از استعفاهای چالش برانگیز تا قانون گذاری های دقیقه ۹۰ یک انتخابات

عصر جنوب/ asrejonoob.ir: در حالیکه تا کنون سه اطلاعیه رسمی ستاد انتخابات وزارت کشور در خصوص دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شده است، نمایندگان مجلس هنوز در حال بررسی و تصویب اصلاحیه هایی بر قانون انتخابات و همچنین تصویب مفاد طرح استانی شدن انتخابات هستند.

در حالی مجلس طرح استانی شدن انتخابات را در دستور بررسی و تصویب قرار داده و موادی از آن را به تصویب رسانده که چندروزی بیشتر به فرصت پذیرش استعفای آن دسته از داوطلبان انتخابات که مسئولیت هایی را برعهده دارند باقی نمانده است.
به گزارش تابناک، در حالی که استانی شدن یا نشدن انتخابات و سایر اصلاحیه های قانون انتخابات می تواند بر تصمیم نهایی برخی از داوطلبان احتمالی برای استعفا از مشاغل و مسولیت های خود اثرگذار باشد، اما آنها هنوز از نهایی شدن این مصوبات مجلس و تایید آنها توسط شورای نگهبان اطمینان ندارند اگرچه برخی از نمایندگان مجلس معتقدند ایرادات شورای نگهبان در سنوات قبل به این طرح، رفع شده است.
با این وجود طی روزهای اخیر شاهد اعلام استعفای برخی مسئولان اجرایی در خوزستان بوده ایم. استعفاهایی که حاشیه هایی را نیز به دنبال داشته است.
استعفای محمد حویزاوی از شهرداری خرمشهر، شورای این شهر را وارد چالش انتخاب شهردار جدید کرد، چالشی که تا کنون حل نشده است و بارها جلسات شورای شهر بدلیل عدم حضور برخی از اعضا به رسمیت نرسیده و اولتیماتوم های امام جمعه و فرماندار خرمشهر هم تا کنون این گره را باز نکرده است. این چالش دامن یکی از اعضای شورای شهر خرمشهر را نیز که قصد کاندیداتوری در انتخابات را داشت گرفت و اختلافات بر سر انتخاب شهردار باعث شد امکان بررسی و تصویب استعفای وی نیز با ابهام روبرو شود که با تلاش وی بالاخره یک جلسه فوق العاده در شامگاه دوشنبه ۲۵خرداد برای بررسی استعفای سید جواد ادریس پور برگزار شد.
اما در آبادان حکایت بگونه ای دیگر رقم خورده است. محمودرضا شیرازی هفته گذشته با انتشار نامه ای سرگشاده استعفای خود را به منظور شرکت در انتخابات مجلس اعلام کرد. اندکی بعد برخی اعضای شورا با انتشار مصاحبه هایی، مخالفت خود را با این استعفا بدلیل آنچه ضرورت پاسخگویی شهردار به برخی ابهامات مالی شهرداری عنوان می کردند، اعلام نمودند. دوجلسه شورا شهر برای بررسی استعفا به رسمیت نرسید و حالا در آبادان شایعه شده است شیرازی قید کاندیداتوری در مجلس را زده و قصد دارد استعفایش را پس بگیرد تا مبادا پس از پایان مهلت قانونی استعفا هم شهرداری را از دست بدهد و هم فرصت کاندیداتوری در انتخابات ر!
 در اهواز هم اتفاقات جالبی رخ داده است. برخی اعضای شورای شهر پیشتر منتظر استعفای شهردار این کلانشهر بوده اند اما سیدخلف موسوی هنوز تصمیم به استعفا نگرفته است و برخی نیز معتقدند موضوع استعفای وی منتفی شده و وی قصد دارد در شهرداری بماند و برخی پروژه های بزرگ را به پایان برساند. استعفا یا عدم استعفای شهردار اهواز در هفته های اخیر به مهمترین موضوع مورد بحث در محافل سیاسی و رسانه ای خوزستان تبدیل شده است. موسوی با آغاز بکار شورای چهارم اهواز با۱۴ رای به عنوان شهردار انتخاب شده است. وی پیشتر فرماندار شهرهای شوشتر، شادگان، دزفول، آبادان و مدیرکلی کار و امور اجتماعی و همچنین ریاست سازمان صنایع و معادن خوزستان را برعهده داشته است.
در حالیکه فضای انتخاباتی استان تحت الشعاع موضوع استعفای شهرداران بود، انتشار خبر استعفای یکی از معاونین استاندار-علی عماد- ، مدیرکل انتخابات- محسن اورکی- و مدیرکل امور بانوان استانداری-الهه موالی زاده- بازتاب گسترده ای داشت. گفته می شود عماد در لیست حامیان دولت در اهواز قرار خواهد گرفت. موالی زاده نیز از همین حوزه انتخابیه کاندیدا خواهد شد و محسن اورکی حوزه انتخابیه سابق خود یعنی ایذه و باغملک را برای کاندیداتوری در نظر دارد. البته گفته می شود هنوز با استعفای اورکی موافقت نشده اگرچه تکلیف وی تا سوم تیرماه باید مشخص شود.
حال باید منتظر ماند. آیا به لیست مستعفیان دقیقه ۹۰ خوزستان افزوده خواهد شد؟
مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.