انتقال آب خوزستان برای باغات یک خانواده/ تبعات امنیتی خوزستان در پی مشکلات دامن کل کشور را خواهد گرفت

عـصــر جـنــوب| asrejonoob.ir: آیت الله محسن حیدری امام جمعه موقت اهواز و عضو مجلس خبرگان رهبری در نشست بررسی مشکلات انتقال آب که با همکاری شورای فعالان محیط زیست استان خوزستان برگزار شد اظهار کرد: حیات خوزستان به آب وابسته بوده و این یک موضوع حاشیه ای نیست و شامل تنها گروه خاصی از افراد نمی شود و تلاش ها برای حل این مشکل، تاکنون اندک و ناکافی بوده است.

امام جمعه موقت اهواز افزود: کارهای انجام شده در خوزستان در زمینه انتقال آب توسط انجمن های مردم نهاد و سمن ها بسیار ضعیف بوده و نسبت به اهمیت مسئله و ابعاد آن تحرک لازم را نداشته اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاثیر رسانه ها و سمن ها را در روشنگری مردم بسیار مهم عنوان کرد و گفت: سمن ها و رسانه ها می توانند در روشنگری مردم نقش بسزایی داشته باشند و همچنین با فعالیت رسانه ای و تجمع قانونی، مردم خوزستان صدای خود را به گوش جهان برسانند تا همه بدانند مردم خوزستان زنده هستند.
آیت االه حیدری اضافه کرد: ابعاد مهم انتقال آب باید در کشور و خوستان بصورت افشاگری و روشنگری بیان شود که در اولویت کار مسئولین قرار بگیرد تا همه بدانند با انتقال آب چه مصیبتی برای خوزستان رخ خواهد داد.
امام جمعه موقت اهواز تاکید کرد: سازمان محیط زیست برای هیچ یک از طرح های انتقال آب مجوز زیست محیطی ندارد ولی غیر مسئولانه و غیر علمی به همه طرح ها مجوز انتقال می دهد.
آیت الله حیدری با بیان اینکه به راحتی ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از خوزستان توسط سازمان محیط زیست کشور به طرح باغ های پسته رفسنجان منتقل می شود اشاره کرد و گفت: این انتقال آب مربوط به آب شرب، صنعت یا کشاورزی نبوده و تنها متعلق به بخش خصوصی و خانواده آیت الله هاشمی و مرعشی و بستگان آن ها اختصاص می یابد.
البته این طرح در حال حاضر به دلیل اعتراضات بسیار فعلا متوقف شده ولی این به معنای توقف دائمی طرح نبوده و باید نسبت به آن هوشیار باشیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: چگونه است فضای سبز شهر اصفهان بیش از دیگر نقاط کشور شده و با انتقال آب، فلات مرکزی(کویر) ایران را مانند شمال کشور سرسبز کرده اند، با این اتفاقات فاجعه محیط زیستی و انسانی در خوزستان در حال رخ دادن است.
امام جمعه موقت اهواز با تاکید بر اینکه باید بدانیم که سکوت ما باعث ادامه طرح های انتقال آب می شود بیان کرد: این اعتراضات انتقال آب در خوزستان جنبه ملی داشته و تنها مربوط به خوزستان نیست، زیرا ریزگردها تاکنون ٢١ استان یعنی دو سوم کشور را تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر تعطیلی مدارس و ادارات، بر تولید نفت هم تاثیر گذاشته است.
آیت الله حیدری یادآور شد: ۸۰ درصد برق کشور در خوزستان تولید می شود و انتقال آب باعث شده کشور در حال حاضر با کمبود برق مواجه شود و هم اکنون خوزستان تنها یک سوم برق کشور را تولید می کند.
وی با اشاره به وجود استعدادهای کشاورزی در خوزستان اظهار کرد: در بحث تامین غذایی در خوزستان مانند هیچ کجای کشور وجود ندارد و اگر آب نباشد، همه کشور در بحث کشاورزی و امنیت غذایی متضرر می شود.
امام جمعه موقت اهواز به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند ایده ما احیای ۲ میلیون هکتار زمین کشاورزی در خوزستان است که اگر این مقدار در خوزستان احیاء شود استان به تنهایی مواد غذایی کل کشور را تامین می کند ولی نبود آب، اجرای ایده مقام معظم رهبری را ناممکن می کند.
آیت الله حیدری منظور از عدم امنیت در صورت انتقال آب، درگیری چند صد کشاورز با شرکت توسعه نیشکر نیست بلکه بحث امنیت کل کشور و استفاده بیگانگان از این وضعیت است زیرا مانند جنگ تحمیلی که به دلیل سو استفاده دشمن از برخی عوامل و اختلالات در امینت کشور روی داد، نه تنها خوزستان بلکه همه کشور متضرر خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر انتقال آب و طمع ورزی های بی وقفه باعث درگیری بین استان ها شده و نه تنها متوقف نخواهد شد، بلکه بیشتر هم می شود ادامه داد: یکی از مسئولان اصفهانی به شوخی به من گفت شما خوزستانی ها از جان ما اصفهانی ها و کارون ما چه می خواهید؟ جای تعجب است که برخی با پوشاندن حقایق به شکلی تبلیغ می کنند که عده ای باور کنند خوزستانی ها دست تعدی به سوی کارون دراز کرده اند.
مدتی پیش آیت الله جنتی در خصوص خوزستان پرسیدند و بنده از ریزگردها گفتم و ایشان دلیل را پرسید. در پاسخ، انتقال آب را دلیل این ریزگردها اعلام کردم و آیت االه جنتی پرسیدند راه چاره چیست و پاسخ دادم عدم انتقال آب.
آیت الله جنتی بیان داشتند اگر آب خوزستان برگردد، تکلیف دیگر استان ها چیست و بنده عرض کردم کدام دولت عادل، آبادی استانی را در گرو ویرانی استانی دیگر قرار می دهد؟
آیت الله جنتی همچنین درباره جمله “مازاد بودن آب خوزستان” پرسیدند و عرض کردم شایعه ای برای انتقال آب درست شده زیرا آب مازادی وجود ندارد و اگر حق آبه خلیج فارس که از آن با عنوان آب مازاد یاد می کنند جاری نشود، جزر و مد باعث شور زار شدن خوزستان خواهد شد.
با این گفته ها آیت الله جتی که بسیار تحت تاثیر قرار گرفته بودند، روز بعد در جلسه شورای نگهبان بر پیگیری وضعیت آب و ریزگردهای خوزستان تاکید کرده و خواهان پیگیری دولت و رفع این مشکل شده بود.
ما منکر نمی شویم در کشورمسئولان مخلصی وجود دارد ولی یا خبر ندارند یا واقعیاتی را که ما تجربه می کنیم درک نمی کنند.
نباید خواب غفلت مسئولان و مردم خوزستان را در بر گرفته بگیرد زیرا با اتفاقات پیش آمده اگر در خوزستان سر و صداها زیاد نشود و اعتراض به انتقال آب صورت نگیرد خوزستان نابود می شود.
امام جمعه موقت اهواز بیان داشت: متاسفانه در خوزستان علاقه به میز و مقام باعث شده برخی مسئولین در برابر انتقال آب و اثرات مخرب زیست محیطی در کشور سکوت کنند و به آن بی توجه باشند.
آیت الله حیدری به معیشت کارکنان شرکت توسعه نیشکر اشاره کرد و گفت: اگر درست یا غلط بودن اجرای طرح های نیشکر را در استان کنار بگذاریم، حداقل ۱۵۰ هزار نفر به صورت مستفیم و غیر مستقیم از نیشکر ارتزاق می کنند بنابراین باید این صنعت بزرگ در خوزستان فعال و منبع تولید باشد. نباید منبع اشتغال مردم را گرفت و باعث بروز مشکلات معیشتی برای آن ها شد.
مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.