معاون دادگستری خوزستان: کاهش سن مصرف مواد مخدر نگران کننده است

عصر جنوب/ asrejonoob.ir: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان نسبت به کاهش سن مصرف اعتیاد در جامعه ابراز نگرانی کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی دادگستری خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در نخستین نشست کارگروه عملیاتی کردن آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان اظهار کرد: کشف آمار خاکستری مصرف کنندگان مواد مخدر و روان گردان در کشور کار دشواری است اما آمارهای موجود نگران کننده است.

وی تصریح کرد: برداشتن وصف مجرمانه از اعتیاد موجب کاهش آمار جمعیت کیفری شده است و برنامه ریزی و اقدامات باید بیشتر در بخش بهبود معتادان و بازگشت آنان به جامعه سالم باشد.

امانت بهبهانی گفت: شیشه یکی از مواد روان گردان است که با ایجاد توهم در مصرف کننده، روابط فردی و اجتماعی او را مختل و در نتیجه بنیان خانواده را متزلزل می کند.

وی بیان داشت: برخی دستگاه های فرهنگی هنوز به این مساله آنچنان که باید توجه نکرده اند و این بی توجهی در درازمدت موجب بروز آسیب های اجتماعی در جامعه می شود.

امانت بهبهانی گفت: اعتیاد ضربه بسیار مهلک به متن جامعه است و اگر بخواهیم این شوک را از اذهان عمومی پاک کنیم، نیازمند یک کار جمعی هستیم.

وی با تاکید بر لزوم اجرایی شدن ماده ۱۶ اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر و آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان اظهار کرد: این آیین نامه یکی از پیشرفته ترین آیین نامه هایی است که اگر عملیاتی شود بسیاری از مشکلات حل می شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خوزستان همچنین در کارگروه اقدامات پیشگیرانه در خصوص مقابله با قتل عمد که با حضور مسئولان امنیتی، قضایی و اجرایی استان برگزار شد گفت: برای کاهش آمار وقوع جرم قتل، علاوه بر افزایش آگاهی های فرهنگی و مذهبی، باید خشم جامعه نیز فروکش کند.

وی افزود: وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی می تواند منشاء مسائل مختلف خانوادگی، روانی و اخلاقی باشد ، از این سو ضروری است تا مسئولان دولتی بیش از پیش به مسائل اقتصادی و رفاهی مردم توجه کنند.

امانت بهبهانی گفت: پیش از هر اقدام امنیتی و انتظامی باید برنامه ریزی فرهنگی وجود داشته باشد و از ظرفیت سازمان های فرهنگی به ویژه مراکز صدا و سیما، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی و آموزش و پرورش بهره جست.

وی تصریح کرد: دشمن بسیار هدفمند و برنامه ریزی شده و با استفاده از شبکه های اجتماعی متعدد، به دنبال فروپاشی نظام خانواده و روابط اجتماعی صحیح، ایجاد بی اعتمادی و بی انگیزگی و ترویج بی بند و باری و ولنگاری است.

*نقش سلاح شکاری در قتل

در ادامه این نشست سرپرست اجرای احکام دادسرای مرکز استان خوزستان نیز اظهار کرد: با تغییر قانون سلاح، اغلب مردم صاحب سلاح شکاری مجوز دار شدند و متاسفانه نقش سلاح شکاری در قتل های عمد و غیرعمد پررنگ تر از سلاح جنگی است.

محمد احمدی افزود: یکی از علایق دنیوی بعضی از مردم خوزستان داشتن سلاح است که به رغم هشدارهای انتظامی و برخوردهای قضایی، هنوز در مراسم عزا و شادی از سلاح استفاده می شود.

وی با تاکید بر نقش پیشگیری فرهنگی در این خصوص گفت: تغییر ذهنیت شیوخ و بزرگان طوایف و آگاهی مردم از عواقب دنیوی و اخروی جرم قتل، می تواند در این زمینه راهگشا باشد.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز با بیان آماری از وقوع قتل در سال گذشته گفت: تغییر نگرش استفاده از سلاح باید از مسئولان شهرستان آغاز شود به گونه ای که در مراسمی که در آن از سلاح استفاده می شود حضور نیابند.

احمدرضا رشیدی افزود: اغلب پرونده های قتل های خانوادگی با رضایت اولیای خاتمه پیدا می کند و همین مساله یکی از دلایل افزایش این گونه قتل هاست.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.