مجلس به وزیر پیشنهادی علوم رای اعتماد نداد

عصر جنوب: در رای گیری مجلس نمایندگان با ۱۶۰ رای مخالف، ۷۹ رای موافق و ۷ رای ممتنع به محمود احمدزاده نیلی رای اعتماد ندادند.

جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات و فناوری صبح امروز با حضور اکثریت نمایندگان و رئیس جمهور در حال برگزاری است.

حسن روحانی در سخنانی در صحن مجلس با اشاره به برنامه های دولت برای توسعه علم و فناوری اظهار داشت: در زمینه علوم تجربی ،بهداشت و درمان و علوم انسانی دولت برنامه جدی دارد.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه ها نیاز به فضایی آرام دارند تا به مرکزی برای علم و دانش تبدیل شود.

رئیس دستگاه اجرایی ادامه داد: نمی خواهیم بگوییم دانشگاه ها از مسائل سیاسی بی خبر باشند اما حتما هم نمی خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد دانشگاهی می خواهیم که آگاه از مسائل سیاسی باشد اما شعار هایش را از گروه های سیاسی نگیرد .

وی افزود:اگر گروه های سیاسی می خواهند فعالیت سیاسی کنند از طریقش یعنی حزب و تشکیلات سیاسی است اقدام کنند در عین حال از تشکل های سیاسی استقبال می کنیم.

روحانی تاکید کرد: میخواهیم دانشگاه محیطی آرام داشته باشد و از آغاز دولت یازدهم چه وزیر محترم و چه دو سرپرست تلاش کردند محیط دانشگاه محیط آرامی داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم گفت: آقای نیلی جز دانشمندان کم ادعا با ۸۰ مقاله آی اس آی و ۹۰ مقاله علمی شخصیتی است که دانشگاه را با صنعت در کنار هم مدیریت کرده است.

روحانی با اشاره به مطالب منتشر شده در برخی رسانه ها درباره نیلی گفت:در برخی رسانه ها آمد که دکتر نیلی مطلوب رئیس جمهور نیست ایشان را برای دست گرمی می فرستد این دروغ است،منتخب من ایشان است، من ایشان را دعوت کردم،همه تحقیقات به من گفته ایشان لیاقت های لازم را دارد حالا یک آقایی مخالف است اشکال ندارد اما چرا دروغ گفته شود که هدف نهاییی،مطلوب نهایی ایشان نیست نخیر مطلوب نهایی ایشان است و ایشان فردی شایسته است.

وی با اشاره به مطالب نسبت داده شده به نیلی درباره گذشته اش نیز بیان کرد: چرا اتهام می زنید؟ والله بالله تالله باید پاسخ گو باشیم.
آقای رسانه محترم که هرچیزی را آزاد می دانید چرا اینکار می کنید؟ ما هم آن حساسیت را که شما دارید داریم،مگر دولت و مجلس از هم جدا هستند؟

رئیس جمهور در پایان از نمایندگان خواست به وزیر پیشنهادی رای بالا بدهند.

عزیز اکبریان نماینده کرج به عنوان نخستین مخالف وزیر پیشنهادی گفت: آقای نیلی چرا از فتنه تبری نمی جویی؟ چرا آقایان تا به فتنه می رسند سکوت می کنند؟آقای نیلی ۴ماه است سرپرست دانشگاه تهران است در طول تاریخ ۱۰۰ ساله انقلاب برای اولین بار است بزرگترین مرکز علمی کشور ۹ ماه است با سرپرست اداره می شود؟

وی گفت: روزنامه های اصلاح طلب می نویسند رهبر رفت امید آمد؟ رهبر یعنی دکتر رهبر؟ امید هم یعنی دکتر امید. ما از این مسائل به سادگی نمی گذریم.

اکبریان خطاب به وزیر پیشنهادی گفت: سردمدار کسانی که نامه به رهبری نوشتند شما بودید نامه ای که علیه بسیج در جریان اوج فتنه بوده است.نامه ای به رئیس جمهور نوشته اید مطالبی به کار برده اید که بویی از مطالب اسلامی در آن وجود ندارد.

نبویان عضو جبهه پایداری در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: در دوره مدیریت ایشان دختر و پسر با هم ورزش می کردند و تصاویر سفر مختلط به ترکیه هنوز هم وجود دارد و به بهانه های مختلف برنامه های جشن برگزار شده از جمله مجوزهای مختلف برای کنسرت صادر شده است.

وی گفت: اگر کسانی بخواهند آرامش محیط دانشگاه را به هم بزنند به علم و دانش خیانت کرده اند.

ابراهیم نکو در موافقت با وزیر پیشنهادی گفت: از زمانی که این وزیر محترم و سالم مطرح شده خبرگزاری ها مدام یک نماینده ها را به کل کمیسیون آموزش تعمیم می دهند و این به مصلحت نظام نیست.

نکو گفت: اظهار نظر یک فرد ملام تصمیم گیری نیست و این فرد را اگر عمدا این حرف را زده باشد مغرض می دانم.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس با اشاره به نقل قول یکی از نمایندگان درباره نجفی سرپرست وزارت علوم گفت: آقای نجفی یادداشتی داده اند که گفته اند ذیل نامه مذکور را امضا نکرده اند و قبلا هم این را اعلام کرده است.

قسیم عثمانی نماینده بوکان در موافقت با وزیر پیشنهادی گفت: قرار بود جلسه رای اعتماد به وزیر علوم باشد اما گویا جلسه محکومیت جریان فتنه است در حالی که جریان فتنه محکوم است اینکه هر وزیری مطرح می شود بحث فتنه مطرح شود یک بحث انحرافی است،اگر دکتر نیلی خود را از جریان فتنه مبرا نمی دانست از طرف رئیس جمهور معرفی نمی شد و من از ایشان می خواهم صراحتا در این رابطه اعلام موضع کند.

قسیم عثمانی در خصوص انتقاد یک نماینده از وقوع تخلفی در زمان مدیریت نیلی گفت: در زیر مجموعه همه مدیران تخلف اتفاق می افتد اگر قرار باشد همه مدیران بخاطر تخلف زیر مجموعه برکنار شوند دیگر مدیری باقی نمی ماند.

وی ادامه داد: اگر پاسدارهای گذشته را هم قبول نداشته باشیم دیگر چه کسی را می خواهیم قبول داشته باشیم؟

وی با اشاره به نامه ای خطاب به رهبر انقلاب که گفته می شود نیلی آن را امضا کرده گفت: چرا متن این نامه را نمی خوانید؟ در این نامه گفته شده لشکر کشی نیروهای غیردانشگاهی مگر لشکر کشی نشد؟ گفته شده حمله شبانه به دانشگاه ها، مگر این اتفاقات نیفتاد؟ این یعنی فتنه؟

عبدالکریم جمیری نماینده بوشهر مخالف بعدی وزیر پیشنهادی بود که در سخنانی گفت:چه ایرادی دارد دولت هنگامی که قرار است یک وزارتخانه را سامان دهد با نهادهای مربوطه مثل مجلس،شورای عالی انقلاب فرهنگی و … هماهنگی صورت دهد؟

وی گفت: اگر این هماهنگی ها بین مجلس و دولت بود به ناحق موضوع استیضاح وزیر علوم قبلی به موضوع بورسیه ها ارتباط داده نمی شد.

نماینده بوشهر با بیان اینکه نباید به بهانه اعتدال میدان را به نیرو های ارزشی ببنیدم بیان کرد: دانشگاه میدان دفاع از ارزش های الهی و دفاع از رهبری و تحقق حاکمیت الهی است.

الیاس نادران نماینده تهران به عنوان مخالف بعدی گفت: وقتی نیلی معرفی شد من با هیات رئیسه صحبت کردم استدعا کردم اگر آئین نامه اجازه می دهد بعد از صحبت کردن رئیس جمهور بلافاصله رای گیری کنیم تا وقت دولت و مجلس گرفته نشود.

وی خاطر نشان کرد: متاسفیم وقت دولت و مجلس برای چنین بحثی گرفته می شود از رئیس جمهور فرمایشات خوبی شنیدیم اما کاش در جمع نخبگان و مردم زنجان هم همین فرمایشات را می شنیدیم حرف هایی که باید جای دیگر میزدی اینجا زدی حرفهایی که اینجا باید می زدی جای دیگر زدی.

نماینده تهران گفت: کاش لا اقل معاونین رئیس جمهور مذاکرات استیضاح را به رئیس جمهور می دادند آیا فقط بحث استیضاح بود؟ امان از این مشاوریان و ما ادراک مالمشاورین.

وی گفت: اگر گزینه رئیس جمهور آقای نیلی بود آیا باید از هر تریبونی علیه مجلس صحبت کرد؟ رئیس جمهور موقع استیضاح گفتند اگر استیضاح کنیم از ایشان بدتر می آوریم و در این مورد به وعده شان عمل کردند.

نادران ادامه داد: آقای نیلی اگر شما گزینه اصلی هستید امتیاز شما به فرجی دانا چیست؟یا مدیر ترید ؟ متدین ترید؟ سوابق مدیریتی شما هم مشخص است آقای عثمانی گفت اگر تخلف صورت بگیرد به مدیر ربطی ندارد پس به چه کسی ربط دارد؟اگر شما گزینه اصلی بودید این فرمایشات آقای آشنا که گفته یک اقلیت مخالفند از سر خیرخواهی است؟ برای کمک به شما است؟

وی با اشاره به شکل معرفی نیلی تصریح کرد: اولین بار در این ۳۵ سال اول نامه معرفی را به رسانه ها می دهند بعد به مجلس می دهند این جدی گرفتن است؟

نادران درباره معرفی نشدن نیلی به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ریاست دانشگاه گفت: گفتند قرار بوده وزیر شوم در حالیکه شما برج سه سرپرست شدید؟مگر در این دولت غیبگو و رمال هست که قرار است فرجی دانا استیضاح شود و استیضاح رای بیاورد؟

جعفرزاده نماینده رشت به عنوان موافق گفت: هرکس قرار است رئیس دولتی شود باید تیم خودش را بیاورد و دولت های قبلی هم همین کار را کرده اند نقش دولت این است که اگر فرد با اصول انقلاب مغایرت داشت مخالفت کند.از صبح ما همه صحبت ها را شنیدیم انصافا چه دلیلی مبنی بر شایسته نبود آقای نیلی گفته شد؟آیا آقای نیلی احمد آبادی باید پاسخگوی همه اقدامات دیگران باشد؟

جعفرزاده با اشاره به اظهار نظر نادران مبنی بر اینکه لاریجانی با وزیر پیشنهادی علوم مخالف است نظر رئیس مجلس را جویا شد که لاریجانی با رد کردن تلویحی این سخن گفت: آقای نادران گویا رجال الغیب است.

در ادامه نوبت به محمود نیلی وزیر پیشنهادی رسید تا با قرار گرفتن در جایگاه ضمن بیان برنامه های خود به انتقادات مخالفان پاسخ دهد.

وی در خصوص مراسم آشنایی در پردیس کرج که از سوی نماینده کرج در انتقاد از وزیر پیشنهادی علوم مطرح شده بود اظهار کرد: اگر خلافی بر خلاف انچه مجوز داده شده صورت گرفته باشد حتما دانشگاه برخورد می کرده و می کرد و آقای اکبریان هیچ سندی ارائه نکرد و از ایشان خواهش کردم هر سندی دارند ارائه دهند و بر اساس گزارش معاون فرهنگی دانشگاه هیچ تخلفی صورت نگرفته و با توجه به اینکه در عزای عمومی بوده ایم مراسم با ادای احترام به آقای مهدوی کنی آغاز شده است.

وزیر پیشنهادی علوم در خصوص نامه ۸۸ عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران به رهبری نیز گفت: شما زمان و مکان را نظر بگیرید در سال ۸۸ دو بار به دانشگاه تهاجم شد که مورد تقبیح مقام معظم رهبری قرار گرفت. یکی در ۱۶ آذر و متاسفانه کسانی که پیشرفت کشور را نمی خواهند و از دشمنان کشور هستند می خواهند به جوانان القا کنند که پناهگاه شما خارج از مرز های این کشور است این نامه به جوانان نشان داد آنکه باید به او پناه ببرند و نقش پدرانه دارد رهبر معظم انقلاب است و در این نامه به هیچ کس تعدی نشده و فقط بیان آنچه به دانشگاه رفته ذکر شده است و این نامه تاثیر جدی بر روحیه دانشجویان داشت و فضای آرامی را در دانشگاه به دنبال داشت.

وی با اشاره به امضا کنندگان نامه گفت: هیچ خط سیاسی در امضا کنندگان دیده نمی شود و هیچ شائبه سیاسی در بین امضا کنندگان نیست.

نیلی ادعای اینکه نامه را او تهیه کرده را رد کرد و گفت: من فقط امضا کننده نامه بودم و نه تهیه کننده آن.

وی با اشاره به اردوهای مختلط گفت: اصلا مجوز اردوهای خارج از کشور بر عهده رئیس دانشکده نیست بر عهده دانشگاه تهران است و اگر این اتفاق افتاده باشد مجوزش را دانشکده فنی صادر نکرده است.

نیلی در خصوص عملکرد خود در گذشته افزود: من ۸ سال با شروع جنگ در خدمت نظام بودم و از بورسیه تحصیلی برای دفاع از کشور صرف نظر کردم.

وی در خصوص اتهام ارتباط خود و همکارانش با فتنه گفت: تا کنون نه من نه همکاران از خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری عبور نکرده ایم.

در ادامه رای گیری برای تصدی نیلی بر وزارت علوم آغاز شد و هم اکنون نمایندگان در حال انداختن آرا در صندوق هستند که مجلس با ۷۹ رای موافق،۷ رای ممتنع و ۱۶۰ رای مخالف به نیلی وزیر پیشنهادی علوم رای اعتماد نداد.

مطالب پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.