آغاز فصل برداشت برنج از شالیزارهای خوزستان
عصر جنوب: با آغاز فصل برداشت برنج در خوزستان رییس انجمن برنج خوزستان پیش بینی کرد امسال ۱۷۷هزار و ۶۰۰تن برنج مرغوب از شالیزارهای استان برداشت شود.
محمد سواری افزود: امسال ۷۴هزار هکتار از اراضی شوش ، شوشتر ، دزفول ، دشت آزادگان ، کارون ، خرمشهر ، شادگان ، باغملک ، ایذه و میداوود زیر کشت برنج قرار گرفت که پیش بینی می شود ۲۹۶هزار تن شالی برداشت که از این میزان ۱۷۷هزار و ۶۰۰تن برنج سفید تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی ادامه داد: در سال زراعی گذشته حدود ۱۱۰هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت برنج قرار گرفت که از این میزان ۲۵۰هزار تن برنج سفید به دست آمد.
سواری علت کاهش سطح زیرکشت برنج در خوزستان را محدودیت در کشت این محصول استراتژیک ناشی از کمبود آب ، کم رغبتی شالی کاران استان در کشت این محصول و افزایش هزینه ها و نهاده های کشاورزی عنوان کرد.
رییس انجمن برنج خوزستان در ادامه با اشاره به کم اشتیاقی مردم در مصرف برنج داخلی استان تصریح کرد: باید با فرهنگ سازی برنج را به درون سفره های مردم آورد تا تولیدکنندگان این محصول دغدغه فروش محصول خود را نداشته باشند.
سواری عنوان کرد: مسوولان باید در عمل از تولیدات استانی حمایت کنند تا به کمک بخش خصوصی و رسانه ها مصرف برنج بومی استان را در یک فرایند زمانی معقول نهادینه کرد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از برنج پارسال استان در انبارها وجود دارد به واردات بی رویه برنج خارجی به استان اشاره کرد و افزود: واردات برنج خارجی در موقع برداشت این محصول در استان به منزله تیرخلاصی است که به سمت تولیدکننده شلیک می شود.
سواری خاطرنشان کرد: برای حمایت از تولیدکننده ، واردات برنج باید بشدت کنترل شود تا نیاز و تقاضا به سمت و سوی مصرف برنج داخلی معطوف شود.
وی افزود: کسی مخالف واردات برنج خارجی نیست ولی این واردات باید برنامه ریزی شده و هدفمند صورت گیرد و بنا به نیاز واقعی کشور ، واردات این محصول در زمان خاصی انجام شود.
به گفته رییس انجمن برنج خوزستان ، در سال های اخیر به دلیل ایجاد ذائقه جدید ، مصرف کنندگان به برنج خارجی عموما هندی گرایش پیدا کرده اند.
استان خوزستان پس از استان های گیلان و مازندران سومین تولیدکننده برنج در کشور است و عنبربو و چمپا دو گونه مهم برنج تولیدی خوزستان به شمار می رود.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۳٫۲میلیون تن محصول زراعی و باغی به ارزش ۶۰هزار میلیارد ریال رتبه نخست را در کشور دارا می باشد.
گندم ، جو ، ذرت دانه ای و علوفه ای ، نیشکر ، خرما ، صیفی جات و محصولات جالیزی ، کلزا و کنجد ، انواع مرکبات ، زیتون و انار از مهمترین محصولات زراعی و باغی استان خوزستان محسوب می شود.