۱۱ آزمایشگاه مرجع مبارزه با ایدز در کشور افتتاح میشود
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در هفته مبارزه با ایدز که از امروز آغاز شده، ۱۱ آزمایشگاه مرجع در کشور افتتاح میشود که دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در جمع این ۱۱ دانشگاه در کشور قرار دارد.
سید سعید سیدیان صبح امروز در مراسم افتتاحیه آزمایشگاه HIV رفرانس استان خوزستان گفت: HIV یک معضل بهداشتی جهانی است و برای مقابله در سطح جهان گامهای خوبی برداشته شد.
وی ادامه داد: در هفته مبارزه با ایدز که از امروز آغاز شده، ۱۱ آزمایشگاه مرجع در کشور افتتاح میشود که دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در جمع این ۱۱ دانشگاه در کشور قرار دارد.
سیدیان افزود: در سال ۲۰۱۲ برآورد جهانی این بود که ۳۵ میلیون نفر مبتلا به HIV مثبت هستند که امروز این آمار به به ۷۵ میلیون نفر رسید؛ همچنین علت مرگ ۳۶ میلیون نفر در دنیا این بیماری معرفی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: در استان خوزستان به اندازه کافی سرنگ در اختیار معتادان قرار گرفت و از این طریق توانستیم میزان مبتلایان به این بیماری از طریق تزریق سرنگ را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه خوزستان در زمینه اعتیاد وارد عمل شد و ما مجری برنامه بهداشت مراکز جامعهنگر هستیم، گفت: در این مرکز دارای ۴۴ تخت روانپزشکی است و بیماران به جای ارجاع به بیمارستان به این مراکز ارجاع داده میشوند.
سیدیان بیان کرد: بیماران در این مراکز مورد بررسی قرار میگیرند و با تشکیل پرونده و کنترل بیماری از شیوع بیماری HIV مثبت جلوگیری میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه برنامههایی در زمینه مبارزه با اعتیاد کاملا جدی است، تصریح کرد: در زمینه ابتلا از طریق تماس جنسی باید تلاش کرد که آموزشهایی در جامعه داده شود که جلوی این مسئله گرفته شود.
وی اظهار کرد: همچنین انتقال از طریق مادر به فرزند سه درصد ابتلا به بیماری از این طریق است، خوشبختانه در کشور ما میزان شیوع زیر پنج درصد است و در این زمینه به خوبی در مقابله با ایدز عمل میشود.
به گفته سیدیان، در استان خوزستان ۹۰ درصد مبتلایان به ایدز را مردان و ۱۰ درصد را زنان تشکیل میدهند که ۵۰ درصد مبتلایان بین سنین ۲۵ تا ۳۴ سال هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان گفت: متاسفانه در استان خوزستان مردم جرأت نمیکنند برای تشخیص بیماری ایدز به آزمایشگاه بروند و آن به دلیل انگ خوردن در جامعه است؛ باید زمینهسازی صورت گیرد و با بیماران صحبت شود.