغل در آن به کمتر از ۲ هزار و ۳۰۰ نفر ریزش کرده اند و شرکت برنامه دارد این افراد را به حدود ۵۰۰ نفر برسانند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرکت کشت و صنعت کارون ۵۳ هزار هکتار زمین را تصاحب کرده است، اظهار داشت: این شرکت نتوانسته با این ثروت ملی درآمد حداقلی حاصل کند و متاسفانه زیان ده است به طوری که در حال حاضر با وجود تاسیسات بزرگ و ادوات کشاورزی فراوان افزون بر ۲۰ هزار میلیارد ریال بدهی انباشته دارد.
** قیمت اعلام شده برای شرکت کارون یک پنجم قیمت واقعی آن هم نیست
وی گفت: اخیرا شرکت کشت و صنعت کارون با قیمت ۲۳ هزار میلیارد ریال برای فروش به مزایده گذاشته شده که این مبلغ پیشنهادی یک پنجم قیمت واقعی آن هم نیست.
پاپی زاده افزود: طی تفحصی که از شرکت کشت و صنعت کارون شده مشخص شد به علت ضعف مدیریت، ریخت و پاش های مالی زیادی در این شرکت انجام شده و شرکت به مرحله ورشکستگی رسیده است.
وی دلیل قیمت پایین پیشنهادی برای فروش شرکت را رسیدن به مرحله ورشکستگی اعلام کرد و گفت: این شرکت متعلق به مردم بومی منطقه بوده و چون اهالی منطقه از قبل از انقلاب از این زمین ها سند در دست دارند اخیرا اعتراضاتی نیز داشته اند که اعتراض آنها به حق است.
وی افزود: اجازه نخواهیم داد این شرکت در قالب قانون به برخی افراد خاص که راه های خرید ارزان قیمت شرکت را بلدند واگذار شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد تشکیل تعاونی بزرگی با حضور مردم در منطقه به بانک کشاورزی داده شده است تا مردم سهامدار و عضو این شرکت شوند چراکه اگر زمین های این شرکت به چند فرد خاص فروخته شوند به وضعیت مالک و رعیت قبل از انقلاب تبدیل خواهد شد که با فلسفه وجودی انقلاب مغایرت دارد.
وی با بیان اینکه با مشارکت مردم در سهام این شرکت زمینه اشتغال ۲۵ هزار نفر فراهم خواهد شد، اظهار داشت: با تشکیل این تعاونی هر فرد بنا به سهام خود میزانی از هزینه خرید را پرداخت و شاغل می شود.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی گفت: انتشار آگهی مزایده این شرکت در حالی است که کل زمین های موجود متعلق به این شرکت نیست و ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از این زمین ها سند مالکیت ندارند و متعلق به دولت هستند.
وی افزود: ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار از این زمین ها نیز جزو اراضی ملی و سه هزار و ۶۰۰ هکتار آن به نام وزارت جهاد کشاورزی است که دولتی محسوب می شوند لذا باید دید چرا این زمین ها تاکنون در اختیار این شرکت خصوصی بوده است؟
پاپی زاده با بیان اینکه منافع برخی افراد در فروش شرکت کشت و صنعت کارون است، گفت: پیگیر برخورد با این افراد از طریق قوه قضائیه و دستگاه های نظارتی و جلوگیری از مزایده این شرکت هستیم.
وی افزود: همراه با نماینده شوشتر و گتوند نشست هایی با استاندار خوزستان در این خصوص برگزار و این موضوع مطرح شده است تا از واگذاری ناعادلانه این شرکت جلوگیری شود زیرا با این شکل واگذاری شرکت به وضعیت هفت تپه و دیگر شرکت های نیشکر منطقه دچار خواهد شد.